Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΡΤ, τα ΤΑΜΕΙΑ, ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ και το ΑΡΧΕΙΟ


Λέει η Κυβέρνηση  ότι ενδιαφέρεται να στηρίξει τα  Ασφαλιστικά  Ταμεία. Των οποίων τα έσοδα  προέρχονται από τις εισφορές  των εργαζομένων.
        Μειώνοντας όμως τους μισθούς  των κάθε κλάδου εργαζομένων στην ΕΡΤ,- που φέτος προβλέπεται  να έχει πλεόνασμα  18.248.000 ευρώ,-   έως και 70%, γεγονός που δεν έχει   κανένα όφελος για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας,  μειώνει ισόποσα τα  έσοδα πολλών Ταμείων. Γιατί; Για να  κατευθύνει το πλεόνασμα  για αλλότριους πολιτικούς  σκοπούς;
        Και είπε και έγραψε Ηλίας Μόσιαλος,..
πρώην υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα ΜΜΕ  και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσπαθώντας ως καινοφανής αστήρ  να «ρίξει φως»:
       «….μερικοί υποστηρίζουν πως η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χρηματοδοτείται όμως υποχρεωτικά από το υστέρημα των πολιτών μέσω αναγκαστικής και όχι εθελοντικής φορολόγησης από τους Έλληνες πολίτες».
        Τώρα το θυμήθηκε ο κ. Μόσιαλος  το «υστέρημα των πολιτών»; Ολοι οι άλλοι φόροι   που ανακοίνωνε  ήταν από το πλεόνασμά τους;  Και το «πλεόνασμα προς άλλες κατευθύνσεις» δεν θα προέρχεται  από αυτό το «υστέρημα», το οποίο, όπως και νάναι, οι πολίτες το δίνουν για την ΕΡΤ, περιμένοντας ανταπόδοση με αντικειμενικές  ειδήσεις και θέαμα.
        Ένα άλλο «έγκλημα» του κ. Μόσιαλου είναι  η  απόφασή του για   το κλείσιμο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου,  ως αυτοτελούς  μονάδας, και η…μετακόμισή του στην ΕΡΤ. Δηλαδή μετατρέπεται σε τμήμα της ΕΡΤ, η οποία, με βάση τα διεθνή στάνταρντ  αποτελεί απλώς ένα υποσύνολό του. Με κίνδυνο να  χαθεί ένα μεγάλο μέρος, το 97%,  που δεν έχει ψηφιοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive