Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Να διασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι».


«Ιδιαίτερη ανησυχία διακατέχει τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, όσον αφορά την ομαλή συνέχιση των προγραμμάτων που εξασφαλίζουν μια αξιόλογη παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένους», τόνισε ο βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης απευθυνόμενος στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη.Αναπτύσσοντας τις θέσεις του, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:...

«Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι δεν καταργήθηκε αλλά αντικαταστάθηκε από το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», με εξασφαλισμένες πιστώσεις και βεβαίως με την εποπτεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Όμως, το ουσιαστικό πρόβλημα με το εν λόγω πρόγραμμα είναι το εργασιακό μέλλον των τριών χιλιάδων οκτακοσίων εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον Ιούνιο, που απασχολούνται στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν αυτοί που πραγματικά κράτησαν ζωντανό το πρόγραμμα αυτό. 
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, για να εξασφαλιστεί η συνέχιση των πετυχημένων προγραμμάτων φροντίδας, καθώς και το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων είναι μια νομοθετική ρύθμιση μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να συσταθούν κοινωνικές υπηρεσίες ανά δήμο, όπως προβλέπεται και από τις πρόνοιες του «Καλλικράτη».
Έτσι, προτείνουμε οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να ενταχθούν σε αυτές τις κοινωνικές δομές των δήμων και να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες μέσω συμβάσεων που θα γίνονταν μεταξύ αυτών και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Αστέριος Ροντούλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive