Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τρόμος από τη συμμορία με τον... φάκελο

  Ένας φάκελος αποτελεί το νέο όπλο των κακοποιών προκειμένου να αρπάξουν τις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών ή να τους κλέψουν ακόμη και το αυτοκίνητό τους. Η νέα μέθοδος έχει ήδη σημάνει συναγερμό στις διωκτικές αρχές που προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη της σπείρας που μέσα σε δύο εβδομάδες έχει χτυπήσει τέσσερις φορές, στη Μεταμόρφωση, στη Ν. Ιωνία, στη Ν. Φιλαδέλφεια και την Πεύκη...

Οι πανούργοι ληστές παρακολουθούν τα υποψήφια θύματά τους από τη στιγμή που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητό τους και κατευθύνονται προς την τράπεζα, με σκοπό να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Το κόλπο απλό, και όπως έχει αποδειχτεί, αποδοτικό για τους κακοποιούς και επιζήμιο για τους πολίτες που χάνουν τα χρήματά τους και μάλιστα σε καιρούς σκληρής οικονομικής ύφεσης. Στην αρχή εντοπίζουν τον στόχο τους γνωρίζοντας πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του. Την ίδια στιγμή, μέλος της συμμορίας καραδοκεί σε τραπεζικά υποκαταστήματα και βλέπει ποιες γυναίκες έχουν κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού.

Οταν οι συνεργοί του πάρουν το «σήμα» που τους δίνει μέσα από την τράπεζα, τότε τοποθετούν στον υαλοκαθαριστήρα του πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου έναν φάκελο, συνήθως κενό.

Από εκεί και ύστερα περιμένουν να λειτουργήσει το... κόλπο τους. Το ανυποψίαστο θύμα μπαίνει στο όχημα και οδηγεί προς τον προορισμό του. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής αντιλαμβάνεται το φάκελο στον πίσω υαλοκαθαριστήρα και σταματά το όχημα για να δει τι περιέχει. Συνήθως τα θύματα αφήνουν την πόρτα του οχήματος ανοιχτή ή ξεκλείδωτη μέχρι να πάρουν τον φάκελο στα χέρια τους.

Οι δράστες ακολουθούν το θύμα τους με μοτοσικλέτα και την κατάλληλη στιγμή ο συνεπιβάτης κατεβαίνει από τη μηχανή, αρπάζει την τσάντα της ανυποψίαστης γυναίκας και μαζί με τον συνεργό του γίνονται καπνός. Βέβαια το θύμα τους έχει αιφνιδιαστεί και μένει με τον κενό φάκελο στα χέρια, μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Οι ληστές προτιμούν γυναίκες, διότι συνήθως τοποθετούν τα χρήματα που έχουν σηκώσει από την τράπεζα στην τσάντα τους και κατά συνέπεια είναι εύκολη λεία.

Μάλιστα, στην περίπτωση που τους βολεύει το σημείο όπου έχει σταματήσει το θύμα το αυτοκίνητό του για να ελέγξει τον φάκελο, δεν διστάζουν να μπουν στη θέση του οδηγού και να φύγουν με το όχημα της ανυποψίαστης γυναίκας. Σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα έχει χάσει κυριολεκτικά τα πάντα. Και τα χρήματα που έκανε ανάληψη από την τράπεζα, αλλά και το αυτοκίνητο.

Τέτοια περίπτωση έχει καταγραφεί στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν μια 50χρονη που έπεσε θύμα της συμμορίας των ληστών με τον φάκελο έχασε 20.000 ευρώ που είχε πάρει λίγο νωρίτερα από την τράπεζα, αλλά και το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε. Οταν κάλεσε την Αμεσο Δράση, το μόνο στοιχείο που είχε στα χέρια της ήταν ο κενός φάκελος που παρέδωσε στους αστυνομικούς...


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive