Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πάμε πάλι απ την αρχή.Νέα εμπλοκή στο θέμα του πρωθυπουργού μετά τις δηλώσεις Σαμαρά - Ρεν
Νέα εμπλοκή στο θέμα του πρωθυπουργού μετά τις δηλώσεις Σαμαρά - Ρεν
Σκληραίνει το πόκερ ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα με τους Ευρωπαίους εταίρους να πιέζουν  όλο και περισσότερο και να ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα.
Στις χθεσινές απαιτήσεις των ευρωπαίων για γραπτές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ότι θα ψηφίσουν και θα εφαρμόσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, οι Βρυξέλλες πρόσθεσαν νέες απαιτήσεις...


Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Α. Σαμαρά, ο οποίος με  γραπτή δήλωσή του έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι το έχουν παρακάνει με τις πιέσεις τους προς την Ελλάδα.
«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Άμεση όμως ήταν η απάντηση και από τις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο να διαμηνύει ότι χωρίς υπογραφές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  δεν έχει έκτη δόση.
«Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» είπε ο κ. Ρεν και επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί εγγράφως ότι θα επικυρώσει όλα τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί, όταν η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίσει πλήρως ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές της συμφωνίας.
«Η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν.
Νέα εμπλοκή στο θέμα του νέου πρωθυπουργού μετά τις δηλώσεις Σαμαρά-Ρεν
Νέα εμπλοκη υπάρχει εν τω μεταξύ στη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας από πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όλα ήταν ήδη έτοιμα για να ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου ότι ανατίθεται η εντολή διακυβέρνησης  της χώρας στον Λουκάς Παπαδήμο, όλα άλλαξαν (χωρίς να αποκλείεται και να... χάλασαν) μετά την «ανταλλαγή» ανακοινωθέντων ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις  Όλι Ρεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive