Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ REAL FM ΑΚΟΥΣΤΕ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ


 «Πηγαίνω στη σημερινή συνάντηση για να ακούσω τι έχει να μου πει ο κ. Πρωθυπουργός αναφορικά με τις δύο επιστολές που του έχω αποστείλει. Αυτή που έστειλα πριν από τα Χριστούγεννα, και την πρόσφατη. Ελπίζω να ακούσω καλές αποφάσεις και καλές σκέψεις».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του REAL FM στον Ν. Χατζηνικολάου.
AKOYΣΤΕ>>






Νέα δεδομένα στην Ευρώπη
Πρέπει να δεχτούμε ορισμένα πράγματα για αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. "Τα πάντα ρει" στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Έχουμε διαφοροποιήσεις καθημερινά. Αυτά πρέπει να τα προσέχουμε από πολύ κοντά και να τοποθετούμεθα με βάση τα νέα δεδομένα τα οποία αλλάζουν καθημερινά. Η χθεσινή παρέμβαση, μετά την συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί, έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη πολιτική. Πρέπει να διαβάζουμε "πίσω από τα χείλη" για να μπορούμε να τοποθετούμεθα και να αποφασίζουμε σωστά. Έχω την αίσθηση ότι έχουν αλλάξει πολλά από την προηγούμενη συνάντησή τους πριν ένα μήνα, και πολύ περισσότερα από την συνάντηση της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτά τα νέα δεδομένα λοιπόν πρέπει να συζητήσουμε. Πρέπει να καθίσουμε, εκείνοι που μπορούμε να μιλήσουμε - ο Πρωθυπουργός φυσικά, οι αρχηγοί, και θα έλεγα ο χειριστής των θεμάτων και των συμφωνιών ο κ. Βενιζέλος, για να συζητήσουμε, να εξετάσουμε και να αναλύσουμε τα νέα δεδομένα. Αυτά είναι που μας ζητά η τρόικα. Ποια είναι η δική μας θέση; Τι λέμε; Τι θέλουμε; Τι επιδιώκουμε; Κάνουμε μια ενιαία, κοινή πολιτική; Συμφωνούμε σε μια ενιαία κοινή γραμμή; Έχει επιφυλάξεις ο κ. Σαμαράς. Έχει κάτι άλλο ο άλλος. Αλλά, να συγκροτήσουμε, να σχεδιάσουμε και να καταρτίσουμε μια εθνική πολιτική. Έρχεται η τρόικα την Δευτέρα για τις πιο σκληρές και κρίσιμες συνομιλίες από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε!

Να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο
Βρίσκω αυτά τα πράγματα εξωφρενικά! Πρέπει πάση θυσία, να υπάρξει μια συνάντηση τώρα για να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο. Γιατί είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν γνωρίζει - τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω, πολύ φοβούμαι ότι ούτε και ο Ανώτατος Άρχων δεν ξέρει - ποια θα είναι η πολιτική που θα παρουσιάσουμε σαν χώρα απέναντι στην επέλαση της τρόικα.
Να σχεδιάσουμε και να αποφασίσουμε μια πολιτική. "Αυτό γίνεται, αυτό δεν γίνεται". Όταν έλθουν την Δευτέρα, δεν θα τους επιτρέψουμε αυτό το οποίο κάνουμε τώρα, δηλαδή να βλέπει τον καθένα μας ξεχωριστά.
Εάν πιστεύει κάποιος ότι η Ευρώπη "μπλοφάρει" και ότι θα μας δώσει τα λεφτά που είναι απαραίτητα, τότε να πάμε σε εκλογές τώρα για να τελειώσει το δράμα.
Ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση της τρόικα; Όλοι μαζί να τους αντιμετωπίσουμε και να συζητήσουμε, ή να μας επισκέπτεται κάθε έναν μας ξεχωριστά; Όλοι μαζί, ή "διαίρει και βασίλευε";

Νόμιμη ή παράνομη η κυβέρνηση;
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "δημοκρατική νομιμοποίηση". Είναι νόμιμη, ή είναι παράνομη η κυβέρνηση; Εάν είναι παράνομη, να καταγγελθεί και να πέσει. Εάν είναι νόμιμη, κατά το Σύνταγμα η δεδηλωμένη έχει σημασία, να αναλάβει να διεκπεραιώσει το "αγώγι".
Πιστεύω ότι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδος είναι να αντιμετωπίσουμε την τρόικα "όλοι μαζί". Κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Δεν φταίω εγώ σε αυτό. Δεν θα οδηγήσω την χώρα σε χρεοκοπία επειδή κάποιοι θέλουν να καλυφτούν πίσω από τις κουΐντες. Λέω: "Πάμε όλοι μαζί". Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν έφεραν τα πράγματα στη σημερινή δεινή κατάσταση. Δέχομαι να κουβαλήσω το φορτίο για τη σωτηρία της χώρας. Αλλά, όμως, δεν δέχομαι κάποιοι να παίζουν "κρυφτούλι" σε βάρος των πραγματικών περιστατικών που συνοδεύουν την πορεία της χώρας.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη κυβέρνηση
Θα στηρίξω τον κ. Παπαδήμο, αλλά δεν θα συμμετέχω στη κυβέρνηση.
Να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια "γροθιά". Να μην πάμε "χύμα" και ξεχωριστά, για να συνομιλήσουμε με την τρόικα την Δευτέρα. Να μην την αφήσουμε να "κάνει το παιχνίδι της".
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που συμβαίνει σήμερα και τη στάση των άλλων εταίρων. Ο ένας "είναι και δεν είναι". "Στηρίζω και δεν στηρίζω"...
Θέλουν να διαπραγματευτούν αυτό το πράγμα με την τρόικα, ή θα το αφήσουμε στο ΠΑΣΟΚ;

Να βάλουμε μαζί τις "κόκκινες γραμμές"
Λέω να διαπραγματευτούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Τώρα πλέον η Ευρώπη τρέμει να φύγουμε. Εμείς θα καθίσουμε να το συζητήσουμε αυτό το ενδεχόμενο; Ότι ανεβάζουμε λίγο τις κόκκινες γραμμές; Δεν εξυπηρετεί τα σχέδια της να βγούμε από το ευρώ. Δεν πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για την υπαγωγή και το καθεστώς των νέων ομολόγων στο Βρετανικό Δίκαιο; Θα τα αφήσουμε έρμαια αυτά τα θέματα;

Η πρόταση του ΛΑΟΣ
Όλοι μαζί μια Εθνική πολιτική. Δεν θα μας δει η τρόικα "κατά μόνας". Ξεχωριστά στο γραφείο μας! Πρέπει να μιλήσουμε σαν μια φωνή. Θα μιλήσετε με όλους μας ενιαία, με φωνή μας βέβαια τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Πιστεύω περισσότερο το "όλον" από το "μέρος". Όποιος και να διαπραγματευθεί με την τρόικα πρέπει να είναι το "όλον". Όχι το "μέρος". Έχω την αίσθηση ότι ο τελικός αποδέκτης των διαπραγματεύσεων είναι ο κ. Παπαδήμος. Είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής. Τους γνωρίζει. Ξέρει πρόσωπα, καταστάσεις καθώς και διάφορες διαδρομές.
Να πάμε με τον καλύτερο διαπραγματευτή, αλλά από πίσω να είμαστε και οι πολιτικοί. Έβαλαν μπροστά τον κ. Παπαδήμο και εξαφανίστηκαν όλοι. Που είναι ο κ. Παπανδρέου; Χάθηκε! Αυτός δεν δημιούργησε το πρόβλημα, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό; Η ΝΔ δεν έχει καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση; Δεν κυβέρνησε 5.5 χρόνια; Γιατί κρύφτηκαν;

Για τον ρόλο του κ. Βενιζέλου
Ο κ. Βενιζέλος έχει αναλάβει ένα φορτίο. Ίσως, μέσα από τον τρόπο που σκέφτεται, είναι λίγο βαρύτερο από αυτό που μπορούν να σηκώσουν και αντέχουν οι ώμοι του.
Αλλά, τουλάχιστον, κάποιος ασχολείται με αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive