Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΝΕΤ 105,8


«Η περαιτέρω μείωση του εισοδήματος ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού με τα μέτρα που ζητά η τρόικα - κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, κατώτατος μισθός και επικουρικές συντάξεις - θα επιφέρει μια εξαιρετική και μη ανατρέψιμη ύφεση στην οικονομία της χώρας. Σε μια ήδη ταλαιπωρημένη αγορά, εάν προστεθεί και η αγοραστική αδυναμία, φοβούμαι ότι θα έχουμε μεγάλη ανατροπή των πραγμάτων»
Δεν πάει άλλο
Είπαμε οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει στους Ευρωπαίους πως αυτά που πιέζουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνα,..
δεδομένου της κατάστασης της οικονομίας μας. Ταυτόχρονα, η υλοποίηση αυτών μπορεί να επιτείνει και να επισπεύσει μια "κυοφορούμενη" εξέγερση.
Είπα στον Πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να τους καταστήσει σαφές ότι μια τέτοια εξέγερση, δεν θα περιοριστεί στην Αθήνα μόνο, αλλά μπορεί και να φτάσει στο Βερολίνο. Όπως έγινε και με την κατάσταση στη Β. Αφρική. Αν περάσουμε αυτά τα πράγματα, δεν είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Απαιτούμε την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη

Αυτό που συμφωνήσαμε και καταλήξαμε είναι ότι θα μπορούσαν οι κοινωνικοί εταίροι να ζητήσουμε ένα "πάγωμα" των μέτρων για μια περίοδο 3 χρόνων. Προσπαθούμε να βρούμε τη "σωστή" οδό. Εναλλακτικό σχέδιο σε αυτά που λένε, σαφώς δεν μπορεί να υπάρξει γιατί είναι εξαιρετικά αυστηρό.
Είπα ότι θα κάνω τελική ανάλυση και διαπραγμάτευση, αν αυτό το σχέδιο έχει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό που μας κατέθεσε η τρόικα, βρίθει θεμάτων και θέσεων που αντίκεινται στη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Πρέπει να δούμε τη νομιμότητα του. Να περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να καλέσουν το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, τις Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να δούμε που όλα αυτά συνάδουν.
Αν δούμε ότι δεν συνάδουν, ότι "κοντράρουν", δεν έχω κανένα λόγο να πάω στη Συνθήκη. Ας καταλάβει η κυρία με το "χοντρό πορτοφόλι", ότι μπορεί να κατεξουσιάζει πρόσωπα, αλλά δεν μπορεί να κατεξουσιάζει θεσμούς. Αυτή την ιδέα μου, την έδωσα εγγράφως στους άλλους τρεις. Έτυχε αποδοχής. Ο κ. Παπανδρέου θα την παρουσιάσει στον κ. Σούλτς, τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι ωραία ως πρόταση, αλλά δεν έχουμε χρόνο.
Η Ελλάδα δεν πέφτει φέτος, έστω και αν κάνει εγκλήματα. Διανύουμε εκλογική χρονιά για την Γαλλία, Γερμανία και την Αμερική. Αν πέσει η Ελλάδα, δεν θα δούνε εξουσία. Εφέτος δεν μας ρίχνουν. Έχουμε ένα χρόνο διαπραγμάτευσης από καλύτερη θέση. Μπορεί να είμαστε πεσμένοι στη "γωνιά του ρινγκ", αλλά δεν είμαστε στο "καναβάτσο". Νομίζω ότι αυτό πρέπει να υπηρετηθεί. Έχω την αίσθηση ότι θα υπηρετηθεί από τον Πρωθυπουργό. Η δική μας ένσταση επί αυτών των θεμάτων, νομίζω ότι τον "οπλίζει" και δεν τον "αφοπλίζει".

Ευτελισμός η απόφαση για υπογραφή

Το σύστημα της Ελλάδας δεν είναι προσωποπαγές, τύπου Καντάφι. Έχουμε μια Συνταγματική Δημοκρατία. Πιστεύω το να ζητούν από μας υπογραφές είναι κωμικό. Τι αξία έχουν αυτές οι υπογραφές, αν κάποια στιγμή αλλάξει κάποιος πολιτικός αρχηγός και πάει, ή ιδρύσει ένα άλλο φορέα με άλλο όνομα; Το θέμα είναι ότι τα κόμματα δεσμεύονται θεσμικά. Και οι κυβερνήσεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν μπορούν συνεπώς να επιμένουν σε αυτό το θέμα.
Έχω μια αίσθηση ότι η προώθηση αυτού του θέματος μπορεί να είναι υποβουλιμιαίο και από κάποιους από εδώ, για να μας στριμώξουν, μήπως έχουμε "τρύπες" αύριο. Την κ. Μέρκελ ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση του χρέους. Την Ελλάδα την ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Να βγάλουμε την χώρα από εκεί που την έριξαν οι κακές κυβερνήσεις που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό είναι υποχρέωσή μας. για να πούμε ότι ξεκινάμε από την αρχή και να ισιώσουμε τη κατάσταση, πρέπει να πάρουμε τα χρήματα του Μαρτίου.
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα χάσουμε. Πιστεύω ότι αν φτάσουμε στο Μάρτιο, θα πάρουμε αυτό το "δάνειο γέφυρα", το οποίο αρνείται τώρα η κ. Μέρκελ.
Μετά θα έχουμε ένα ξεκούραστο τετράμηνο.

Να μην αφήσουμε τα πράγματα να εκραγούν
Εκλογές θα έχουμε κάποια στιγμή. Θα τις ήθελα αργότερα για να ιαθούν οι οποιεσδήποτε "πληγές" στη συνείδηση του Έλληνα, που δεν είναι αναγκασμένος και δεν είναι υποχρεωμένος να έχει διδακτορικό στα οικονομικά και να καταλαβαίνει αυτά που καταλαβαίνουν οι πολιτικοί. Βλέπει και βιώνει ο Έλληνας πολίτης να αλλάζει και να γίνεται πολύ πιο δυσχερής η ζωή του.
Παρακολουθώ κάποιους πολιτικούς από την Αριστερά που λένε να μην πληρώσουμε και να γυρίσουμε πίσω στη δραχμή. Αυτά ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά του δοκιμαζόμενου πολίτη, αλλά δεν μας λένε πως θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Τι θα γίνει και πως θα λειτουργήσει το κράτος. Δεν το λένε αυτό όμως.
Έχει αρχίσει ένας "βρασμός" στη κοινωνία. Εάν δεν το βλέπουμε αυτό, τότε εθελοτυφλούμε. Πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά τα πράγματα και να μην αφήσουμε να φτάσουν σε έκρηξη. Είμαι από τους πολιτικούς που κυκλοφορούν έξω στο κόσμο και αφουγκράζομαι τη ζωή και τη κατάστασή του. Λέω στο κόσμο ότι περνάμε μια αναγκαστική περίοδο τώρα.

Προτάσεις και εναλλακτικές ιδέες για να διατηρηθεί ο 13ος και 14ος μισθός

Υπήρχαν μερικές επουσιώδεις διαφωνίες στη συνάντησή μας. Ο κ. Παπανδρέου είπε να πάμε σε κοινωνικό διάλογο. Είπα ότι αυτό είναι τρελό και δεν το κάνω. Με αυτή τη ιδέα συμφώνησε και ο κ. Σαμαράς. Νομίζω το ίδιο και ο Πρωθυπουργός. Πρότεινα να παραμείνουν ο 13ος και 14ος μισθός στις τσέπες των εργαζομένων, αλλά να ζητήσουμε από τους Έλληνες, για όσο καιρό διαρκέσει η κρίση, 2 ή 3 χρόνια, να δουλεύουν μια ώρα παραπάνω. Με αυτό τον τρόπο, ικανοποιείται το αίτημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Δεχθήκαν και οι άλλοι εταίροι ότι είναι μια καλή ιδέα. Καλύτερα να δουλέψουμε μια ώρα παραπάνω για την πατρίδα παρά να υποστούμε μειώσεις μισθών.

Ο ΛΑΟΣ είναι η "συγκολλητική" ουσία στη κυβέρνηση

Ο ΛΑΟΣ είναι εξαιρετικά καλά στις ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις. Μερικές δημοσκοπήσεις εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο ΛΑΟΣ είναι η "συγκολλητική" ουσία στη κυβέρνηση, και πολλοί θα ήθελαν να φύγουμε από αυτή. Με "πιέζουν" να το κάνω αυτό. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να μου πουν "φύγε". Ότι δηλαδή, πέφτω στις δημοσκοπήσεις.
Ο ΛΑΟΣ θα έχει πάνω από διψήφιο ποσοστό στις εκλογές. Πρέπει να σώσουμε τη πατρίδα. Και θα την σώσουμε.

Δικαιώνεται ο ΛΑΟΣ για τις προϋποθέσεις που έθετε για την παραμονή στη κυβέρνηση

Είπα στον Πρωθυπουργό ότι δεν "παίζουμε". Να "μαζέψει" το πράγμα. Δεν μπορεί να έρχεται τελευταία στιγμή, 3 λεπτά πριν τη ψηφοφορία, τροπολογία που δεν έχει μελετηθεί και την οποία αγνοούν οι αρχηγοί για να πάρουν θέση. Είναι ακριβώς στο πνεύμα όλων αυτών που έλεγα και έθετα σαν απαραίτητες προϋποθέσεις. Εάν δεν "μαζευτείτε", εγώ δεν συμμετέχω, δηλαδή. Ζήταγα να βρεθεί αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, για να μην εκτεθούμε. Λιγότεροι υπουργοί. Αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα "χάνεται". Θέλω τη σταθερότητα στη ΝΔ, για να μην έχουμε τέτοια πράγματα όπως προχθές. Να πάνε οι εκλογές αργότερα, για να είναι πιο χαλαροί οι βουλευτές. Πως μπορεί να ψηφίσει αντιδημοφιλή αλλά αναγκαία για τη τρόικα μέτρα, και μετά να ζητά την ψήφο του κόσμου; Να δουλεύουμε όλοι εμείς και να σηκώνουμε το "αγώγι", για να κάνουμε δώρο σε κάποιους ανοητίζοντες στη χώρα; Δεν νομίζω ότι είναι και πολύ σοφό εκ μέρους μας αυτό.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive