Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μεντβέντεφ και Πούτιν… ποντάρουν στα κορίτσια τους


Στην παλιά του… πρωθυπουργική καρέκλα ετοιμάζεται να καθίσει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επικεφαλής του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν Ενιαία Ρωσία, το οποίο αναμένεται να αναδειχθεί νικητής στις σημερινές εκλογές για τη Δούμα. Ωστόσο, το κόμμα...
θα βγει λαβωμένο από την αναμέτρηση, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Λεβάντα, συγκεντρώνει το 51% των ψήφων, αρκετά κάτω δηλαδή από το θριαμβευτικό 64,3% που είχε εξασφαλίσει το 2007. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα εξασφαλίσει περί τις 253 έδρες σε σύνολο 450 -από 315 έδρες που κατέχει σήμερα-, χάνοντας την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για την προώθηση των όποιων συνταγματικών αλλαγών.
Ενα τέτοιο αποτέλεσμα θα καταφέρει πλήγμα και στον Πούτιν, τον αδιαφιλονίκητο νικητή των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 4 Μαρτίου του 2012. Ο Πούτιν θα επιθυμούσε μία μεγάλη νίκη για το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές, για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το προφίλ του και να μπορέσει ανενόχλητος να εφαρμόσει την πολιτική του χωρίς να δέχεται αμφισβητήσεις έσωθεν και έξωθεν.
Ενδεικτική της σημασίας που δίνει στο σημερινό αποτέλεσμα είναι και η προειδοποίηση που απηύθυνε στους συμπατριώτες του ότι σε περίπτωση σημαντικών απωλειών στη Βουλή, η χώρα θα κινδυνεύσει με κρίση ανάλογη της Ευρωζώνης.
Ακόμα ένας «πονοκέφαλος» για την Ενιαία Ρωσία είναι και η παγερή αδιαφορία που δείχνουν οι νέοι για την πολιτική: Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρωσικού Ιδρύματος για τη Κοινή Γνώμη, το 60% νέων ηλικίας 18 έως 29 χρόνων δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική.
Ο Πούτιν αφήνει τον Μεντβέντεφ να απορροφήσει τους κραδασμούς της λαϊκής δυσαρέσκειας, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ψηλά τη δημοτικότητά του εν όψει των προεδρικών του Μαρτίου.
Σε μια προσπάθεια λοιπόν να τους προσελκύσει στις κάλπες, το κόμμα του Πούτιν επιχείρησε να τους δελεάσει με καλλίγραμμες καλλονές. Κορίτσια όπως ο «Στρατός του Πούτιν» και τα «Κορίτσια του Μεντβέντεφ» πέταξαν τα ρούχα τους προκειμένου να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους από… στήθους στους δύο ηγέτες. Ετσι, το καλοκαίρι διοργανώθηκαν διάφορα δρώμενα, μεταξύ των οποίων δωρεάν πλύσιμο αυτοκινήτων από τα κορίτσια του «στρατού», φορώντας καυτά σορτς.
Σέξι διαφήμιση
Μεγάλη, επίσης, αίσθηση έκανε διαφημιστικό μήνυμα του κόμματος, το οποίο μετατρέπει ένα εκλογικό κέντρο σε… κρεβάτι. Μία σέξι κοπέλα και ένας νεαρός μπαίνουν μαζί στο παραβάν και την ώρα που πέφτουν τα ρούχα τους εμφανίζεται το σλόγκαν «Ας το κάνουμε μαζί»… Η διαφήμιση δεν άρεσε καθόλου στην αντιπολίτευση, που θεώρησε ιδιαίτερα υποτιμητικό το σεξουαλικό υπονοούμενό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive