Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μία σημαντική προσωπικότητα, ο Γ. Κοντογιώργης, προτείνει άμεσες αλλαγές.


Πρόκειται για έναν από τους αξιολογότερους πανεπιστημιακούς της χώρας μας με ένα ιδιαίτερα εκτενές αλλά και ‘βαρύ’ βιογραφικό, με σημαντική παρουσία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία…

Μέσα σε αυτήν την κρίση που βιώνει η κοινωνία μας αλλά πρωτίστως το πολιτικό μας σύστημα, ενώ οι περισσότεροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αλλαγές απαιτούν πολύ χρόνο, ο κ. Κοντογιώργης προτείνει άμεσες αλλαγές που θα προσδώσουν στο πολιτικό μας σύστημα την χαμένη του αξιοπρέπεια. Εκτός των μέτρων για την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας πρέπει να ληφθούν μέτρα και για την αναδιάρθρωση του πολιτικού μας συστήματος...Μιλάει λοιπόν για τους συγκατανευσιφάγους, όσους δηλαδή έφαγαν την ‘πίτα’ από την Μεταπολίτευση και μετά. Εξάλλου η Μεταπολίτευση όπως την ορίζει δεν είναι τίποτε άλλο παρά "η ολική επαναφορά του Ελληνικού κράτους στις πρακτικές και στις αντιλήψεις της φαυλοκρατίας και της κομματοκρατίας του 19ου αιώνα."  Ο κ. Κοντογιώργης στις συνεχείς παρεμβάσεις του τονίζει την ανάγκη ανάδειξης του έθνους ως κοινωνίας και όχι ως κράτους. «Η κοινωνία μέχρι τώρα είναι εκτός!»

Ορισμένες από τις αλλαγές που προτείνει είναι...


συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive