Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Πείτε μου ποιος έδωσε αναβολικά στον γιο μου"


Εναν μήνα μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Γιγουρτάκη, που βύθισε στο πένθος όλη τη showbiz, τα σενάρια σχετικά με τα αίτια του πρόωρου χαμού του παίρνουν τέλος. Συγκλονισμένος ο πατέρας του, παραδέχτηκε αυτό που όλοι υποψιάζονταν: ότι ο Νίκος πέθανε από αναβολικά. Μάλιστα, όπως τόνισε στην «Espresso», ξέρει ποιος ήταν ο προμηθευτής του.

Η είδηση του θανάτου του 30χρονου επιχειρηματία έσκασε σαν βόμβα. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο νεαρός ζεν πρεμιέ έφυγε τόσο αιφνίδια από τη ζωή. Για πολλές μέρες τα σενάρια γύρω από το πώς και το γιατί πέθανε ο «Ελληνας Μπέκαμ», όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί, έδιναν και έπαιρναν μέχρι και το περασμένο Σάββατο, όταν ο πατέρας του έχοντας στα χέρια του τις τοξικολογικές εξετάσεις, με περίσσεια δύναμη ψυχής δήλωσε «το παιδί μου πέθανε από τη χρήση αναβολικών», στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στη νεολαία...

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ένας πατέρας που έχασε το παιδί του από αναβολικά βγήκε να το πει δημόσια, ανοίγοντας έτσι έναν μεγάλο φάκελο που λίγοι, μέχρι στιγμής, τόλμησαν να ακουμπήσουν. «Ξέρω ή πιο σωστά υποψιάζομαι ποιος έδινε αναβολικά στο παιδί μου» δηλώνει συγκλονισμένος στην «Εspresso» ο Τάκης Γιγουρτάκης και εξηγεί: «Το δωμάτιο του Νίκου ήταν γεμάτο με αυτές τις ουσίες. Κάποιος λοιπόν του τις έφερνε, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ αυτή τη στιγμή περισσότερο».

Συνεχίζοντας, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο γινόταν η προμήθεια: «Πρέπει να ξέρετε πως υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα γύρω από τα αναβολικά και είναι παρόμοιο με αυτό των ναρκωτικών. Προσεγγίζουν τα παιδιά μέσα ή έξω από τα γυμναστήρια, τους λένε πως έχουν ένα καλό προϊόν που σε κάνει “φέτες”, σου δίνει ενέργεια, σε φτιάχνει και τελικά το ένα φέρνει το άλλο, μέχρι που καταστρέφεται ο οργανισμός. Δεν τους λέει κανείς πόσο μεγάλο
ο κακό κάνουν αυτά τα πράγματα στον οργανισμό τους» λέει ο κ. Γιγουρτάκης και αποκαλύπτει πως το παιδί του το τελευταίο διάστημα έπαιρνε μια πολύ επικίνδυνη ουσία: «Απ’ ό,τι μου είπαν οι φίλοι του, ο Νίκος το τελευταίο διάστημα έπαιρνε ένα καινούργιο σκεύασμα. Νομίζω λέγεται Μ3».

Η Μ3 ή μεθυλτριενολόνη, όπως λέγεται επιστημονικά, θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα στεροειδή που κυκλοφορούν παράνομα αφού εξαιτίας της τοξικότητάς του δεν δόθηκε ποτέ σε καμία χώρα του κόσμου άδεια νόμιμης κυκλοφορίας, αλλά ανέκαθεν κυκλοφορούσε σε μικρές ποσότητες, μετά από ειδική παραγγελία, και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς. Στη μαύρη αγορά η ουσία κυκλοφορεί συνήθως σε υγρή μορφή και χορηγείται με ενδομυϊκή ένεση. Η δράση της περιλαμβάνει αύξηση της μυϊκής μάζας και αυξημένη καύση του σωματικού λίπους.

«Απ’ ό,τι έχω μάθει, οι παραγγελίες γίνονται και μέσω Διαδικτύου. Υπάρχουν όμως και οι dealers που υποτίθεται πως τα προμηθεύουν στους πελάτες τους σε καλύτερη τιμή. Το θέμα δεν είναι να πιαστούν τα βαποράκια, αλλά τα κοντέινερ που βάζουν στην Ελλάδα αυτά τα σκευάσματα» εξηγεί ο κ. Γιγουρτάκης. Παρά τον πόνο του, ο πατέρας του Νίκου βρίσκει κουράγιο να στείλει το μήνυμά του σε όλους τους νέους: «Πρέπει να καταλάβουν πως δεν αξίζει για μια εφήμερη ομορφιά να καταστρέφουν τον οργανισμό τους. Ο θάνατος του Νίκου ας σταθεί η αφορμή να μη χαθούν έτσι άδικα άλλες ζωές» λέει και τονίζει: «Τα αναβολικά είναι η νέα μάστιγα. Το θέμα αυτή τη φορά πήρε έκταση επειδή ο Νίκος ήταν γνωστός, ωστόσο έχουν χαθεί έτσι και άλλα παιδιά. Η νομοθεσία πρέπει να γίνει πιο αυστηρή».

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων ήταν συγκλονιστικό. Οπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης στην «Εspresso»: «Η καρδιά του ήταν σχεδόν 500 γραμμάρια. Ηταν υπερβολικά μεγάλη για την ηλικία του νεαρού και είχε κάνει και στεφανιαία νόσο, όπως και η δεξιά στεφανιαία αρτηρία ήταν φραγμένη κατά 95%», ενώ τόνισε κατηγορηματικά: «Ο θάνατος του παιδιού επήλθε από τη χρήση των αναβολικών.

Οι τοξικολογικές έδειξαν πως πριν από τον θάνατό του είχε πάρει μόνο ένα παυσίπονο και τίποτα άλλο. Τα αναβολικά προκάλεσαν τη βλάβη στην καρδιά». Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαύτη και άλλα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή της τους με τον ίδιο τρόπο από αναβολικά: «Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει άλλες δύο τέτοιες περιπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επώνυμοι αποκαλύπτουν τη δική τους οδυνηρή εμπειρία

Ο θάνατος του Νίκου Γιγουρτάκη φαίνεται πως έδωσε το έναυσμα σε αρκετούς επωνύμους να μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία από τα επικίνδυνα σκευάσματα. «Τα αναβολικά με έστειλαν στο νοσοκομείο» αποκαλύπτει μέσω του Facebook ο μακιγέρ της Κάτιας Ζυγούλη Κωνσταντίνος Εμμανουήλ. O γνωστός μακιγέρ συνέστησε προσοχή στα επικίνδυνα σκευάσματα αφού ο ίδιος πέρασε τον δικό του Γολγοθά πέρσι.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος ανάρτησε στον τοίχο του προφίλ του: «Προσοχή σε αυτές τις μ..... που κυκλοφορούν. Μιλάω για τα αναβολικά. Και εγώ πήρα πέρσι και ήμουν τόσο καιρό στο νοσοκομείο. Σου λένε αυτοί που σ’ τα δίνουν ότι δεν θα πάθεις τίποτα και θα δεις πολύ γρήγορο αποτέλεσμα... Εγώ προσωπικά είδα γρήγορο αποτέλεσμα. Μπήκα αμέσως στο νοσοκομείο και είμαι τυχερός που δεν έπαθα αυτό που έπαθαν άλλοι. Σωστή διατροφή και γυμναστική είναι αποτελεσματικότατο».

Ο Βασίλειος Κωστέτσος είναι ακόμη ένα θύμα των αναβολικών αφού, όπως δήλωσε ο ίδιος, λίγο έλειψε να πάθει έμφραγμα. «Επρεπε να κάνω μια γυμνή φωτογράφηση για γνωστό περιοδικό. Το σώμα μου όμως δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Ξεκίνησα λοιπόν γυμναστική, αλλά ταυτόχρονα έπαιρνα κάποια χάπια για γράμμωση, τα οποία όμως μου προκαλούσαν ταχυκαρδία. Με τον καιρό μού προκάλεσαν πήξη στο αίμα και κόντεψα να πάθω έμφραγμα».


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive