Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Το σφάλμα του Καζάκη!Από διάλογο στο youtube:


Ερώτηση:
«Ο προϋπολογισμός δεν αποτελεί "στοιχείο" αγαπητέ.
Αποτελεί νομοθετική πράξη. Κυρώνεται από τη Βουλή.
Και λέει ο Καζάκης: "ΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ".
Τι δεν καταλαβαίνεις, λοιπόν?
Που είναι το σφάλμα του? »
Απάντηση:
«Το ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ στην πράξη ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ = ΕΚΤΙΜΗΣΗ..

Όταν λοιπόν κάποιος λέει ότι μας φτάνουν τα χρήματα βάση ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (εκτίμησης) ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ - άρα χρησιμοποιεί την ΕΚΤΙΜΗΣΗ αντί του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, τότε σαφώς λέει μπούρδες. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ***. Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ = ΓΕΛΟΙΟΙ. Σ' αυτό συμφωνούμε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΤΑΝΑΝ - ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αν είχε φτιάξει ΚΟΜΜΑ, και είχε ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ - ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΚΟΜΜΑ... Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.. Άρα λέει πως τα ΛΕΦΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ, αλλά δεν μας λέει ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ - δεδομένου του ότι για τον ΚΑΖΑΚΗ ΌΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ => δεν φτάνουν!

Όπως ίσως έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ο οποίος μπορεί να ήταν και πλασματικός απλά για να δώσει ελπίδα), ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ... Ε.. Το μόνο ΚΟΜΜΑ-ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ 10+ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ/ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ. Όχι ο ΠΡΩΗΝ ΚΚΕ, ΚΑΖΑΚΗΣ!..

Και από την άλλη σκέφτομαι. Βασή των επίσημων στοιχείων, οι ΛΑΘΡΟ μας κοστίζουν 12 ΔΙΣ το χρόνο. Πόσο είναι το Ελλειμμά μας τώρα; -9.. .Γιατί ο Καζάκης, ΔΙΧΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΚΟΜΜΑ, ζητάει ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, όταν θα μπορούσε ΑΠΛΆ να ζητάει να λυθεί το πρόβλημα με τους ΛΑΘΡΟ;... Δεν θέλει και πολύ μυαλό νομίζω.. ΚΚΕ ήταν μέχρι να εμφανιστεί το πρόβλημα.. Τι να περιμένει κανείς!»

Το λέω και το ξαναλέω... Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό - όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν άτομα που απο παιδιά είχαν γαλουχηθεί με φασιστικές αντιδημοκρατικές παρωπιδικές αντιλήψεις (κομμουνιστές, «αριστεροί», «σοσιαληστές»)... Το πρόβλημα είναι προτίστως πολιτικό - δηλαδή άξιας, πατριωτικής ηγεσίας - μηχανισμού διοίκησης/κυβέρνησης - κόμματος. Και δυστυχώς ή ευτυχώς για αυτή την στιγμή η ρεαλιστική λύση είναι μόνο μια: ΛΑ.Ο.Σ. ... Ίσως σε 2-3 χρόνια υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις. Όποιος όμως κατηγορεί το ΛΑ.Ο.Σ. αγνοώντας την πραγματικότητα (π.χ. κατηγορεί το ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφισε ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ κ μόνο το Μνημόνιο, αγνοώντας ότι η Εναλλακτική ήταν χρεοκοπία με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ στην εξουσία - αφού δεν υπήρχε κάτι άλλο σοβαρό κ αξιόλογο τότε,αλλά ούτε και σήμερα 2 χρόνια μετά υπο πολύ πιο ευνοϊκες συγκυρίες για πολιτική ωρίμανση του κόσμου, έναντι μιας κατάστασης χρεωκοπίας!!!), σαφώς εκτιμώ πως εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive