Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το χρονικό της σύλληψης του Μάκη Ψωμιάδη


Τα... πάθη του πρόδωσαν τον Μάκη Ψωμιάδη. Όσο και αν προσπάθησε να αλλάξει την εμφάνισή του ξυρίζοντας το... εμβληματικό μουστάκι του, το πούρο-συνέχεια του χεριού του και οι βόλτες στα καζίνα των Σκοπίων είχαν ως αποτέλεσμα να τον αντιληφθούν βορειοελλαδίτες εκδρομείς στα Σκόπια και να δώσουν στην Αστυνομία την πληροφορία που περίμενε για τον εντοπισμό του. ..
Ενάμιση μήνα μετά το παράθυρο προς την ελευθερία, το οποίο είχε ανοίξει για τον πρώην μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου η διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του για τα στημένα παιχνίδια, ο Ψωμιάδης συνελήφθη την ώρα που έπινε καφέ σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους σκοπιανούς αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες, ενώ λίγα μέτρα μακρύτερα παρακολουθούσε τη σκηνή κλιμάκιο ςλλήνων αστυνομικών που είχαν μεταβεί στα Σκόπια για να βεβαιωθούν ότι πράγματι η πληροφορία που είχαν λάβει αφορούσε τον Μάκη Ψωμιάδη.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, του Ακράτητου και της Καβάλας ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Ελληνες επισκέπτες στα Σκόπια αναγνώρισαν τον 55χρονο με τη χαρακτηριστική φωνή και το ακόμη πιο χαρακτηριστικό πούρο ανά χείρας σε καζίνα της περιοχής και έδωσαν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ. Η υπόθεση ανατέθηκε στο τμήμα αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο είχε «χρεωθεί» τον εντοπισμό εκ νέου του Μάκη Ψωμιάδη από τις 27 Σεπτεμβρίου. Τότε το δικαστικό συμβούλιο, στο οποίο είχε ανατεθεί να αποφασίσει για την τύχη του Ψωμιάδη μετά τη διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή, τον έκρινε προφυλακιστέο και είχε αναθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. να τον συλλάβει ξανά.
Τα Σκόπια ήταν μία από τις χώρες που η Αστυνομία θεωρούσε πιθανό καταφύγιο του Ψωμιάδη. Μάλιστα, εκεί τον είχαν αναζητήσει και στη διάρκεια του καλοκαιριού - τελικά είχε συλληφθεί στην Ανάβυσσο στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Παλαιότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο Ψωμιάδης είχε αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη γειτονική χώρα σε συνεργασία με σκοπιανό ποδοσφαιριστή αλλά και με αθλητικούς παράγοντες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε η Ασφάλεια Αττικής, αυτή τη φορά ο Μάκης Ψωμιάδης προτίμησε σχεδόν αμέσως να αφήσει την Ελλάδα και να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο σε μια χώρα όπου θεωρούσε ότι θα «απολάμβανε» ασυλία. Αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες ενημέρωναν την Αθήνα ότ δεν λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας και κυκλοφορούσε σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Η μόνη διαφορά από τον Μάκη Ψωμιάδη που συνελήφθη στις 15 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας τότε ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος και θύμα του συστήματος, ήταν το ξυρισμένο μουστάκι του.
Ο Ψωμιάδης συνελήφθη βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος που είχε εκδοθεί εις βάρος του στις 16 Αυγούστου με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου.

Θα ζητήσουν την έκδοσή του

Την άμεση έκδοση του μέχρι χθες καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη θα ζητήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Παντιώρας, ενώ ο δικηγόρος του Χρήστος Στάθης διαμηνύει ότι ο πελάτης του «δεν θα δυσχεράνει το έργο της Δικαιοσύνης και θα συναινέσει στην έκδοσή του». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε ένδικα μέσα για να καθυστερήσει την έκδοσή του στην ελληνική Δικαιοσύνη.
«Δεν θεωρώ "άμοιρο" τον χρόνο της σύλληψής του. Η φυγή του ήταν παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου, που εκδηλώθηκε με αυτόν τον τρόπο», λέει ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χρήστος Στάθης.
Ο έτερος δικηγόρος του Χρίστος Μυλωνόπουλος μετά τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη κάνει λόγο για αποκατάσταση της νομιμότητας, που επιτρέπει πλέον στον κατηγορούμενο «να επικαλεστεί ευπροσώπως την εναντίον του γενόμενη ακυρότητα της μέχρι τώρα διαδικασίας και ειδικότερα την παντελή αοριστία της κατηγορίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive