Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

KATΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ Οι Ισπανοί ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ! «Ιστορικός θρίαμβος».Οι ισπανικές εφημερίδες για τη νίκη του Μαριάνο Ραχόι


Για «ιστορικό θρίαμβο» και «απόλυτη δεξιά» κάνουν λόγο σήμερα οι τίτλοι των ισπανικών εφημερίδων μετά την πλειοψηφία που εξασφάλισε το Λαϊκό Κόμμα στις εκλογές και τη νίκη του Μαριάνο Ραχόι. Οι εφημερίδες υπογραμμίζουν ότι ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός θα πρέπει ν΄αντιμετωπίσει την κρίση και την πίεση των αγορών.

«Η κρίση έδωσε όλη την εξουσία στον Ραχόι», είναι ο τίτλος της κεντροαριστερής Εl Pais, η οποία δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα όπως και οι άλλες εφημερίδες, τη φωτογραφία του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος να δίνει ένα φιλί στη γυναίκα του μπροστά σε ένα πλήθος οπαδών του...«Ο ιστορικός θρίαμβο», γράφει η εφημερίδα της δεξιάς ABC, ενώ η κεντροδεξιά Εl Mundoυπογραμμίζει την «εντολή της αλλαγής» που έδωσαν οι ψηφοφόροι. Αυτό σημαίνει μια «τεράστια ευθύνη για το Λαϊκό Κόμμα, τον Μαριάνο Ραχόι και την ομάδα του, που κληρονομούν μια χώρα με πέντε εκατομμύρια ανέργους και με δημοσιονομικά σε κατάρρευση», προσθέτει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η πρόκληση για τον Ραχόι «είναι η έξοδος της Ισπανίας από την κρίση, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και η δημιουργία θέσεων εργασίας», επισημαίνει η συντηρητική καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Ο Μαριάνο Ραχόι διαθέτει «όλη την εξουσία», υπογραμμίζει επίσης η οικονομική εφημερίδα Cinco Dias, επισημαίνοντας ότι το Λαϊκό Κόμμα «θα ελέγχει το 74,5% του κεντρικού προϋπολογισμού, των αυτόνομων περιοχών και των δήμων».

«Τού ανατέθηκε η έξοδος της Ισπανίας από την πιο σοβαρή κρίση που έχουν γνωρίσει οι πολίτες της και μια από τις βαθύτερες της ιστορίας, που πλήττει την Ευρώπη», εκτιμά η εφημερίδα, η οποία υπογραμμίζει ότι «το έργο αυτό δε θα είναι εύκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive