Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Διχάζουν τα γενόσημα φάρμακα


«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο χώρο της Υγείας για τα γενόσημα φάρμακα, που προωθούνται στο νέο εφαρμοστικό νόμο ο οποίος περνά απόψε στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος..
Γιατροί και φαρμακοποιοί επιμένουν στα περί επικινδυνότητας γενόσημων που εισάγονται από αναπτυσσόμενες χώρες, λέγοντας ότι είναι αμφιβόλου ποιότητας...

«Εδώ και πέντε ημέρες διεξάγεται μια λυσσώδης μάχη με ανάρμοστα, στημένα και ψευδή επιχειρήματα εναντίον μιας παγκόσμιας πολιτικής για την κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων» δήλωσε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. «Στον αγώνα» είπε «που δίνουν κάποιοι υπό το φως του ηλίου αλλά και χωρίς αυτό, εμείς απανατάμε με μια συγκροτημένη πολιτική».
24ωρη απεργία σήμερα των γιατρών, με αιχμή τον εφαρμοστικό νόμο για το νέο τρόπο συνταγογράφησης. Στην κινητοποίηση μετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά με τρίωρη στάση εργασίας από αυτή την ώρα. Πραγματοποιούν παν-ιατρική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο President στην Κηφισίας και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή.
Εν τω μεταξύ, από αύριο 1η Μαρτίου, τα φαρμακεία Αθήνας, Πειραιά και Πάτρας θα διαθέτουν μόνο τοις μετρητοίς σκευάσματα σε ασφαλισμένους ταμείων με ανεξόφλητα χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive