Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Η υποκρισία της Ν.Δ. εκτός ορίων». Του Αστέριου Ροντούλη


Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ φαίνεται να ταλανίζεται από τρικυμία εν τω κρανίω, καθόσον οι υπεύθυνοί της ανερυθρίαστα δηλώνουν: «Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».
Η αλήθεια είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να φτιάξουν μία νέα κυβέρνηση του καταρρέοντος δικομματισμού. Η «παρέα της Βοστώνης», αντί να επιτρέψει την σφυρηλάτηση μίας νέας Κυβέρνησης εθνικής ενότητας, έστρεψε τις εξελίξεις στην κατεύθυνση του κυβερνητικού κατεστημένου, προφανώς για να καλύψει τις πομπές και τα λαμόγια που παρασιτούν στους κόλπους της...
Η υποκρισία των επιτελών της ΝΔ δεν γνωρίζει όρια. Κατηγορούσαν τον ΛΑ.Ο.Σ.. ως δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα οι ίδιοι ψελλίζουν δικαιολογίες για τον εναγκαλισμό τους με τον κ. Παπανδρέου. «Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες», όπως λέει και ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, ή, διαφορετικά, «καλωσήλθαν τα παιδιά της ΝΔ στον κόσμο του μνημονίου», όπως αντιλαμβάνεται κάθε εχέφρων πολίτης.
Η υποκρισία, μάλιστα, της ΝΔ κτυπά κυριολεκτικά κόκκινο, όταν στελέχη της δηλώνουν: «εμείς δεν στηρίζουμε το μνημόνιο, διαχειριζόμαστε τη μετάβαση από το μνημόνιο, διαχειριζόμαστε τις συνέπειες από το μνημόνιο την επόμενη μέρα». Η αλήθεια, βεβαίως, είναι εντελώς διαφορετική. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως ομονοούντα δίδυμα, θα εφαρμόσουν μαζί ένα Νέο Μνημόνιο και μία Νέα Δανειακή Σύμβαση, που θα αποτελούν αναγκαστικά την μετεξέλιξη του Παλιού Μνημονίου και της Παλαιάς Δανειακής Σύμβασης. Υπενθυμίζω, για να υπάρξουν και οι σχετικές συγκρίσεις, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. τον Μάιο του 2010 είχε αποδεχθεί από το Αρχικό Μνημόνιο μόνο το Μηχανισμό Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, χωρίς να υπερψηφίσει την συνεπακόλουθη Δανειακή Σύμβαση, καθόσον αυτή ουδέποτε ήρθε στη Βουλή για επικύρωση.
Έτσι, μολονότι η ΝΔ θέλει να συσκοτίσει την πραγματικότητα, και θα υπερψηφίσει και θα εφαρμόσει το Νέο Μνημόνιο δεσμευόμενη μάλιστα εγγράφως έναντι των Βουλευτών, για να μην μπορεί στη συνέχεια να κάνει τις γνωστές του τακτικίστικες πιρουέτες και κωλοτούμπες ο κ. Σαμαράς. Οι τσάμπα μάγκες μας τελείωσαν και τα προσωπεία, επιτέλους, έχουν πέσει. Τώρα, ο ελληνικός λαός έχει δει το πραγματικό πρόσωπο του κ. Σαμαρά και θα τον ανταμείψει δεόντως, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.
Πάντως, με τέτοιο πολιτικό σχεδιασμό δεν πρέπει να απορεί κανείς γιατί η ΝΔ έχει περιέλθει σε κατάσταση vertigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive