Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!!


Πρώτη ομιλία στη Βουλή ως Κοινοβουλευτικός                                                  Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. ενώπιον και του Πρωθυπουργού..
 To ντεμπούτο του ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έκανε ο βουλευτής  Αχαΐας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, μιλώντας στη Βουλή και ενώπιον του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Κατά την ομιλία του ο Αχαιός βουλευτής,..
στάθηκε αρχικά στην αναγκαιότητα της Κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διότι όπως σημείωσε «η απερχόμενη είχε χάσει την αξιοπιστία της και γιατί δυστυχώς είχε επικρατήσει ένα γενικευμένο κλίμα αποσταθεροποίησης, το οποίο ακόμα ελλοχεύει κινδύνους σ’ αυτή την Αίθουσα, να δημιουργήσει όλες εκείνες τις τεχνητές τριβές ενόψει των εκλογών του απώτερου μέλλοντος».
·       Αναφερόμενος στην συνεισφορά του κόμματός του για την δημιουργία αυτής της Κυβέρνησης, ο κ. Χρυσανθακόπουλος τόνισε ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ ανέλαβε ιστορική πρωτοβουλία και ευθύνες, να συγκεράσει αντιθέσεις και να οδηγήσει στην ενότητα μιας Κυβέρνησης, η οποία έχει συγκεκριμένα θέματα να αντιμετωπίσει»

Για να προσθέσει ο κ. Χρυσανθακόπουλος:
«Βλέπουμε ότι επιχειρείται στον πολιτικό μας χώρο τώρα, αυτές τις τελευταίες τέσσερις μέρες, μια σφοδρή επίθεση, μια λασπολογία, μια στοχοποίηση, απέναντι στη στάση ευθύνης που τηρούμε. Ο πατριωτικός χώρος, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι χώρος στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Δεν μπορεί να είναι ακραίος γιατί υπερασπίζεται τα αυτονόητα, τα συμφέροντα του τόπου μας και του λαού μας….»

·       Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των κομμάτων της Αριστεράς, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, είπε:
«Άκουσα από τους Αρχηγούς των κομμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς την περιγραφή του λαϊκού πόνου. Θα μπορούσα να τον δραματοποιήσω ακόμη περισσότερο. Όμως, αυτό δεν δίνει ελπίδα, δεν δίνει προοπτική. Είναι για το θεαθήναι.
Ο ελληνικός λαός χρειάζεται λύσεις, προτάσεις και ενέργειες διεξόδου από την κρίση. Χρειάζεται εποικοδομητικό πολιτικό λόγο. Χρειάζεται τοποθέτηση στην ουσία των προβλημάτων. Όποιος και όποιοι κινούνται μέσα από φαντασιώσεις, κολλημένοι σε ιδεοληψίες πολιτικών αρχετύπων, που οραματίζονται τη λογική της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα ή ότι η πολιτική είναι ένα είδος χάπενινγκ που θα μπορεί κανείς να πολλαπλασιάσει τις επιδοκιμασίες κάνοντας ωραίο σόου, ωραίες εικόνες, αυτοί είναι μακριά από την πραγματικότητα, δεν απαντούν και σίγουρα το μόνο που κάνουν είναι αυτό που όλοι γ/νωρίζουμε: λαϊκισμό».
·       Αναφερόμενος ειδικότερα στην Γ.Γ. του ΚΚΕ και στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, υπογράμμισε:
«Εξεπλάγην όταν άκουσα ότι η κα Παπαρήγα έλεγε ότι η μικρή ιδιοκτησία είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη και πρέπει να γίνει υπερσυγκέντρωση. Αυτά είναι τα μοντέλα της εποχής του προηγούμενου αιώνα, όπου έπρεπε να γίνει μεγάλη συγκέντρωση γης για εκτατικές καλλιέργειες. Τώρα έχουμε σε μικρές εκτάσεις θερμοκήπια, ένταση τεχνολογίας, εξαγωγικό προσανατολισμό, άλλες δυνατότητες. Θα πρέπει κανείς να εξελίσσει και τη διανοητική του προσέγγιση στα ζητήματα. 
Και βέβαια, οι όψιμες κραυγές μιας παραδοσιακής Αριστεράς και από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ήρθε να μαλώσει όσους συζητάνε με το ΛΑΟΣ και συμμετέχουν μαζί του στη συνδιαχείριση των πραγμάτων, ξεχνώντας ότι ο καθένας έχει την κληρονομιά του. Άλλες καταβολές έχει ο ένας και άλλες ο άλλος, σεβαστές όλες. Σήμερα όλοι θα πρέπει να είναι θεματοφύλακες της δημοκρατικής ομαλότητας, της σταθερότητας και να αφήσουν τους ύμνους στον Τσαουσέσκου, τους ύμνους στο Στάλιν και σε οποιουσδήποτε δικτάτορες και ολοκληρωτικούς τύπους που έχουν περάσει κατά καιρούς»
Ενώ προχωρώντας ακόμη περισσότερο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., δεν δίστασε να καταγγείλει όσους επιμένουν να ασκούν σε δύσκολους καιρούς, «ανέξοδη κριτική»:
«Οφείλουμε να απαντήσουμε στα σύγχρονα ερωτήματα που αφορούν τους Έλληνες πολίτες, να μην είμαστε έξαλλοι απέναντι στην ιστορική αναγκαιότητα της σωφροσύνης και της λήψης γενναίων αποφάσεων που με συγκεκριμένο βηματισμό θα μας βγάλουν από την κρίση. Οφείλουμε να έχουμε μνήμη και όχι να ξεχνάμε ότι η παραδοσιακή Αριστερά δεν αντιστάθηκε ποτέ στο συντεχνιακό κράτος, είπε «ναι» στο κράτος-κόμμα. Πολλοί παρεισφρήσανε από το παράθυρο και βολεύτηκαν. Δεν είπαν «όχι» στην αργομισθία, είπαν «ναι» στο βόλεμα και έγιναν μερισματούχοι ενός καπιταλισμού διανομής του εξωτερικού χρέους και μάλιστα καταγγέλλοντας την ανισοδιανομή του εξωτερικού χρέους, γιατί οι χρυσοκάνθαροι επιχειρηματίες και προμηθευτές πήραν τα περισσότερα, ενώ οι συντεχνιακοί ηγέτες τα λιγότερα».
Θα πρέπει να είναι όλοι ειλικρινείς και όταν κάνουν κριτικές εδώ πέρα ανέξοδες να κάνουν και ιστορική αυτοκριτική. Γιατί όταν έχεις την ελληνική σημαία στο έμβλημα σου, την κατεβάζεις και τώρα ανέχεσαι να την καίνε, έχεις χάσει την ιστορική σου και πολιτική ταυτότητα.
Όταν είσαι ευρωπαϊστής, θα πρέπει να είσαι συνεπής απέναντι σε έναν ευρωπαϊκό δρόμο και όχι να μιλάς για δραχμή, που σημαίνει ταυτόχρονα διαρκή υποτίμηση, διολίσθηση, ανεργία, διπλασιασμό, τριπλασιασμό του χρέους γιατί θα παραμείνει σε ευρώ και όλα τα άλλα. Γιατί σε λίγο θα έρθει και κάποιος άλλος εδώ εξυπνακιστής και θα πει: «Γρήγορα να πάμε με το δολάριο στο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο. Θα χάσει την αξία του το ευρώ, θα κόψουμε το χρέος μας στη μέση». Έξυπνα πράγματα όλα αυτά, αλλά κουβέντες βγαλμένες όχι από την πραγματική αναγκαιότητα να δώσουμε λύση, αλλά να αυτοδικαιώσουν τους βερμπαλισμούς και τα λόγια τα οποία ανεύθυνα εκφράζουν».
·       Αναφερόμενος στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι «σαφώς υπάρχει μια λογική που δυστυχώς συνενώνει αρκετές πτέρυγες -και η Νέα Δημοκρατία μας ακολούθησε, παρ’ ότι δεν είχε θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας, είχαμε θέσει εμείς- για το  θέμα του νόμου που αφορά τους λαθρομετανάστες και το Συμβούλιο της Επικρατείας το έκρινε αντισυνταγματικό».
Για να προσθέσει σε δραματικό τόνο ο κ.Χρυσανθακόπουλος:
«Λυπάμαι πάρα πολύ για τις εκλεκτικές και επιλεκτικές συνειδήσεις, αλλά όποιος είναι συνεπής στο πολιτικό του λόγο καταλαβαίνει ότι ειδικά για το θέμα του δικαίου εδάφους, το θέμα των μεταναστών που παρανόμως εισήλθαν και παρέμειναν, εμείς θα διαλέγουμε ποιοι θα παραμένουν, με ποιες προϋποθέσεις, πόσοι -γιατί θέλουμε και ποσόστωση- και δεν θα παραχωρούμε την ιθαγένεια.
Γιατί η ιθαγένεια δεν μπορεί να παραχωρηθεί, το γένος -γιατί είμαστε γένος των Ελλήνων, παλιγγενεσία, το γένος ξεσηκώθηκε το ’21, εμείς έχουμε και δίκαιο αίματος στον τόπο μας- και έτσι θα σταματήσει αυτό το καθεστώς να εγγράφουμε τεχνητά μειονότητες στη χώρα μας για να ακολουθήσει στην επόμενη φάση ο βαβυλωνιακός κατακερματισμός της».
·       Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε:
Για το εθνικό θέμα της Κύπρου:  
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε αυτούς που σκέφτονται προοδευτικά και τα βάζουν -και πολύ σωστά πρέπει να το δούμε- με την εφαρμογή του αγγλικού νομικού δικαίου όσον αφορά τις συμβάσεις ότι αποδέχονται το αγγλικό δίκαιο όσον αφορά το δίκαιο εδάφους, το δίκαιο των αποικιοκρατών, των εισβολέων, των κατακτητών που δίνουν δικαίωμα στους εποίκους να αυτοονομαστούν Κύπριοι και να έχουν δικαίωμα ψήφου αυτοί που εισέβαλαν, βίασαν, κατέκλεψαν περιουσίες και σκότωσαν 2000 αιχμαλώτους!
Το ευρώ ισοδυναμεί με την ειρήνη της χώρας. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι καλή η γειτονία με την Τουρκία, αλλά είναι δύναμη κατοχής στην Κύπρο και θα κλείσει τα 38 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Και εμείς έχουμε και μνήμη και κρίση. Έχουμε πάγια θέση ενάντια σ’ αυτή την παρουσία των στρατευμάτων κατοχής, που η αποχώρησή τους είναι σαφώς προϋπόθεση για οποιαδήποτε θετική λύση».
Για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας:  
«Σαφώς ακραίες είναι οι ενδοτικές υποχωρήσεις όσων θέλουν -και εδώ ομονοούν πολλές πτέρυγες της Βουλής- να παραδώσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Και εμείς λέμε ότι υπάρχει ασπίδα προστασίας, γιατί η ολιγωρία, η αδράνεια, τα λάθη, τα ψέματα, οι βαυκαλισμοί για δήθεν βέτο και όλα τα άλλα δημιούργησαν πρόβλημα, αλλά και η έλλειψη μάχης στο διεθνή χώρο για τα δίκαια μας, απόλυτη αδράνεια, εσκεμμένη υποχώρηση και υπαναχώρηση».

·       Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, και αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, ο Αχαιός βουλευτής παρέθεσε ένα εντυπωσιακό οικονομικό μέγεθος, που θα μπορούσε να είχε αποσοβήσει την φορολογική επιδρομή της Κυβέρνησης Παπανδρέου:
«Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χαλάνε σε εισαγόμενα τσιγάρα οι Έλληνες! Τα 4 δισεκατομμύρια αυτά θα είχαν σβήσει κάθε αναγκαιότητα λήψης μέτρων που με οδυνηρό τρόπο κληρονομεί η συγκεκριμένη Κυβέρνηση από την προηγούμενη και για τα μέτρα αυτά, για το χαράτσι, μέχρι και εμείς έχουμε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

·       Και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ως εξής: 
«Ο ελληνικός λαός θέλει εδώ και τώρα να ανατρέξετε, κύριε Πρωθυπουργέ,  στις παραινέσεις που έχει θέσει ανά καιρούς ο κ. Καρατζαφέρης και δεν εισακούστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση ως πολιτικά μέτρα οικονομικής πολιτικής ταυτόχρονα που οδηγούν στη ρευστότητα την οποία σήμερα ασθμένως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος που έχει ανάγκη η ελληνική αγορά να τονωθεί για να υπάρξει η κυκλοφορία του χρήματος, επενδύσεις, για να υπάρξει πλεόνασμα, για να υπάρχουν μισθοί, για να υπάρχει μέλλον.
Γιατί όλοι μιλάνε έχοντας τον ελληνικό λαό πεσμένο στο έδαφος, γονατισμένο … Αλλά πρέπει να τον κρατήσουμε από το χέρι, να σηκωθεί, να σταθούμε δίπλα του σε μια εθνική, παραγωγική και καταναλωτική συμμαχία: πρώτα τα ελληνικά προϊόντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive