Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου - Πλασκοβίτη για τη διόγκωση του ελλείμματος


Ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου - Πλασκοβίτη για τη διόγκωση του ελλείμματος
Ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ηλία Πλασκοβίτη, για τη διόγκωση του ελλείμματος επέρριψε, η Ζωή Γεωργαντά, πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ.
"O κ Παπακωνσταντίνου είναι απόλυτα υπεύθυνος. Πιο υπεύθυνος απ' όλους. Γνώριζε την κατάσταση στην ΕΛΣΤΑΤ από την αρχή της θητείας του Συμβουλίου", σημειώνει η κ Γεωργαντά...

«Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ. Πλασκοβίτη, τον Γ.Γ. του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει», είπε η κ Γεωργαντά, σε συνέντευξή της στον Βήμα fm. Λέει ακόμη ότι «ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος.
Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε τα στοιχεία του χρέους, του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία», σημείωσε η κ. Γεωργαντά.
Τι λέει για τη Eurostat και τον Όλι Ρεν:
Το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, δηλώνει ότι αισθάνεται δικαίωση από την εξέλιξη της υπόθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πιστεύω ότι έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν και αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα.
Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν».
Η κ. Γεωργαντά υποστήριξε ακόμη ότι ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ.
Όπως λέει: «Ήρθε και είδε τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, από ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση».
Τέλος η Ζωή Γεωργαντά υποστηρίζει ότι με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν γύρω στο 12% και όχι στο 15%.

1 σχόλιο:

  1. Θρασύτατη Αλβανική διαδικτυακή προπαγάνδα, με χρήση του κρατικού ονόματος (shqiperia) με …Ελληνικό όνομα (domain) τομέα (.gr)…

    Η Ναζιστική Αλβανική ιστοσελίδα shqiperia.gr λειτούργει εντός των «ορίων» ευθύνης του Ελληνικού τομέα (www.gr) και που εξαρτάται από την έγκριση της Ε.Ε.Τ.Τ.


    από τον τομέα διαδικτυακής Ελληνικής ευθύνης, αλβανοί δημοσιεύουν με την συγκατάθεση μας, προπαγανδιστικό υλικό εναντίον της χώρας μας αναμοχλεύοντας το γνωστό θέμα της προπαγάνδας των Τσάμηδων.

    http://www.hellasontheweb.org/2009-05-25-15-24-30/2009-07-11-08-19-41/12004-2012-01-20-21-20-13

    http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/17992

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive