Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: «Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν έχει πάρει δάνεια από τράπεζες»


 «Ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που συνειδητά και υπεύθυνα δεν έχει πάρει δάνεια από τράπεζες, που δίνει τη μάχη του χρησιμοποιώντας τη δυναμική των Βουλευτών του και εθελοντών στελεχών», υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κατά την συζήτηση στη Βουλή, επίκαιρης επερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων και τα χρέη τους προς τις ελληνικές τράπεζες.
Ο Αχαιός βουλευτής αφού σημείωσε ότι «τα κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα είναι τα ίδια χρεοκοπημένα ιδεολογικά, πολιτικά, οικονομικά και κυρίως ηθικά», στη συνέχεια τόνισε:..

«Αυτά τα κόμματα εγκλημάτησαν εις βάρος του ελληνικού λαού φτιάχνοντας ένα πολιτικό σύστημα διαπλοκής, λειτούργησαν ως υπηρέτες επιχειρηματικών συμφερόντων και σαφώς είναι επίορκοι όσον αφορά το σκοπό ίδρυσής τους. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα γιατί σήμερα εντείνεται η συζήτηση για τα οικονομικά των κομμάτων και για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες.
Σε ό,τι μας αφορά εξαιρούμεθα γιατί είμαστε το μόνο κόμμα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, που δεν έχει δανειστεί ποτέ για λόγους αρχής.
Έχει περιορίσει τη δράση του στο κοινοβουλευτικό επίπεδο και δεν έχει κάνει σπατάλες με ρωμαϊκού θριάμβου γιορτές και με όλες εκείνες τις μεθόδους που ακολουθούνταν από τα κόμματα σπατάλης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Τα μιζοκόμματα που λεηλάτησαν τα λαϊκά εισοδήματα δανείζονται από τους Έλληνες καταθέτες μέσω τραπεζών. Ποια ήταν η τράπεζα που επελέγη; Η κρατική τράπεζα, όπου γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας την διοίκησαν και την διοικούν. Εδώ, τα κόμματα δεν πρέπει να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η Αγροτική Τράπεζα φέτος εμφανίζει ένα έλλειμμα, μια μαύρη τρύπα ακριβώς, το άθροισμα των χρεών των κομμάτων …»

·       Ο κ. Χρυσανθακόπουλος αναφέρθηκε όμως και στον ρόλο των πολιτικών Ινστιτούτων και Ιδρυμάτων:
«Τώρα που μιλάμε τα Ινστιτούτα και τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών είναι γεμάτα από χρήματα για να πραγματοποιηθούν δημόσιες σχέσεις, έμμεση πολιτική προπαγάνδα στην πράξη, φτιάξιμο μηχανισμών. Αυτά πρέπει να τελειώσουν! Θα πρέπει να πούμε ότι η διαπλοκή, την οποία καταγγείλαμε και η οποία ομολογήθηκε από τα κόμματα αυτά, έχει να κάνει με τη στάση των κομμάτων στη φυγάδευση του κ. Χριστοφοράκου που είχε στα χέρια του τα ονόματα και τα κόμματα.»

·       Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα της διαφάνειας, σημειώνοντας ότι μαζί με τον δημόσιο έλεγχο είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται:
«Θεωρώ ότι είναι πολύ αργά για δάκρυα γι’ αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Μάλλον, είμαστε πιο κοντά σε αυτό που ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια περιμένει. Στην Ελλάδα από την αρχαία εποχή ο δρόμος και η λύση ήταν μια σε οποιαδήποτε δραματική σκηνή: Η κάθαρση. Η κάθαρση ή γίνεται με πρωτοβουλία των κομμάτων στο εσωτερικό τους ή την κάνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός όταν έρθει η ώρα!»


ΠΑΤΡΑ: Ρήγα Φεραίου 124, τ.κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610 240.037, φαξ: 2610-273.566
ΑΘΗΝΑ: Μητροπόλεως 1, τ.κ. 105 57 Αθήνα, τηλ. 210 370 9235, φαξ: 210 370 9239
web site: www.metharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive