Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΕΙΣ ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ, Γενικώς και ΕΚΕΙΝΟΣ.... στον καυτό ήλιο της Κόστα Ρίκα ο Παπανδρέου

Σε πιο εύκρατο κλίμα από αυτό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αυτές τις ώρες ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη ζέστη του εξωτικού Σαν Χοσέ, πρωτεύουσας της Κόστα Ρίκα. Ο κ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, άφησε κατά μέρος τις εσωκομματικές εκλογές και είπε να συνδυάσει δουλειά με διακοπές...

Αν και η σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που διεξάγεται στην όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής θα διαρκέσει ουσιαστικά μιάμιση μέρα καθώς αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι, εκείνος θα λείψει από τη χώρα μας τουλάχιστον πέντε!

Αλλωστε, οι ανέσεις του ξενοδοχείου στο οποίο μένει είναι υπερπολυτελείς καθώς, μεταξύ άλλων, διαθέτει το μεγαλύτερο spa της Κεντρικής Αμερικής, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, τζακούζι, σάουνα και υπηρεσίες μασάζ, ενώ οι σουίτες διαθέτουν ακόμη και... ιδιωτική ρεσεψιόν! Οι τιμές διαμονής φθάνουν μέχρι και τα 600 ευρώ τη βραδιά, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξοδα βαρύνουν συνήθως τη χώρα που φιλοξενεί τη σύνοδο των σοσιαλιστών.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως είναι το τιμώμενο πρόσωπο στη συνεδρίαση στην οποία θα μετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς απ’ όλο τον κόσμο. Κύρια θέματα της ατζέντας του συμβουλίου είναι τα εξής δύο: πρώτον, «ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης δημοκρατίας και αγορών και η υπέρβαση της κρίσης με ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία» και δεύτερον, «ο αγώνας για κλιματική δικαιοσύνη, τα επόμενα βήματα μετά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Ντέρμπαν».

Σήμερα, κατά την έναρξη των εργασιών του συμβουλίου, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λούις Αγιάλα και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Απελευθέρωσης (Partido Liberacion Nacional) Μπερνάλ Χιμένες. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενώ την εναρκτήρια διαδικασία θα κλείσει με ομιλία της η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίγια. Ο τέως πρωθυπουργός, από τις πρώτες είκοσι μέρες του έτους λείπει εκτός συνόρων τις δεκατέσσερις αφού είχε προηγηθεί μία εβδομάδα διακοπών σε Λονδίνο και Παρίσι την περίοδο των Θεοφανίων.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα συνεχίζεται η μάχη των επίδοξων διαδόχων του. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του χθες σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στις εκλογές με νέα ηγεσία. Επισημαίνει ωστόσο ότι δεν αρκεί αυτό και θα πρέπει το Κίνημα να αλλάξει πολιτική και φυσιογνωμία. Επίσης, τονίζει την αντίθεσή του στην παραίτηση από το υπουργικό αξίωμα όσων δηλώσουν υποψηφιότητα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας παράλληλα αδιανόητο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανοιχτό αφήνει για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης. Ειδικότερα, απαντώντας στην ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα, είπε: «Θα ήταν αστόχαστο να σκεφτεί κανείς ότι όσοι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα θα είναι απόντες από τα μεγάλα στοιχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive