Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Άγγελος Κολοκοτρώνης:Ενώ μπερδεύονται στα απλά μαθηματικά προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο


Περισσότερους ανέργους κατά 40.000 μετρά στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) σε σχέση με τα στοιχεία που δίνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε τον μήνα Ιούλιο το 17,6 % με βάση τους υπολογισμούς της πρώτης, ποσοστό που η αντίστοιχη ελληνική το κατέβαζε στο 16,5 %.
Με άλλα λόγια, συνεχίζεται η παραποιητική καταγραφή και προβολή της κατάστασης στην αγορά και την οικονομία από τις ελληνικές υπηρεσίες, καθώς η έκθεση της τρόικας για την πέμπτη αξιολόγηση της Ελλάδας στηρίχθηκε σε στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τα οποία κατέρρευσαν λίγες μέρες μετά την υπογραφή του μεσοπρόθεσμου...
Αλλά και η ίδια η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή, όταν η ανεργία των νέων έχει εκτιναχτεί στο 43,5%, την ώρα που συνολικά σε ετήσια βάση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με αύξηση κατά 39,6%.
Με βάση τα δεδομένα αυτά ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ Άγγελος Κολοκοτρώνης υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητώντας αιτιολόγηση της απόκλισης των στοιχείων με τα οποία τροφοδοτείται η ΕΛ.ΣΤΑΤ από τον ΟΑΕΔ σε σύγκριση με αυτά που παρουσιάζουν διεθνείς φορείς.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
                        
Θέμα: «Ανακρίβειες ως προς το ποσοστό των ανέργων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ»                                                    

Κύριε  Υπουργέ,
σύμφωνα με δημοσίευμα, («δημοκρατία» 3/11/2011), η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο έφτασε το 17,6%, όταν τα Greek Statistics της ΕΛ.ΣΤΑΤ. έδιναν πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου, ανεργία τον ίδιο μήνα στο 16,5%. Η διαφορά αυτή μεταφράζεται σε περίπου 40.000 ανέργους, περισσότερους από αυτούς που η ελληνική πλευρά ισχυριζόταν ότι υπάρχουν, φτάνοντας τον τελικό αριθμό των ανέργων στους 860.000. Μάλιστα, η Eurostat «διαψεύδει» στην ουσία την ΕΛ.ΣΤΑΤ., αφού δηλώνει ότι η ίδια προμηθεύεται τα στοιχεία που χρειάζεται για τον προσδιορισμό της ανεργίας στην Ελλάδα απευθείας από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ευρωπαϊκής Ενωσης (E.U. - LFS, Labor Force Survey).Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η έκθεση της τρόικας για την πέμπτη αξιολόγηση της Ελλάδας φαίνεται ότι στηρίχτηκε στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Η εκτίμηση για την ανεργία στο τέλος του 2011 είναι ότι θα φτάσει το 15,7%, ενώ για το 2012 και το 2013 υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται στο 17,5%, επίπεδα τα οποία η Eurostat θεωρεί ότι έχει ήδη υπερβεί από τον περασμένο Ιούλιο. Ενδεικτικό του μεγέθους του κοινωνικού προβλήματος που δημιουργεί η ανεργία είναι ότι το 43,5% των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκεται χωρίς δουλειά. Στις γυναίκες η ανεργία έχει φτάσει το 20,9%, ενώ στους άνδρες βρίσκεται στο 15,2%.
Η χώρα μας , έχει επίσης τη θλιβερή πρωτιά  και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ανεργίας μέσα σε έναν χρόνο (12,6% τον Ιούλιο του 2010, 17,6% τον Ιούλιο του 2011, αύξηση 39,6%) .

Ερωτάσθε  κύριε  Υπουργέ :
Γιατί τα στοιχεία με τα οποία τροφοδοτεί ο Ο.Α.Ε.Δ, ως αρμόδιος φορέας, την ΕΛ.ΣΤΑΤ, παρουσιάζονται διαφορετικά και ανακριβή από  διεθνείς φορείς, την ώρα που στην Ελλάδα η ανεργία έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο έχοντας σκαρφαλώσει στο 17,6%, στην ευρωζώνη φτάνει το 10,2%, ενώ στην Ευρώπη των 27 βρίσκεται στο 9,7%;

            Ο  Ερωτών  Βουλευτής


           Άγγελος Κολοκοτρώνης
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive