Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Ή …από τον κ. Απόστολο Μπαμίχα, Γραμματέα Ιδεολογικού ΛΑ.Ο.Σ


Ο χειμώνας του 2011 έχει οδηγήσει την Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της καθοριστικής απόφασης: αξιοπρέπεια, έστω και τόσο τραυματισμένη, ή πλήρης εθνικός ευτελισμός;
Υφιστάμεθα μια εθνική προσβολή, η οποία και έρχεται γιγαντωμένη στις αρχές του Δεκεμβρίου. Οι ευρωπαίοι γείτονές μας, μας δείχνουν ότι μετά την μακροχρόνια και καταστροφική πολιτική που ασκήθηκε στη χώρα μας τόσα χρόνια, υπάρχουν μόνο δυο επιλογές: η πρώτη Ελλάδα και ελευθερία και η άλλη υποταγή και εθνική υποτέλεια. Άλλωστε, πολύ σοφά το είχε ήδη συμπυκνώσει ο Πρόεδρός μας, Γιώργος Καρατζαφέρης, όταν είπε το ιστορικό: « Ή με την Ευρώπη υποτελείς ή μόνοι μας και φτωχοί»....
Μέσα λοιπόν στον Δεκέμβριο, στις αρχές μάλιστα, οι μάσκες στις Βρυξέλλες θα πέσουν και τα προσχήματα θα τελειώσουν, δυστυχώς για την Ελλάδα. Οι αποφάσεις μάλιστα αυτές δεν έχουν σχέση με οικονομικές δανειακές δόσεις. Έχουν όμως σχέση με την εθνική υπόσταση της χώρας μας.
Όλη η Μακεδονία περιμένει με αγωνία αν η κυβέρνηση που την εκπροσωπεί θα σηκώσει – επιτέλους – το ανάστημά της, για να διαπραγματευθεί, όπως άλλωστε η Ιστορία της επιβάλει. Δηλαδή, να διαπραγματευτεί: ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί στην χώρα μας μια ευρωπαϊκή Ταϊβάν.
Δεν πρέπει με άλλοθι την ψήφο του ελληνικού λαού κάποιοι που καταχρέωσαν τον τόπο, ορισμένοι κακόπιστοι θα ισχυρίζονταν και σκόπιμα, να ποντάρουν στην αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης με σκοπό να παραχωρήσουν την χώρα στην Παγκόσμια Τραπεζική διακυβέρνηση.
Όλα αυτά θα γίνουν πάνω στην πλάτη του αθώου Έλληνα πολίτη, που δεν φταίει σε τίποτα, αλλά δυστυχώς είναι αυτός που θα πληρώσει τα πάντα. Ήρθε επιτέλους η ώρα οι συνταγματολόγοι της Ελλάδας, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που κατέχουν και μεγάλες πολιτικές θέσεις, ν’ αναρωτηθούν: πώς προτείνονται νομοθετικές ρυθμίσεις σε μια χώρα, που όπως οι ίδιοι λένε, βρίσκεται υπό καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας; Και πώς είναι νόμιμο οι βουλευτές να ψηφίζουν νόμους που θεωρούνται προϊόντα ελεύθερης βούλησης;
Τέτοια γεγονότα καθιστούν απαραίτητη την συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η παρουσία των εκπροσώπων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στο κυβερνητικό σχήμα εγγυάται στον λαό ότι δεν θα επιτραπεί καμία εκποίηση του εναπομείναντος εθνικού πλούτου, τόσο στον οικονομικό, όσο κυρίως στον εθνικό τομέα, που είναι σαφές ότι κινδυνεύει σοβαρά. Το θέμα για μας είναι ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φιμώσουν, επειδή λέμε την αλήθεια. Θα δώσουμε μάχη για να κρατήσουμε την Ελλάδα συμπαγή, συγκροτημένη, ν ‘αποκαταστήσουμε το εθνικό μας οικονομικό νοικοκυριό, να δημιουργήσουμε ένα μελλοντικό ορίζοντα ύπαρξης, με πραγματικά δημοκρατική διακυβέρνηση και δικαιότερη κατανομή εισοδήματος.
Το μόνο που δεν διαπραγματεύεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. και για κανένα αντάλλαγμα, είναι τα Εθνικά Δίκαιά μας. Αρνούμεθα να βιώσουμε και άλλο την Ελλάδα στην υποταγή και την επικυριαρχία αλλότριων δυνάμεων.
- Αρνούμαστε να πληρώσει ο Λαός ξανά τις συνέπειες μιας συνεχιζόμενης καταστρεπτικής οικονομικής πολιτικής. Πιστεύουμε ότι η γνώση των πραγμάτων από τον κ. Πρωθυπουργό θα τον κάνει να κατανοήσει ευκολότερα τις προτάσεις μας. Τόσο στο οικονομικό, όσο και στο εθνικό πεδίο.

Γι’ αυτό καλούμαστε να διεκδικήσουμε ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ την ευρύτατη κινητοποίηση για περισσότερη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, απ’ όλες τις πληττόμενες οικονομικές και παραγωγικές δυνάμεις, αλλά και συνολικά απ’ όλη την κοινωνία της εργασίας και του επιχειρηματικού κόσμου σε εθνικό επίπεδο.

Όσο αναγκαία είναι η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της εργασίας, του ασφαλιστικού συστήματος, του κόσμου του «επιχειρείν» και της διατραπεζικής αγοράς, εξ ίσου αναγκαίο είναι να στρέψουμε το ενδιαφέρον στην στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης με αναπτυξιακές, θεσμικές και παραγωγικές πρωτοβουλίες για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρέπει να ξαναδουλέψει η οικοδομή, να βγει καπνός απ’ τις τσιμινιέρες των εργοστασίων και των βιοτεχνιών, είναι ανάγκη.

Η Ελλάδα πεθαίνει, αλλά δεν θα την αφήσουμε. Είμαστε διαφορετικοί, έχουμε Αρχηγό Εργάτη, Αυτοδημιούργητο, Γνώστη και τέλος Περήφανο Έλληνα. Το απέδειξε μέχρι σήμερα, αφού ακόμη και όποιες υποχωρήσεις έκανε, που ήταν ενάντια στον χαρακτήρα του και την νοοτροπία του, τις έκανε αποκλειστικά και μόνο για να σωθεί η Πατρίδα.
Αλλά, όταν θα φτάσει ο κόμπος στο «εθνικό χτένι», το δήλωσε: δεν θα διαπραγματευθεί. Θα πολεμήσει. Θα είμαστε απέναντι. Ας το υπολογίσουν αυτό οι «φίλοι» της Ε.Ε. Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης στα εθνικά θέματα δεν παίζουν. Δεν συμβιβάζονται.

Σύνορκοι, καλούμαστε σήμερα να συνειδητοποιήσουμε ότι σύμφωνα και με τα συμβαίνοντα στον Ευρωπαϊκό χώρο, είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά η πολιτική διαφοροποίηση. Άλλωστε, αυτή την ώρα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη μια μεγάλη κοινωνική και ιστορική στροφή της πλειοψηφίας των Ελλήνων, μια στροφή που δεν έχει χαράξει ακόμα την νέα κατεύθυνση και το ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ. Απλά οι πολίτες προδομένοι, αηδιασμένοι και απελπισμένοι αποστρέφουν το πρόσωπό τους. Η στροφή αυτή είναι που θα οδηγήσει σιγά-σιγά στο μεγάλο ορμητικό ποτάμι της Νέας Ελλάδας.
Αδέλφια, αυτή τη νέα πορεία, μας έχει ορίσει η μοίρα να την καθορίσουμε και να την οδηγήσουμε, εμείς. Γι’ αυτό και έχουμε χρέος να συστρατευθούμε γι’ αυτή και μαζί μ’ αυτή την νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που σήμερα διαμορφώνεται.
Μόνο το Κίνημά μας ελεύθερο και χωρίς εξαρτήσεις μπορεί να χαράξει μια άλλη πολιτική. Μόνο εμείς όλοι μαζί μπορούμε να επεξεργαστούμε, να σχεδιάσουμε και να καταθέσουμε μια συνολική, ριζικά διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική και ένα σχέδιο που θα επαναφέρει την πολιτική στο δημόσιο ελληνικό χώρο και θα αντιπαραταχθεί ανοιχτά σε όλους τους φτωχευμένους πολιτικούς του κάθε ξένου επόπτη, που μας οδήγησαν σε συνεχή φτώχεια και οικονομική περιθωριοποίηση του Έλληνα.
Σε πείσμα όλης αυτής της ξεφτιλισμένης και γερασμένης πολιτικής, θα αντιπαρατεθούμε δημόσια και σκληρά σε κάθε σχεδιασμό εξαφάνισης των κοινωνικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας μας και θα αντισταθούμε με σκληρή δουλειά, που θα γίνει φράχτης στα σχέδια διάλυσης του έθνους μας και της περιφρόνησης της βούλησης του Λαού μας.
Λέμε όχι στην οικονομική και πολιτική εξάρτηση της χώρας μας μένοντας πάντα στα πλαίσια της Ε.Ε., όπως αυτά χαράχτηκαν από τις συστατικές της συμβάσεις.
Λέμε όχι στην εκποίηση κάθε στρατηγικού δημόσιου φορέα.
Έχουμε βασικούς άξονες σχεδιασμού άμεσης πολιτικής ανάγκης. Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού μας που δημοκρατικά θα παρουσιάσει το Κίνημά μας, εδράζονται:
1. Ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας με δημοκρατικό σχεδιασμό και κλαδικές πολιτικές με έμφαση στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα.
2. Ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών για την είσπραξη των οφειλών της «διαπλοκής».
3. Γενναία φορολογική μεταρρύθμιση με στόχευση στην άμεση φορολογία των «εχόντων και κατεχόντων», όχι φραστικά, όπως στο παρελθόν, αλλά ουσιαστικώς και με ταυτόχρονη απόδοση.
4. Δραστική μείωση του Φ.Π.Α., κυρίως στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
5. Δημιουργία ισχυρού τραπεζικού συστήματος με αναπτυξιακό χαρακτήρα.
6. Οχύρωση του δημοσίου παραγωγικού και στρατηγικού σχεδίου σε κλάδους που ισχυροποιούν τα θεμέλια του πατριωτισμού και του έθνους, όπως: οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια, το νερό, οι βασικοί άξονες και οι υποδομές μεταφορών και συγκοινωνίας.
7. Πιθανή, άμεση και επιθετική απαίτηση επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του χρέους μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε από κοινού να επιτευχθεί μέρος πραγματικής διαγραφής, μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Πιθανώς μαζί και με άλλες υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, που το επιθυμούν. Εν κατακλείδι, ο φαύλος κύκλος χρέους – ύφεσης- χρέους δεν είναι στην λογική και στην πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ. Αντίθετα, αυτός πρέπει να σπάσει με την ορμή της προσφερόμενης πρόσθετης εργασίας και του αναπτυξιακού μας έργου.
8. Στήριξη όσων έχουν πληγεί από τη βάναυση πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο. Επίσης, στήριξη του βιοτικού επιπέδου των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, που οδηγήθηκαν στην φτώχεια από την υποτιθέμενη «σοσιαλιστική» πολιτική.
9. Ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση εργαζομένων-εργοδοτών.
10. Σχέδιο αναδιοργάνωσης και άμεση ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φροντίδα για την χρηματοδοτική ροή, μέσω του τραπεζικού συστήματος που θα λειτουργεί.
11. Πρόγραμμα δημιουργίας συνθηκών επαναπατρισμού των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, που ουσιαστικά εκδιώχθηκαν στα Βαλκάνια, στην Ασία και την Αφρική.
12. Σχεδιασμός επιστροφής όλων των νέων που εξαναγκάσθηκαν σε αποδημία για ένα «κομμάτι ψωμί». Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα ανατρέψει αυτή την νέα «προσφυγιά», αφού οι νέοι αποτελούν ίσως την κυριότερη ελπίδα για την χώρα μας. Συνεπώς πρέπει σύντομα να δημιουργηθούν συνθήκες για να επιστρέψουν.
Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η Νέα Πορεία της Ελλάδας και αυτή θα είναι με την βοήθεια του Λαού των Ελλήνων και του ΛΑ.Ο.Σ.
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, όσο και όλοι οι Άνθρωποι που βρίσκονται μαζί του στην δύσκολη αυτή πορεία και στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό:
ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive