Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ


«Δεν θα είναι ένας εύκολος χρόνος το 2012. Η πορεία της χρονιάς θα εξαρτηθεί από τις πρώτες 65 μέρες. Πρέπει να συμφωνηθεί το Μνημόνιο, να συμφωνήσουν οι δανείστριες χώρες, να εγκρίνουν το PSI για να εκταμιευτούν τα χρήματα και να πληρώσουμε τα ομόλογα που λήγουν. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Εάν δεν γίνουν όλα αυτά με την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν μπορεί να είναι η χρονιά καλή, παρά τις ευχές και τις προσευχές όλων μας».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" στο δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη.

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ..

Ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να ρυθμίσει, να τακτοποιήσει τα θέματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να έλθει η τρόικα και να μην υπάρχει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο χωρίς νέα ηγεσία.

Μικρό και ευέλικτο σχήμα για την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο σχήμα για να είναι πιο αποτελεσματική. Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ΄ έξω και να "παίζει" την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών
Οι εκλογές πρέπει να πάνε πίσω. Δεν μας βιάζει κανείς. Να πάμε στο λαό χωρίς ασφυκτικά και εκβιαστικά διλήμματα. Να "κτίσουμε" πρώτα. Να βάλουμε τη "μια πέτρα πάνω στην άλλη". Προτάσσω το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.
Η σημερινή κυβέρνηση, έχει την δεδηλωμένη των 151 βουλευτών. Είναι μια νόμιμη κυβέρνηση που βασίζεται στο νόμιμο Κοινοβούλιο.
Η ουσία είναι να σώσουμε τον τόπο και την πατρίδα μας. Δεν πρόκειται όμως να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το "κρυφτούλι". Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον.
Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για το PSI δεν μπορεί να ληφθούν σε δύο βδομάδες. Να αποφασισθούν δηλαδή και να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα και να πούμε ότι πάμε σε εκλογές μετά από δύο εβδομάδες; Θα είναι τρελό πράγμα αυτό.
Για αυτό το λόγο, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί με το Σύμφωνο με την Ευρώπη, να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα δώσουμε άλλοθι στην ήδη μετανοιωμένη Ευρώπη για να μας δώσει τα λεφτά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι.
Δεν θα είναι κανείς όμως σοβαρός όταν έχει τις εκλογές σε 10 μέρες μπροστά του.
Επειδή είναι πολύ σοβαρό θέμα η Ελλάδα, να πάνε πίσω οι εκλογές για να μην έχουμε το εκβιαστικό δίλημμα και να προχωρήσουμε με θάρρος προς τα μπρος.

Να γίνει πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση
Η σημερινή κυβέρνηση ως "μεταβατική", πρέπει να ανταπεξέλθει μόνο στις ανάγκες που απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.
Θέλω να δω την κυβέρνηση ως κάτι βαθύτερο και κάτι ευρύτερο. Σαν μια κανονική κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας. Για αυτό το λόγο φωνάζω να μετατραπεί σε κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας, για να μπορούμε να δούμε και τα άλλα θέματα. Όχι αυτά που μπορεί να μην είναι αμέσου ανάγκης, αλλά αυτά που είναι εξαιρετικής ανάγκης. Αυτά δεν μπορεί να τα αγγίξουμε τώρα, γιατί περιορίζεται ο ρόλος της σε μια μεταβατική κυβέρνηση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε, παράλληλα με το οικονομικό, όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της πολιτικής με σοβαρότητα.
Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει από μια ομάδα 50 υπουργών, από τους οποίους οι 40 είναι του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια "θολή" εικόνα αυτή. Ταυτόχρονα να ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους, χρησιμοποιώντας το βήμα του υπουργικού συμβουλίου σαν κομματικό παιχνίδι. Είναι απαραίτητο να γίνει ένα σφικτό σχήμα για να είναι αποτελεσματικό.
Διαφορετικά, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος θα επιδείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα που απαιτείται για να κάνουμε τις τομές που χρειάζονται για να σώσουμε την πατρίδα μας.
Για παράδειγμα, εάν εφόσον οι εκλογές γίνουν στις 8 Απριλίου όπως λένε, σε τι θα έβλαπτε να περιμένει το Νομοσχέδιο για την αυτοματοποίηση του διαζυγίου; Ούτε βέβαια είναι τώρα, άμεσα, το πρώτο μας θέμα η ανέγερση του τεμένους, του μεγαλύτερου των Βαλκανίων.
Να μας πουν τι κυβέρνηση είναι η υπάρχουσα. Εάν είναι Εθνικής σωτηρίας, να πάμε με όλη την ατζέντα και με άλλη αναλογία στο υπουργικό συμβούλιο.
Είπα στον Πρωθυπουργό, και δεν το "έβγαλα προς τα έξω", να συναντιόμαστε όλοι μας κάθε 15 μέρες, να συνομιλούμε και να καθορίζουμε τα θέματα της ατζέντας.
Δεν μπορεί ξαφνικά να τίθενται θέματα που δεν τα ξέρει κανείς και να αιφνιδιαζόμαστε και να μην μπορούν να συνεννοηθούν τα κόμματα. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Επειδή η υπόθεση είναι σοβαρή, πρέπει κάποιοι να σοβαρευτούν.

Για την απόδοση των υπουργών του ΛΑΟΣ
Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την απόδοση των βουλευτών μας που συμμετέχουν στη κυβέρνηση. Δουλεύουν περισσότερο από όλους και είναι και οι πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλυσε το χρονίζον θέμα των λιμανιών. Δώσαμε τα λιμάνια στους Δήμους, και όχι στα Ταμεία.
Ο κ. Πεταλωτής εξετράπη σε ύβρεις, κάτι το οποίο δεν το συνηθίζει. Αισθάνθηκε ότι βρισκόταν "στη γωνία" και αντέδρασε με αυτό το τρόπο.

Για το θέμα του Εφραίμ
Οι τοποθετήσεις του κ Χατζηδάκη για το θέμα του Βατοπαιδίου, είναι ακριβώς στη δική μας οριοθέτηση των πραγμάτων. Είναι ο Εφραίμ ύποπτος φυγής; Ήταν στη Ρωσία και επέστρεψε. Μπορεί να διαπράξει ίδια εγκλήματα και άλλες αγοραπωλησίες; Θα έλεγα ότι οι κινήσεις της Δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ βιαστικές.
Εάν η Δικαιοσύνη έδειχνε, σε όλες τις περιπτώσεις, την ίδια βιασύνη που έδειξε στην υπόθεση του Εφραίμ, τότε η Αθήνα θα είχε τους μισούς μέσα στο Κορυδαλλό. Επίσης, και πάρα πολλούς επώνυμους.
Το πλαίσιο της ταχυτάτης απόδοσης δικαιοσύνης, παραμονή των Χριστουγέννων, έτυχε να εφαρμοστεί μόνο για τον Εφραίμ. Δεν είναι για καναλάρχες που έχουν τεράστια προβλήματα με την Δικαιοσύνη, για εκδότες ή διάφορους άλλους επώνυμους, υπουργούς και τόσους άλλους.
Αυτή η επιλεκτική βιασύνη της Δικαιοσύνης δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς. Πιστεύω ότι όλα θα ξεκαθαριστούν στη δίκη. Και εγώ στην αρχή είχα παρασυρθεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και φώναζα. Όταν όμως μελετήσαμε σοβαρά και σε βάθος την υπόθεση, είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και στα δύο πορίσματα της Επιτροπής γιατί είναι το μόνο θέμα -.σκάνδαλο που πήγε δύο φορές στη Βουλή. Ο ΛΑΟΣ ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός στο συγκεκριμένο θέμα.
Να μας πουν πόσα χρήματα βρέθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του Εφραίμ, όπως π.χ. βρέθηκαν 1 εκατ. ευρώ που λένε ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει ο πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος.
Δεν βρέθηκε τίποτα στους λογαριασμούς στον Εφραίμ ! Έγιναν ανταλλαγές μεταξύ Οργανισμών του Δημοσίου. Δεν χάθηκε τίποτα από την Ελλάδα. Έφυγε από την μια "τσέπη" του Δημοσίου και πήγε στην άλλη. Έγιναν όλα αυτά, γιατί η ΝΔ δεν είχε την πρόβλεψη, όπως το ΠΑΣΟΚ, να φέρει την ανάλογη τροπολογία στη Βουλή.
Δεν θα υπήρχε αυτό το θέμα. Πάρα πολλοί εξυπηρετήθηκαν από την εξέλιξη και την τροπή της συγκεκριμένης υπόθεσης. Είχα φέρει την Ρωσία στην "εξώπορτα" της Ελλάδας με το ταξίδι που είχα πραγματοποιήσει. Τώρα αυτό το θέμα κόπηκε με τις εξελίξεις. Δεν ξέρω ποιος ωφελήθηκε από αυτό το γεγονός, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
Η Επιτροπή της Βουλής, συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα. Για αυτό το λόγο και δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.
Κατά την Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου.
Αν αποκαλυφτεί ότι έβαλε στη "τσέπη" του ο Εφραίμ χρήματα, τότε στη "πυρά". Δεν έβαλε στη τσέπη του όμως ούτε 1.000 ευρώ.
Το ένα κομμάτι της Πολιτείας, ο Κοινοβουλευτισμός, δεν βρήκε τίποτα, και για αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ο άλλος αντισυμβαλλόμενος, που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω. Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πολύ πειστικά.

Ο στόχος ήταν ο Πούτιν
Γιατί κάποιοι "κόπτονται" τόσο πολύ και επιτίθενται με κραυγές, με επιθετικούς προσδιορισμούς; Τι επιδιώκουν; Τι θέλουν να βγάλουν; Τι κρύβεται πραγματικά από πίσω; Δεν κάνουν όλοι την παρουσία του θέματος αντικειμενικά, όπως κάνει η Κρατική τηλεόραση. Για αυτό και θα πρέπει να υπάρχει. Για αυτό το θέμα δίνω μάχη με τον κ. Βενιζέλο. Τι συμφέροντα κρύβονται και τι διακυβεύεται πίσω από αυτά;
Βλέπω μερικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που επιτίθενται λυσσαλέα στην όλη υπόθεση. Υποχρεούμεθα να δούμε τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό.
Η Ρωσία ήταν ένα τελευταίο "αποκούμπι", μια εναλλακτική λύση, μήπως και δεν μπορούσαμε να βρούμε τον δρόμο με την Ευρώπη. Το είχα ετοιμάσει πολύ καλά με επίσκεψή μου στο Κρεμλίνο και των Ρώσων αξιωματούχων στη χώρα μας.
Έκανα πολύ προσεκτικά βήματα. Τώρα, με τις πρόσφατες εξελίξεις "κλώτσησαν" την Ρωσία και τον Πούτιν δια παντός.
Ο Εφραίμ είναι ο πνευματικός του Πούτιν, καθώς και του Καρόλου της Αγγλίας επίσης. Γιατί έπρεπε να γίνει αυτή η πρόκληση με την προσαγωγή του παραμονή των Χριστουγέννων; Ή ήξεραν ότι θα ενοχληθεί το "ποίμνιον" και το αγνόησαν, ή εξυπηρετούσε κάποιες ημερομηνίες.
Όταν αποκαλύφτηκε η υπόθεση, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όλοι τοποθετηθήκαμε εναντίον. Μελέτησα, έψαξα και βρήκα την αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Δεν είναι κακό να ψάχνεις και να βρίσκεις την αλήθεια.

Για τις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς
Είχα πει δημόσια και ξεκάθαρα στις 8 Ιουλίου του 1997 πως γίνονταν οι διάφοροι εμπρησμοί. Στη ΝΔ τα θεωρούσαν "ακρότητες" και "φαιδρότητες". Επανέφερα το θέμα και στη συνέχεια μου έγινε εντελώς "απαγορευτικό" από τη ΝΔ να συνεχίσω...
Οπαδοί και μέλη των "Γκρίζων Λϋκων" με βρετανικά διαβατήρια ταξίδευαν στη χώρα μας και έβαζαν φωτιές. Είχα πληροφορίες για όλες αυτές τις καταστροφικές δραστηριότητες τους. Τα είπα, τα κατήγγειλα και τα δήλωσα όλα αυτά. Αλλά, κάποιοι φοβήθηκαν και τα "κουκούλωσαν". Αυτοί που ήταν στα πράγματα τότε, η κυβέρνηση Σημίτη έχει και την ευθύνη.

Η "Τουρκολαγνεία" των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Είμαστε υπόλογοι απέναντι στη χώρα για αυτή την "Τουρκολαγνεία" που επιδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια με φιλίες και "κουμπαριές". Ενώ αυτοί βυσσοδομούν, καταστρέφουν και δημιουργούν όλα αυτά τα προκλητικά γεγονότα, αμφισβητούν την ΑΟΖ κ. λ.π.
Επιμένουμε σε μια "Τουρκολαγνεία", η οποία ήταν και η αιτία που δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε την έρευνα. Εκείνη την εποχή, χτύπαγε παλαμάκια ο Τζέμ και χόρευε ο κ. Παπανδρέου...
Επιμένω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Τουρκία πρέπει να έχει με την Ευρώπη μια ειδική σχέση και δεν πρέπει να γίνει πλήρες μέλος. Τώρα πλέον, αυτή την ίδια άποψη έχουν και οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Γάλλοι.
Οι Έλληνες μόνο δεν την έχουν.

Θέλω να καταλάβουν κάποιοι ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπάλληλοι. Δουλεύουν όλο το 24ωρο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι. Είναι τεράστιο λάθος.
Όσο αντιμετωπίζουμε τον δημοσιογράφο ως υπάλληλο, τόσο δεν θα έχουμε αυτή την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση που έχουμε από τα κρατικά κανάλια.
Η υπαλληλοποίηση βλάπτει σοβαρά την ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive