Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μπέσα και φιλότιμο. Toυ Γιάννη Δαραβίγκα

Πριν λίγες εβδομάδες είχα γράψει για τις επιστολές «καλών προθέσεων» που είχαν υπογράψει ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος, ύστερα από απαίτηση της την διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Λαγκάρντ.
Έγραφα τότε για τις επιστολές της ντροπής, με τις οποίες οι «ηγέτες» μας, με την ουρά κάτω από τα σκέλια, δήλωναν πίστη και αφοσίωση στην κυρία Λαγκάρντ, και παρείχαν εγγυήσεις,  με τις υπογραφές τους,  ότι θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και ότι θα τιμήσουν προηγούμενες υπογραφές τους. Φανταστείτε λοιπόν σε τι υπόληψη είχε η τρόϊκα το Παπαβενιζελικό δίδυμο... Αλλά ο εξευτελισμός δεν σταματούσε εδώ. Ο κ. Βενιζέλος με την επιστολή του προς την κ. Λαγκάρντ, υποσχόταν και προεξοφλούσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα ενέκρινε  και θα υπερψήφιζε στην Βουλή, όλα τα οικονομικά μέτρα που θα παρουσίαζε η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει του στόχους της οικονομικής πολιτικής, για το 2011 και 2012.

Έτσι λοιπόν το κυβερνητικό δίδυμο της Ελλάδος, για μια ακόμα φορά, είχε σκύψει τον τράχηλο, και υποσχέθηκε, με την υπογραφή του, ότι θα «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις». Όμως το πανηγυράκι στην Βουλή, με την αμφιβόλου ποιότητας σκηνοθεσία, και η αποκάλυψη του ακριβούς περιεχομένου των επιστολών (αν και όλοι γνώριζαν, μέσες – άκρες, ότι με αυτές δίναμε «γην και ύδωρ» στους δανειστές μας), απέδειξε για μια φορά ακόμα, ότι οι κυβερνήτες μας δεν είχαν ούτε πολιτικούς ούτε ηθικούς φραγμούς. Μοναδικός στόχος τους ήταν η, με κάθε τρόπο και έναντι οιουδήποτε τιμήματος παραμονή τους στην εξουσία.

Πως άλλαξαν τα πράγματα
Όμως, έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο πολιτικό αυλάκι, ο κ. Παπανδρέου εγκατέλειψε την πρωθυπουργία, ο κ. Βενιζέλος δεν έγινε πρωθυπουργός και στην ηγεσία της χώρας βρίσκεται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, έχοντας μάλιστα επιτύχει σπάνια κοινοβουλευτική στήριξη,  με 255 ψήφους. 
Όμως οι δανειστές μας επανήλθαν και ζήτησαν καινούργιες επιστολές,  με τις υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, στις οποίες θα δήλωναν πιστοί και υπάκουοι εκτελεστές των εντολών της τρόϊκα και ο Θεός ξέρει ποιών άλλων κελευσμάτων.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης,  με πολύ εύστοχο αλλά και περήφανο τρόπο,  απάντησε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, με την ομιλία του στην Βουλή κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου.
Ανέφερε δύο λέξεις, που δεν υπάρχουν στα λεξικά άλλων γλωσσών. Μίλησε για μπέσα και φιλότιμο και έκλεισε την κουβέντα για τις υπογραφές.
Βεβαίως στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω τις κάκιστες υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα μας ο κ. Παπανδρέου, όταν επί των ημερών της βασιλείας του, αλλά απ΄ ότι φαίνεται και νωρίτερα, σε συναντήσεις του με ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και με συνεντεύξεις του στον διεθνή τύπο, δεν έχανε ευκαιρία να μας κατακρίνει. Και ποιος δεν θυμάται το περίφημο «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα», και τα περί τεμπέληδων και μη παραγωγικών Ελλήνων. Δεν ήθελαν και πολύ οι δανειστές μας για να βρούν ευκαιρία να μας «στριμώξουν».
Όμως ευτυχώς σήμερα ο κ. Παπανδρέου δεν βρίσκεται στο τιμόνι της Ελλάδας που τόσο ντρόπιασε και τόσο ταλαιπώρησε.
Εύχομαι, τις λίγες ελπίδες και τις ακόμα λιγότερες ευκαιρίες που υπάρχουν για να σωθεί η χώρα, να τις εκμεταλλευθεί η νέα κυβέρνηση και σύντομα, η τραγική διετία Παπανδρέου να μην είναι τίποτα άλλο, παρά μια θλιβερή ανάμνηση.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive