Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγές και στην Ιταλία. Παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι
Αλλαγές και στην Ιταλία. Παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι
Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 21.00 (τοπική ώρα), δηλ. στις 22:00 ώρα Ελλάδας ο Σίλβιο Μερλουσκόνι προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να υποβάλει την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ...
Σύμφωνα πάντως με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αγκάθι στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παραμένει το θέμα της συμμετοχής του Τζάνι Λέτα, νυν υφυπουργού παρά τη προεδρία της κυβέρνησης. Όπως φέρεται να είπε ο Μπερλουσκόνι στους ιθύνοντες του κόμματός του «Λαός της Ελευθερίας», η αριστερά αντιτίθεται στην συμμετοχή του Τζάνι Λέτα, στο νέο, υπό διαμόρφωση, κυβερνητικό σχήμα.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από την Παρασκευή, έχει διαρρεύσει ότι ένα από τα κύρια αιτήματα του «Καβαλιέρε», για να στηρίξει την προσπάθεια του πιθανότατου, εντολοδόχου πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, είναι η συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση, του δημοσιογράφου και βουλευτή, Τζάνι Λέτα.

Ζήτημα ωρών είναι η ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι από τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Η ιταλική Βουλή υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα μέτρα λιτότητας μετά και την θετική ψήφο της Γερουσίας.

Το απόγευμα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε με τον Μάριο Μόντι προφανώς για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της αποχώρησης του Καβαλιέρε αλλά και οι επερχόμενες νέες συμμαχίες στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ρώμη δεν αποκλείεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών να ανακοινωθεί την Κυριακή εν όψει του ανοίγματος των χρηματιστηρίων την Δευτέρα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια της Κριστίν Λαγκάρντ καλωσόρισε με ελάχιστα καλυμμένο ενθουσιασμό τις αλλαγές στην Ιταλία και την Ελλάδα .

Στο ίδιο μήκος κύματος Το Βερολίνο και το Παρίσι, στηρίζουν την επιλογή του Μάριο Μόντι εξορκίζοντας κάθε προοπτική διεξαγωγής εκλογών. «Μεταρρυθμίσεις και όχι εκλογές» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί και στις Βρυξέλλες μεταξύ της κοινοτικής γραφειοκρατίας.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου θα είναι κατά τα φαινόμενα το τελευταίο με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος υποτίμησε την έκδηλη εχθρότητα της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί η οποία εκφράστηκε και τηλεοπτικά κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα ,Παπανδρέου και Μπερλουσκόνι αποτελούν παρελθόν για την Ευρωζώνη με την Ρώμη όπως και την Αθήνα να υποκλίνονται στις γαλλογερμανικές απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive