Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Άγγελος Κολοκοτρώνης:Τριτοκοσμική η εικόνα του Κ.Ε.Π.Α του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Θέμα: « Τριτοκοσμική η εικόνα του Κ.Ε.Π.Α του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ατελείωτη ταλαιπωρία και  οικονομική επιβάρυνση των  ενδιαφερόμενων πολιτών ».             
Κύριε  Υπουργέ,
η διοίκηση του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη έθεσε, χωρίς προγραμματισμό, σε λειτουργία, ένα κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ),στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού , για να εξυπηρετεί  ανασφάλιστους και ασφαλισμένους όλων των ταμείων που ζουν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πιερίας...
 Το αποτέλεσμα ήταν, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΚΕΠΑ, ο συνωστισμός που δημιουργήθηκε προκάλεσε εκδηλώσεις αγανάκτησης των ασφαλισμένων και παρέμβαση της αστυνομίας. Θλιβερές εικόνες διαδραματίσθηκαν, μέχρι και είσοδος των αρμοδίων υπαλλήλων του ΙΚΑ από τα παράθυρα !!
Το Κ.Ε.Π.Α της Πύλης Αξιού στελεχώθηκε εσπευσμένα με δύο διοικητικούς υπαλλήλους και τρεις γιατρούς, με αποτέλεσμα όσοι υποβάλλουν αιτήσεις για να εξεταστούν, να συγκεντρώνονται καθημερινά από τα χαράματα, ενώ ασφαλισμένοι από γειτονικούς νομούς , φεύγουν άπραγοι το μεσημέρι, για να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα.
Με βάση τα παραπάνω, όπως τα περιγράφει και σχετική έρευνα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (26/9/2011),

Ερωτάσθε  κύριε  Υπουργέ :
Τι προτίθεσθε να πράξετε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΚΑ, όταν  στο μοναδικό Κ.Ε.Π.Α  της Θεσσαλονίκης, που ορίσθηκε αρμόδιο να κρίνει και τους  πολίτες  και των νομών Χαλκιδικής, Πιερίας, Κιλκίς, συμβαίνουν τα παρακάτω :

1. Οι αιτήσεις που αναμένεται να κατατεθούν στο ΚΕΠΑ από τους τέσσερεις νομούς, θα ξεπεράσουν τις 30.000.
2. Κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν οι αιτήσεις ανασφάλιστων της πρόνοιας, που φτάνουν τις 17.000,στους οποίους αναμένεται να γίνει σχολαστικός έλεγχος.
3. Οι υπάλληλοι του ΚΕΠΑ της Πύλης Αξιού αποστέλλουν ηλεκτρονικά στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας κατά μέσο όρο 60 αιτήσεις την ημέρα, σκανάροντας τις συνοδευτικές ιατρικές εξετάσεις. Ενώ, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία -με τους σημερινούς ρυθμούς- θα απαιτηθεί περίπου ένας χρόνος, μόνο για να διαπιστωθεί ποιοί από τους υποψήφιους της πρόνοιας δικαιούνται συντάξεις και οικονομικές ελαφρύνσεις.
4. Στην αναμονή βρίσκονται επίσης περίπου 4.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, για να επαναξιολογηθούν, και άλλοι περίπου 9.000 των υπόλοιπων ταμείων.
5. Κατά την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας του ΚΕΠΑ δεν έγινε καμία εσωτερική αξιολόγηση με βάση τις προτεραιότητες, οπότε εξετάζονται σωρηδόν δικαιολογητικά που αφορούν τόσο συντάξεις όσο και λιγότερο επείγουσες παροχές, όπως εκπτωτικές κάρτες σε μέσα μεταφοράς και φορολογικές ελαφρύνσεις σε ανθρώπους με αναπηρία, και το σπουδαιότερο,
6. Για πρώτη φορά οι ανασφάλιστοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν παράβολο 46 ευρώ μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά,γεγονός που υπερβαίνει τις οικονομικές τους δυνατότητες, ενώ τις δύο πρώτες ημέρες επικρατούσε  σύγχυση, όταν κλήθηκαν να πληρώσουν το παράβολο και ασφαλισμένοι.

    Ο  Ερωτών  Βουλευτής
    Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive