Προεκλογική περίοδος 2009: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , το ΔΝΤ είναι καταστροφή, και άλλα πολύ ωραία λόγια που χαϊδεύουν αυτιά και μαζεύουν ψήφους....
Μετεκλογική περίοδος 2009, αφού έγινε πρωθυπουργός: ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ για να σωθεί η χώρα .
Και μετά ήλθε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, η ΤΡΟΙΚΑ, το ΔΝΤ, το μεσοπρόθεσμο, το ένα το άλλο, οι φόροι και τα τέλη, η περικοπή των δώρων, οι έκτακτες εισφορές και οι περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, πάρα πολλές εργασιακές κατακτήσεις των εργαζομένων του δημόσιου και κυρίως του ιδιωτικού τομέα καθώς και ότι άλλο εφηύραν οι αστέρες της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα επί δικαίων και αδίκων, βάφοντας σε όλες τις περιπτώσεις το μαύρο άσπρο και μη υπολογίζοντας καθόλου τον ελληνικό λαό και τις συνέπειες που θα είχαν όλα τα μέτρα που πήραν ή και πρόκειται ακόμη να πάρουν.
Αλλά το πιο ωραίο και πρωτοφανές, που αποδεικνύει αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία είναι τα παρακάτω που ελέχθησαν από το στόμα του Γιώργου Παπανδρέου, όχι ως αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ηδύνατο να τα λέει έστω και ως αντιπολιτευτικές «κορώνες», προς άγρα ψήφων, αλλά ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος:
30 Σεπτεμβρίου 2010 : συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit :
Αν κάνουμε αναδιάρθρωση, αυτό θα είχε νόημα στις αρχές της κρίσης !
3 Νοεμβρίου 2010: συνέντευξή του στο CNN:
Δεν είναι στην ατζέντα μας η αναδιάρθρωση του χρέους !
16 Νοεμβρίου 2010: συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro:
Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι καταστροφή για τους πολίτες !
7 Ιανουαρίου 2011: συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones Newswires:
Δεν συζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους !
29 Ιανουαρίου 2011: συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse:
Δεν αποτελεί επιλογή μας η αναδιάρθρωση
23 Μαρτίου 2011: συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό “STERN” :
Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα συνεπαγόταν κατάρρευση ελληνικών τραπεζών !!
15 Απριλίου 2011: ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ:
Αναδιάρθρωση χρειάζεται η χώρα, όχι το χρέος !!!
Τι τα έλεγες αυτά κύριε Πρωθυπουργέ; Δεν γνώριζες ότι ίσως αυτά σου γυρίσουν «μπούμερανγκ», όπως λέτε και σεις οι αμερικανοτραφείς;
Και να που γύρισαν! Και μάλιστα δεν ζητάς ούτε μία συγγνώμη από τους έλληνες, που με αυτό που δέχθηκες εσύ και το βαρύ σου επιτελείο σήμερα τα ξημερώματα, να μας επιβάλλουν τις αποφάσεις του δηλαδή οι γερμανοί και οι άλλοι ευρωπαίοι:
Να γυρίσεις την πατρίδα και τους έλληνες στο 2009 την εποχή δηλαδή του “κρυπτόμενου” κατά τα λόγια σου Καραμανλή:
Αλλά πότε; Το 2020 και έχει ο Θεός!!! Δηλαδή μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009, Το 2020 !
Συγχαρητήρια πολλά ! Αυτό μόνον εσείς, μάλλον, θα μπορούσατε να το επιτύχετε και προφανώς να το καυχιέστε ως μεγάλη επιτυχία !!!
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ και ΕΝΑΝ «ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ» ΗΓΕΤΗ,
από τους πολιτικούς κυρίως της αριστεράς και των σοσιαλιστών, αλλά και της δεξιάς του 1974 και μετά, που μέχρι πρόσφατα δεν τολμούσαμε να πούμε το όνομά του !!!
Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, o Grazzi, επισκέπτεται το σπίτι του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και σύμφωνα με τα γραφόμενα του ιδίου του πρέσβη στα απομνημονεύματά του, διαμείβεται μεταξύ τους ο παρακάτω διάλογος :
«Έχω εντολή, κ, πρωθυπουργέ, να σας κάνω μια ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα τη συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του.
Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: Αυτό σημαίνει πόλεμο. Του είπα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απάντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος… και ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε ΟΧΙ : Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο θαυμασμό προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε τη Θυσία αντί της υποδουλώσεως».
Οι συγκρίσεις δικές σας
Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.