Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τυπώνουμε τελικά ή δεν τυπώνουμε δραχμές; Σάλος με το άρθρο της δημοσιογράφου Νίνα Ντος Σάντος στο CNN. Της Έλενας Φώτου

Η δημοσιογράφος του CNN Νίνα Ντος Σάντος δημοσίευσε σήμερα άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN με τίτλο "Μπορεί η Ελλάδα να φύγει απο την ευρωζώνη;", στο οποίο και παρουσιάζει την συνέντευξη  που πήρε απο τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη.

Διαβάζοντας όμως το άρθρο, η δημοσιογράφος σε ένα σημείο αναφέρει πως ο Έλληνας υπουργός δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά το γεγονός ότι η Ελλάδα τυπώνει δραχμές αυτή την στιγμή. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ρωτάει τον υπουργό " Μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω στην δραχμή;"...
Ο υπουργός απαντάει " Η Ελλάδα εγκατέλειψε το προηγουμένο της νόμισμα όταν εντάχθηκε στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με την συνθήκη για την λειτουργία της ΕΕ, τα μέλη της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα έχουν εκχωρήσει το δικαίωμά τους να καθορίσουν το δικό τους νόμισμα στην Ευρωζώνη. Σαν αποτέλεσμα, η Ελλάδα δεν μπορεί νομικά να επαναφέρει τον νόμισμά της. Το δικαίωμα αυτό έχει ανακληθεί." 

Η απάντηση αυτή μάλλον δεν άρεσε στην δημοσιογράφο η οποία κάτω απο την απάντηση του αναφέρει πως αυτή την εβδομάδα στο CNN ο Έλληνας υπουργός δεν αρνηθηκε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα τυπώνει δραχμές αυτή την στιγμή. Παρακάτω , η δημοσιογράφος τον ρωτάει κατά πόσο η επιστροφή στην δραχμή θα βοηθούσε την Ελλάδα, με τον υπουργό να απαντά πως μια επιστροφή στην δραχμή θα βοηθούσε την Ελλάδα στο να θέσει τους δικούς της κανόνες σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα ξοφλήσει το χρέος της. Αν όμως όντως επιστρέφαμε όπως είπε ο ίδιος στην δραχμή, τότε το εθνικό νόμισμα λόγω των τρέχουσων συναλλαγών θα έπρεπε να υποτιμηθεί κατά 120% σε πραγματικούς όρους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, πάντως απο την άλλη με επιστολή του στην συντάκτρια του άρθρου αναφέρει πως: 

«Αγαπητή κυρία dos Santos,
    Σχετικά με το άρθρο σας, θεωρώ την αναφορά σας σε μία από τις συνεντεύξεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών απαράδεκτη παραποίηση, εάν όχι διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Η Ελλάδα δεν «τυπώνει δραχμές» οπουδήποτε στον κόσμο. Η Ελλάδα είναι και θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης. Θα σας παρακαλούσα να αφαιρέσετε το σχετικό σχόλιό σας για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.»..http://news.youropia.gr/post.php?id=52334



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive