• Δίνει το στίγμα των άμεσων ενεργειών του κόμματος που θα αναλάβει να κυβερνήσει , που θα δημιουργήσουν αμέσως «κλίμα» και εικόνα της επερχόμενης αλλαγής
  • Αποτελεί βάση δέσμευσης και ευθύνης απέναντι, όχι μόνο στους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και σ’ όλο τον λαό, αφού αποκλείει την επίκληση, αμέσως μετά την άνοδο του κόμματος στην εξουσία, των γνωστών αθλιοτήτων του είδους: «Δεν ξέραμε», «δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό», «αλλαγές δε γίνονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη» κ.λπ.
  • Δίνει τη δυνατότητα σε αμφιταλαντευόμενες, επιφυλακτικές αλλά καλής πρόθεσης κοινωνικές δυνάμεις να έχουν απτές αποδείξεις, ότι όσα λέγονται, εννοούνται σοβαρά. Και έτσι να στοιχηθούν, έστω και κριτικά, πίσω από τη νέα κυβέρνηση, δημιουργώντας κάτω στην κοινωνία μια βάση υποστήριξης που θα διευκολύνει τις αλλαγές.
Σήμερα, μόνο ο ΛΑ.Ο.Σ διαθέτει ένα τέτοιο πρόγραμμα, άμεσα εφαρμόσιομο, φιλολαϊκό, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό. Αφού (παρά τις τσιρίδες του «Ριζοσπάστη» για τη φράση του Προέδρου «Θα νικήσουμε τον Ριζοσπάστη με ριζοσπαστικά μέτρα…θα τρίβει τα μάτια του ο Ριζοσπάστης») ούτε το ΚΚΕ, αλλά ούτε κανένα άλλο κόμμα διαθέτει πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης.
Φιλολαϊκά και φιλεργατικά μέτρα στο πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ
Δεν θα επαναλάβουμε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών του ΛΑ.Ο.Σ. Θα επικεντρωθούμε, ενδεικτικά, στα πιο φιλολαϊκά και φιλεργατικά μέτρα, για να γίνει η σύγκριση του εφαρμόσιμου, άμεσης απόδοσης και πρακτικού τους χαρακτήρα, σε σχέση ειδικότερα με τους γενικόλογους προγραμματικούς μαξιμαλισμούς του ΚΚΕ.
  • Πάγωμα τιμών. Αυτό ασφαλώς σημαίνει ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα εξασφαλίσουν, με πολύ αυστηρές ποινές, την τήρηση της διατίμησης. Οι μηχανισμοί υπάρχουν, αλλά σκουριάζουν αχρησιμοποίειτοι…
  • Αφορολόγητα κέρδη μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτό υπήρξε και μέτρο του Αναπτυξιακού Νόμου της «αριστερών αποκλίσεων» κ.Βάσως Παπανδρέου, που και σήμερα ταλαιπωρεί, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, διάφορους νεοφιλελεύθερους τύπου Παπακωνσταντίνου…
  • Επανασύσταση της Μ.Ο.Μ.Α. Ας αφήσουν τις υποκρισίες οι εξ επαγγέλματος «αντιμιλιταριστές», οι οποίοι προσβάλλονται από την ενεργοποίηση μιας Στρατιωτικής Υπηρεσίας που ξαναέστησε όρθια την Ελλάδα, στην περίοδο 1950-1960. Σημασία έχει ότι αυτή η επανενεργοποίηση θα αποτελεί τον άγρυπνο μοχλό κρατικής και κοινωνικής παρουσίας όχι μόνο σε έργα οδοποιίας και υποδομών αλλά και σε παραγωγικές μονάδες που θα παράγουν φθηνά προϊόντα για τον λαό, θα σπάνε τα μονοπώλια και κυρίως θα προσφέρουν εργασία σε άνεργους Έλληνες.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι που πλεονάζουν, δεν απολύονται αλλά αξιοποιούνται ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Ας λοιδωρεί ανόητα και αντεργατικά ο Ριζοσπάστης για «χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης». Ας πάει να τα πει αυτά στους μακροχρόνια άνεργους. Εκτός αν προτιμά μια χώρα άνεργων και εξαθλιωμένων φαντασμάτων, «ελεύθερων» να πεθάνουν της πείνας…
  • Αρχή του 7πλασίου. Κανένας μισθός δεν θα υπερβαίνει το επταπλάσιο του κατωτέρου μισθού της χώρας. Έτσι, αποκαθίσταται σημαντικά η κοινωνική δικαιοσύνη και μειώνεται δραστικά η ψαλίδα των εισοδημάτων.
  • Αφορολόγητος κύκλος εργασιών έως 100.000 ευρώ, υπό τον όρο απασχόλησης 4 εργαζομένων στην επιχείρηση εκτός των μελών της οικογένειας του εργοδότη.Το μέτρο μιλάει από μόνο του…
Τέτοια μέτρα αναδυκνείουν τον φιλολαϊκό και φιλεργατικό χαρακτήρα του προγράμματος του ΛΑ.Ο.Σ, σε συνδιασμό με την ενίσχυση της υγειούς και όχι παρασιτικής επιχειρηματικότητας. Είναι άμεσα εφαρμόσιμα, αφού απαιτούν κυρίως νομοθετική ρύθμιση και βεβαίως πρόθεση να τα βάλει κάποιος με τις όποιες «επιχειρηματικές» και «εμπορικές» συντεχνίες που θα αισθανθούν ζεστή στο σβέρκο τους την ανάσα του νέου κράτους…
Κ.Κ.Ε: «Λαϊκή οικονομία» ενάντια στον λαό…
Έναντι αυτου του φιλολαϊκού και φιλεργατικού προγράμματος, τι έχει να αντιπαραθέσει ο «ιδιοκτήτης της εργατικής τάξης» ΚΚΕ;
Στον Ριζοσπάστη 18/9/2011 στο άρθρο «Ανάπτυξη για ποιόν, με ποιες προϋποθέσεις», παράγραφος «Τι θα κάνει η λαϊκή οικονομία», προτείνεται, ούτε λίγο ούτε πολύ:
  • Να γίνουν «κοινωνική, λαϊκή περιουσία» (λέγε με «κρατικοποίηση»…) όλοι (όλοι!!!) οι κλάδοι επεξεργασίας πρώτων υλών και μεταποίησης, το «συγκεντρωμένο εμπόριο», οι μαζικές μεταφορές…
  • Να καταργηθεί κάθε ιδιωτική-επιχειρηματική δραστηριότητα σε Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό.
  • Να φύγουμε από τη Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και να αναπτύξουμε σχέσεις με …άλλες χώρες (ακατανόμαστες πάντως…)
  • Να ασκηθεί η λαϊκή εξουσία από νέους θεσμούς που θα γεννήσει η πάλη του λαϊκού κινήματος (δηλαδή, τα παραπάνω αφάνταστα δύσκολα και γραφειοκρατικά θα τα ασκήσουν νέοι, ανύπαρκτοι σήμερα θεσμοί, που ΘΑ δημιουργηθούν, μετά από χρόνια εμφυλίου, κοινωνικού και πολιτικού…)
Το Κ.Κ.Ε φαντασιώνεται μια απομονωμένη κοινωνία, κάτι μεταξύ Βόρειας Κορέας και Αλβανίας
Όταν Κομμουνιστικές χώρες όπως η ΛΔΚίνας, το Βιετνάμ, η Κούβα –που πέρασαν από τα παραπάνω στάδια, κάτι έκαναν αλλά σήμερα ανοίγουν τις πύλες τους στο ιδιωτικό Κεφάλαιο, υπό κρατικό έλεγχο και εποπτεία αλλά και με δυνατότητες κερδοφορίας…
…το Κ.Κ.Ε ονειρεύεται –σε μια ιλιγγιώδη φυγή προς τα πίσω…- την απόλυτα κρατικοποιημένη οικονομία τύπου 1950, με Κεντρικό Σχεδιασμό τύπου Σοβιετικού Πενταετούς (GOSPLAN),  ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣΕ ΣΉΜΕΡΑ, ΕΝ ΈΤΕΙ 2011, ΣΤΗΝ Ελλάδα την ατμόσφαιρα λιμού της περιόδου 1917-1921 στη Σοβιετική Ένωση (που ανάγκασε τον ίδιο τον Λένιν να εγκαταστήσει τη ΝΕΠ-Νέα Οικονομική Πολιτική, και να ζητήσει τη βοήθεια ιδιωτών επιχειρηματιών για να σωθεί η χώρα..)
Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα θα ψηφίσουν ΛΑ.Ο.Σ
Μ’ αυτά τα παρανοϊκά σταλινικά αντιλαϊκά κατασκευάσματα που εγκατέλειψε όλος ο Κομμουνιστικός κόσμος, το ΚΚΕ, κολλημένο κάτω από το ποσοστό 10% της Γιάλτας, θα χάσει και τις τελευταίες προσβάσεις στα πλατιά λαϊκά στρώματα…
Εκεί θα εγκατασταθεί σύντομα στη θέση του ο ΛΑ.Ο.Σ, που με ανάπτυξη της αμφίπλευρης ιδεολογικής δουλειάς και με ενεργοποίηση των Δημοτικών/Νομαρχιακών Επιτροπών, αλλά και ειδικών ομάδων κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης πολιτών παντού μέσα στη χώρα, θα ετοιμάσει το έδαφος για την άνοδο του στην εξουσία.
Για να σωθεί η πατρίδα μας και ο Λαός μας…
ΆλφαΈΝΑ, τεύχος 594, σελ.16