Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΕΣΑ Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά


Χωρίς δηλώσεις και μετά από μιάμιση ώρα ολοκληρώθηκε η συναντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΝΔ. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το ραντεβού του Λουκά Παπαδήμου με τον Γ. Καρατζαφέρη.
Μπορεί οι συνεργάτες του να το διαψεύδουν και να μιλούν για «επανεπιβεβαίωση» της συμφωνίας,.. αλλά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει μεγάλες προσδοκίες από τις συναντήσεις που ξεκινά με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του. Από αυτές εξαρτάται άλλωστε η βιωσιμότητα, αλλά και η αποτελεσματικότητά της.
Το ενδιαφέρον πάντως, στρέφεται κυρίως στις αποψινές συναντήσεις του με τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, μια και με τον Γιώργο Παπανδρέου είχε συνάντηση και πριν από μία μόλις εβδομάδα.
Αυτό που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός θα είναι «καθαρές λύσεις». Όχι τόσο για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών -αν και θα μιλήσουν για αυτήν, με σκοπό να σταματήσει η συνεχής «εκλογολογία» που μόνο ζημιά προκαλεί -όσο για την ψήφιση των μέτρων, διαρθρωτικών ή και δημοσιονομικών, που θα κριθεί ότι απαιτούνται. Δεδομένων των δυσλειτουργιών στην κυβέρνηση, που έγιναν περισσότερο από εμφανείς στις δύο συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τις τελευταίες 48 ώρες, ο κ. Παπαδήμος θα διαμηνύσει στους πολιτικούς αρχηγούς, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι.

Προσδιορίζοντας τον χρόνο των εκλογών κάπου κοντά στο Πάσχα, αλλά πάντως στο δίμηνο μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, θα ζητήσει τη ρητή δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά, αρχικά, και του Γιώργου Καρατζαφέρη στη συνέχεια, ότι τα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση θα ψηφιστούν από τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. αντίστοιχα.

Παράλληλα, θα θίξει το ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης και των διαφορετικών στρατηγικών των κομμάτων που τη στηρίζουν, ζητώντας ειλικρινή και ένθερμη στήριξη τόσο στο πρόσωπο όσο και στην κυβέρνησή του, ενώ θα συζητήσει μαζί τους τη «διαθεσιμότητα» του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του, όπως του την μετέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία τους χθες. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά πάντως, υποστήριζαν χθες ότι δεν αντιλαμβάνονταν την σκοπιμότητα μίας τέτοιας συνάντησης, δεδομένου ότι «τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι προφανές ότι δεν αλλάζουν».

Άρνηση της ΝΔ για εκλογές τον Μάρτιο

Μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθάρισε πως η ημερομηνία των εκλογών έχει προσδιοριστεί (19η Φεβρουαρίου) και πως μέχρι τα τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορεί να αλλάξει. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε, ωστόσο, ότι οι εκλογές «μπορεί να γίνουν λίγο πριν, λίγο μετά» όπως είπε, αλλά όχι σε διάστημα που θα φθάνει μέχρι τον Απρίλιο.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα πολύ σοβαρό έργο να επιτελέσει. Η ΝΔ τη στηρίζει», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αιτία για να αλλάξει το πλαίσιο που συμφωνήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Δεν καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα μίας τέτοιας συνάντησης" σημείωσε για το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το χθεσινό τηλεφώνημα Παπούλια στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Η ΝΔ και τα στελέχη της άρχισαν να αλλοιώνουν τη συμφωνία των Πολιτικών Αρχηγών; Στελέχη της ΝΔ άρχισαν να μιλάνε για το βίο και το ρόλο της κυβέρνησης; Στελέχη της ΝΔ άρχισαν να λένε στον Πρωθυπουργό να κάνει το Α ή το Β;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές για υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι προσπαθούν να μεταφέρουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα στη χώρα μέσα από αυτήν την κυβέρνηση αλλάζοντας το πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε»

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να κλείσουν θέματα μεταρρυθμίσεων (π.χ. ταξί) αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων και όχι αποφάσεις υπουργών όπως του κ. Κουτρουμάνη για τις επικουρικές συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive