Αντιγράφουμε από την ειδησεογραφία των διεθνών ΜΜΕ:
1. Στις 6 Οκτωβρίου 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι ορθώς η Γαλλική Δικαιοσύνη είχε επιβάλει πρωτοβάθμια ποινή 2,2 εκατ. ευρώ (σε δεύτερο βαθμό η ποινή μειώθηκε στις 940 χιλ. ευρώ) στον G. Soros. Συγκεκριμένα, ο G.Soros κατηγορούνταν ότι κάνοντας χρήση εσωτερικής πληροφόρησης (inside information) το 1998 αγόρασε μετοχές αξία 50 εκατ. δολαρίων των (τότε) ιδιωτικοποιημένων τραπεζών, μεταξύ των οποίων και ηSociete General (SG), τις οποίες πούλησε σε ελάχιστο χρόνο, κερδίζοντας σε ελάχιστο χρόνο 2,3 εκατ. ευρώ...
2. Στις 13 Οκτωβρίου 2011 δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε σε φυλάκιση 11 ετών και πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων τον Raj Rajaratnam, ιδρυτή και διαχειριστή της οικογένειας hedge funds, Galleon Group, για συμμετοχή σε κολοσσιαία υπόθεση χρηματιστηριακών συναλλαγών με εσωτερική πληροφόρηση (inside information). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 54χρονος Ινδός Raj Rajaratnam εξασφάλιζε απόρρητες πληροφορίες από συμφοιτητές του που κατείχαν υψηλές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και την κυβέρνηση.
Το μήνυμα είναι σαφές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. «Κύριοι, το σύστημα αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση. Τέρμα τα “ανώμαλα” παιχνίδια. Πρέπει να προστατέψουμε τις δομές που παράγουν πλούτο» Έτσι ο διάσημος G. Soros είδε σαν προειδοποίηση μία κίτρινη κάρτα και το «μικρό ψάρι», ο Ινδός Raj Rajaratnam πήρε την κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε εφ’ όρου ζωής από τα γήπεδα.
Πάμε τώρα στα δικά μας. Ο Δευκαλίων στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, στο άρθρο με τίτλο:
«Ένα αίνιγμα γιαπολύ δυνατούς παίκτες» είχε διατυπώσει περιληπτικά το εξής ερώτημα:
«Ένα αίνιγμα γιαπολύ δυνατούς παίκτες» είχε διατυπώσει περιληπτικά το εξής ερώτημα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.