Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.«Καμία αναφορά στο θέμα της επιτροπείας στη Σύνοδο», είπε ο πρωθυπουργός


Έκτακτη συνάντηση με θέμα το ελληνικό ζήτημα έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες και έληξε αργά τη νύχτα. Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «επιδίωξη είναι να μην χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από τον δημόσιο τομέα και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή των ιδιωτών», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έγινε απολύτως καμία αναφορά στο θέμα της γερμανικής πρότασης περί επιτροπείας στην Ελλάδα»
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γέργκ Ασμουσεν και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. ..Ο Λουκάς Παπαδήμος επεσήμανε ότι «ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για τις εξελίξεις σε ότι αφορά το PSI και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την τρόικα σχετικά με το πρόγραμμα 2012-2015. 

Είπε επίσης ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το δημοσιονομικό πρόγραμμα, παρά τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν», τις οποίες απέφυγε να αναλύσει περαιτέρω και να σχολιάσει έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων ό,τι έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ενημέρωσε το συμβούλιο ότι «η πρόοδος την τελευταία διετία συνοψίζεται στη μείωση του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που βοηθά στην μείωση του συνολικού ελλείμματος». 

Ενημέρωσε ότι «οι ηγέτες τόνισαν ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, να συναινέσουν όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και ζήτησαν να ενεργοποιηθεί πάση θυσία το PSI στα μέσα Φεβρουαρίου».

Ζητούν και την συμφωνία των πολιτικών κομμάτων
 
Παρά τις δυσκολίες η ολοκλήρωση των διαβουλευσεων με την τρόικα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας τονισε ο πρωθυπουργός ο οποίος συνέδεσε άμεσα την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με για το PSI με την πορεία των διαβουλεύσεων για το μνημόνιο που θα συνοδεύσει την δανειακή σύμβαση.

Όπως διαφάνηκε αυτή είναι η απόφαση-εντολή της συνόδου παράλληλα με την «εντολή» που για μια ακόμα φορά δόθηκε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα  να στηρίξει τα νέα μέτρα κάτι που ευθέως ανέφερε ο Λ.Πααδήμος στην συνέντευξη που έδωσε στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προτροπή των εταίρων το PSI να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive