Στο σύνολο σχεδόν της διαδρομής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η παράμετρος της «αποστασίας», βρισκόταν πολύ συχνά στην ημερήσια διάταξη της ανταλλαγής… φίλιων πυρών.
Μετά την ήττα στις εκλογές του 2007, και εν μέσω μιας σκληρής μάχης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πολλοί υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου ήταν εκείνοι που επικαλέστηκαν θεωρίες αποστασίας, για να ενισχύσουν τη θέση του γιου του ιδρυτή του Κινήματος στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Μια τέτοια τακτική ακολουθήθηκε και μετά από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2008, όταν ο Όμιλος πολιτικού προβληματισμού που είχε ιδρύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βρισκόταν μισό βήμα από το να μετεξελιχθεί σε κόμμα. Το βήμα δεν έγινε.
Πολύ πρόσφατα, το καλοκαίρι του 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβητήθηκε ευθέως από τα στελέχη του κόμματός του, για τη στάση την οποία κράτησε στις συζητήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, πριν από το Μεσοπρόθεσμο, τα σενάρια αποστασίας έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.
Το ίδιο συνέβη και με αφορμή την πρόθεση παραίτησης του πρώην πλέον πρωθυπουργού, μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 27Ης Οκτωβρίου, για να συγκροτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτή βέβαια, ήταν η μοναδική φορά που τα σενάρια εγκαταλείφτηκαν νωρίς, και δεν δόθηκε συνέχεια, μιας και το Καστρί είχε πάρει τις αποφάσεις του.
Σήμερα ωστόσο, στα σενάρια αποστασίας επανήλθε με ζωηρό τρόπο ο Χάρης Καστανίδης. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, εκ των εμπνευστών του δημοψηφίσματος και διαχρονικός πολιτικός σύμμαχος του Γιώργου Παπανδρέου.
Μιλώντας λοιπόν στο ραδιόφωνο του «Βήμα Fm», ο Χάρης Καστανίδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποχώρησε οικειοθελώς από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εκβιάστηκε. Από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε σύμπραξη με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η καταγγελία είναι εξαιρετικά σοβαρή. Γι’ αυτό και ο Χάρης Καστανίδης πρέπει να μιλήσει με ονόματα. Διαφορετικά, θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Απαντήσεις σε κομματικό στέλεχος της ΝΔ με αφορμή τις ενυπόγραφες επιστολές Σαμαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://area51gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html