Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ.KΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ 9. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΤΗ ΛΥΣΗ . Η ΡΩΣΙΑ.


«Το δραματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι: "Ευρωπαϊκή κηδεμονία με δάνεια και δουλεία, ή μόνοι μας με φτώχεια". Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ή θα προχωρήσουμε με μια αδηφάγο Ευρώπη, όπως προτείνουν μερικοί, η οποία ζητά ωμά και απερίφραστα απώλεια εθνικής κυριαρχίας και θα μας παρέχει δανεικά για να ζούμε ένα επίπλαστο και δανεικό τρόπο ζωής, ή θα προχωρήσουμε μόνοι μας.
Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να τους πούμε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά τους, το τσαμπουκά τους και δεν θα τους παραχωρήσουμε τον εθνικό πλούτο της χώρας. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι θα δυσκολέψει και θα μειωθεί το βιοτικό μας επίπεδο και η ζωή μας πάρα πολύ. Αυτό είναι ένα γεγονός. Είναι μια στυγνή πραγματικότητα»...

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στον δημοσιογράφο Μπ. Παπαπαναγιώτου

Να εξερευνήσουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις
Δεν μπορώ να δω τρίτο δρόμο. Φροντίζω βέβαια, να βρω και να εξερευνήσω άλλες εναλλακτικές λύσεις, πριν φτάσει στο σημείο αυτό το δίλημμα και γίνει ευθύβολο.
Προσπαθώ συνεχώς. Για αυτό το λόγο έκανα και αυτό το ταξίδι στη Ρωσία.
Σήμερα όλος αυτός ο κόσμος που διαδηλώνει, ζητά καλύτερες συνθήκες ζωής, δουλειάς, ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική για το μέλλον. Μερικοί βέβαια, θέλουν να συντηρήσουν και να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Κανείς όμως, δεν μας λέει και δεν μας προτείνει, πως θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά. Πώς θα γίνουν όμως όλα αυτά;

30 χρόνια δανεικά
Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την αποφράδα ημέρα που ήλθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Η σημερινή κατάντια και ταπείνωση που βιώνει η πατρίδα μας, δεν ήλθε μόνη της. Τα δύο μεγάλα κόμματα - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - που κυβέρνησαν την χώρα, ευθύνονται για τη σημερινή μας κατάσταση. Ξέμαθαν τον ελληνικό λαό να δουλεύει. Τον έμαθαν και τον έθισαν σε μια κατάσταση να ζει με δανεικά και με παροχές. Να ζεις με δανεικά είναι η εύκολή λύση. Τι γίνεται όμως όταν φτάνεις στο σημείο να μην μπορείς να δανειστείς, ή να δανείζεσαι με απεχθέστατους και σκληρότατους όρους;

"Τι αντέχουμε; Την φτώχεια, ή την δουλεία;"
Μέχρι που θα μπορέσουμε να αντέξουμε αυτούς τους δυσβάστακτους όρους που μας επιβάλει η Ευρώπη; Πηγαίνουμε να δικαστούμε "ερήμην μας" από την κόντρα Γερμανίας και Γαλλίας. Θα μας πουν να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δεν θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στη πείνα. Σε αυτή την δεινή θέση είμαστε δυστυχώς.
Σε αυτή την κατάσταση μας έφεραν τα δύο κόμματα εξουσίας. Η επιλογή του να "πάμε μόνοι μας" χωρίς την Ευρώπη, σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Σημαίνει ότι θα πρέπει να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα. Η ζωή μας θα είναι πάρα πολύ σκληρή. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η πρόταση που ο καθένας μας προτείνει αυτή την σοβαρή και κρίσιμη στιγμή πρέπει να είναι σοβαρή. Να μην καταφεύγουμε σε εύκολους και ανέξοδους λαϊκισμούς.
Λέω: Άφησε κ. Παπανδρέου τα παιχνιδάκια που κάνεις. Τα ψέματα, τις μπαρούφες, την πολιτική απάτη, ότι δηλαδή, κάλεσες και έστειλες πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο κ. Μεντβέντεφ. Δεν είχε σταλεί επίσημη πρόσκληση από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την εξωτερική μας πολιτική
Να απευθυνθούμε και σε άλλες χώρες έξω από την Ευρώπη. Να αποδράσουμε επιτέλους από το δόγμα "ανήκομεν στη Δύση" το οποίο μας έφερε σε αυτή την κατάσταση, και να πάμε και να προσανατολιστούμε όπου είναι το συμφέρον μας.
Το Μνημόνιο μας απαγορεύει τον δανεισμό από άλλες πηγές, όχι όμως και τις επενδύσεις από άλλες χώρες. Με αυτό τον τρόπο - μέσω των επενδύσεων - μπορούμε να παρακάμψουμε τους δυσχερείς και απαγορευτικούς αυτούς όρους.
Υπάρχουν και άλλες πόρτες. Διαπίστωσα και μια μεγάλη και θετική διάθεση από την πλευρά των Κινέζων, μετά τις επαφές και συζητήσεις που είχα με τον νέο Κινέζο πρέσβη στη χώρα μας.
Πρέπει να βάλουμε και νέους παίκτες στο παιχνίδι. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε στο έλεος και στο μονόδρομο του εκβιασμού των Γερμανών. Με το φημολογούμενο μεγάλο "κούρεμα", θα χάσουμε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις από τα χέρια μας.
Προβάλω αυτό το δεινό δίλημμα για να καταλάβει ο Ελληνικός λαός που ακριβώς βρισκόμαστε τώρα. Να το εισπράξει αυτό, για να καταστήσω απαραίτητη την ενέργεια και το άνοιγμα προς τις τρίτες χώρες που δεν κάνει ο κ. Παπανδρέου. Είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις οδηγίες, με την γραμμή και την πλεύση των Δυτικών, βλέπε δηλαδή, των Αμερικανών.

Για τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου
Συζήτησα αυτές τις σκέψεις και ιδέες μου στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου. Η αντίληψη και η εκτίμησή που αποκόμισα είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει σκοπό να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έλεγε στη Βουλή ότι το έχει κάνει - και τελικά απεδείχθη ότι δεν το έχει κάνει, δηλαδή, να αποσταλεί επίσημη πρόσκληση προς τη Ρωσία.
Έκανα μια άλλη διαφορετική συζήτηση με τον κ. Πρωθυπουργό. Θα μπορούσα και εγώ να κινηθώ στη ρότα του κ. Σαμαρά, δηλαδή, να το παίζω τσαντισμένος και έτσι να αποφεύγω να προχωρήσω σε συζητήσεις και κουβέντες. Όμως, δεν είναι στιγμή και ώρα για τέτοιου είδους μικρότητες.

Πάνω από όλα προέχει η Ελλάδα
Επιτέλους, πρέπει να αντιληφθούμε ότι μας ενδιαφέρει η Ελλάδα και όχι η τύχη, ο ατομικός σχεδιασμός και το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα του καθενός.
Πρώτα και πάνω από όλα η Ελλάδα.
Είπα στο Πρωθυπουργό ότι είναι δύο οι τρόποι που θα κάνουμε κουβέντα: "Ή θα το ρίξω στο "καλαματιανό" και θα σου λέω διάφορα άσχετα, ή θα μου πεις τι προβλήματα αντιμετωπίζεις για να σου πω την δική μου σκέψη, τις δικές μου ιδέες και θέσεις στα θέματα αυτά".
Αναπτύχθηκαν και συζητηθήκαν 15 περίπου θέματα. Συζητήσαμε και αναλύσαμε τις υπάρχουσες διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις για τη κρίση. Του ανέπτυξα και του ανέλυσα τις δικές μου ιδέες και προτάσεις. Του είπα να κάνει ότι θέλει από αυτά, ή να κάνει κάποιο, ή να μην κάνει κανένα. "Αναλόγως του τι θα κάνεις και τι θέσεις θα πάρεις θα τοποθετηθώ. Εάν δω ότι εναρμονίζεσαι με αυτά τα οποία εγώ σκέφτομαι και εκτιμώ ότι είναι σωστά, θα πω: "Μπράβο! προχώρα". Εάν δω ότι δεν παίρνεις τίποτα από όλα αυτά, για μια ακόμη φορά θα πω ότι: "Δεν καταλαβαίνεις την πραγματική διάσταση των πραγμάτων". Ξεκάθαρα πράγματα.
Ερωτώ να μάθω ποια είναι η επίσημη θέση και η γραμμή της Ελληνικής πλευράς. Από ό, τι αντιλήφθηκα, ο κ. Παπανδρέου πάει στις Βρυξέλλες για να διαπιστώσει την είσπραξη των ρυθμίσεων των σχέσεων και των διαφορών μεταξύ του Σαρκοζί και της Μέρκελ.
Η σχέση μεταξύ αυτών των δύο ηγετών της Ευρώπης, είναι χειρότερη και από αυτή τη σχέση μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά...Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μίλαγαν για 15 ημέρες, ενώ η Ευρώπη κλονίζεται.

Η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ.
Η πρόταση μας είναι ρεαλιστική. Να τους πούμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε. Αυτό θέλω και αυτό μπορώ να κάνω.
Να ζητήσουμε 5 χρόνια περίοδο χάριτος για να οργανωθούμε και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες και δύσκολες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Να πληρώνουμε 10 δισ. ετησίως για όσο χρονικό διάσημα χρειαστεί.

Εθνική κυριαρχία ή εκλογές
Δεν νομίζω ότι έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός να κάνει εκλογές. Είπα στον Πρωθυπουργό ότι: «Στο επόμενο χρονικό διάστημα - στα "Νικολοβάρβαρα" -, ή θα σου αφαιρέσουν κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας, ή θα πας σε εκλογές. Δεν μπορείς. Το βλέπω. Έχεις πατήσει την "κόκκινη γραμμή"».

Υπάρχει και η "κόκκινη γραμμή"
Η κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρξει "συνυπογραφή". Μπορεί να έχεις δεχθεί την τρόικα, αλλά επ ουδενί δεν μπορείς να πας σε "συνυπογραφή" στη δημόσια διοίκηση ή στα υπουργεία. Τότε, στη περίπτωση αυτή θα "γίνει πόλεμος".
Πιστεύω ότι δεν θα το δεχθεί αυτό. Θεωρώ ότι έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να φθάσει ως εκεί.
 Η απόσταση από εδώ έως εκεί είναι μισό βήμα. Στη Σύνοδο της Κυριακής μπορεί να εκβιαστεί και να του θέσουν το δίλημμα: "΄Η θα υπογράφουμε τα πάντα εμείς, ή δεν σου δίνουμε άλλα χρήματα...".

Η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο ενδεχόμενο
Είναι όμως η Ελλάδα προετοιμασμένη τι θα κάνει την Δευτέρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν έχουν ιδέα. Δεν το αντιμετωπίζουν και ούτε καν το σκέφτονται. Δεν το συζητούν και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και αυτό στην ουσία είναι και το σοβαρό μας έλλειμμα.
Τι θα γίνει την Δευτέρα, αν το πράγμα "στραβώσει";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive