Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση.Ο Παπαδήμος θα επιχειρήσει να διατηρήσει τη συνοχή


Από μία λεπτή κλωστή κρέμεται το θέμα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για το μίνι Μνημόνιο μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά και τις πρωτοφανείς αξιώσεις για υιοθέτηση μισθών επιπέδου Βουλγαρίας και στη χώρα μας. 

Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος θα επιδιώξει να αποφύγει τον εφιάλτη της μετάβασης στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να έχει στα χέρια του ως ισχυρό χαρτί το κείμενο του προσύμφωνου με τους δανειστές μας. 
Την κυβερνητική συνοχή αποδυναμώνουν οι θέσεις του Γ.Καρατζαφέρη.. ότι δεν θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και η απροθυμία πολλών βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τη ΛΑΟΣ να ψηφίσουν νέα επώδυνα μέτρα στο πλαίσιο ενός προσυμφώνου που θα ενέχει τη μορφή εγγυήσεων για την τρόικα. 

Προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας θα γίνει κατά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι πληροφορίες από το Μαξίμου, τις οποίες επικαλούνται «Τα Νέα», αναφέρουν ότι αν επέλθει αδιέξοδο σήμερα, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Τετάρτη, αμέσως μετά την επιστροφή του Λ.Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive