Το ζήτημα «Απογραφή» έλαβε τέλος για το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Οι αδελφοί μας αποφάσισαν να απόσχουν από τη διαδικασία-παρωδία, καταγγέλλοντας την αλβανική πολιτική ηγεσία για προσπάθεια «νομιμοποιήσεως της πολιτικής απογραφών των κομμουνιστικών καθεστώτων».
Στον αντίποδα, η ελληνική κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, ηχηρά απούσα από τις εξελίξεις.
Κι όμως, στις 16.01.2011 ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλης σε ομιλία του στη Δερβιτσάνη, επ' ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας», τόνισε ότι η Απογραφή συνιστά κεφαλαιώδη πρόκληση και υπογράμμισε εμφαντικά ότι «η καταγραφή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων στην Αλβανία είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη συνέχιση της παρουσίας και λειτουργίας των Ελλήνων στη χώρα αυτή. Η ευθύνη είναι όλων μας, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο»
Τι έπραξε επ' αυτού η ελλαδική πολιτική ηγεσία; Ουδέν!
Ο χρόνος που διέδραμε από τότε αναλώθηκε σε μια άνευ προηγουμένου επέλαση εις βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, σε ατελείωτες γονυκλισίες προς τους διεθνείς τοκογλύφους, σε ανερυθρίαστες ευχαριστίες προς τους σύγχρονους οικονομικούς κατακτητές για την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας!
Πού να βρεθεί λοιπόν χρόνος για άσκηση εθνικής πολιτικής!
Όμως εμείς, ΠΑΣΥΒΑ και ΣΦΕΒΑ, μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες πατριώτες δηλώνουμε στους εντολοδόχους των Βρυξελλών και του Βερολίνου ότι «λογαριάσανε λάθος»!
Το Βορειοηπειρωτικό, το Κυπριακό, ο σφετερισμός του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας συνιστούν ενεργά και ζέοντα εθνικά ζητήματα, τα οποία ουδέποτε θα απεμπολήσουμε.
Δεν αναγνωρίζουμε καμιά ανομολόγητη συναλλαγματική, απ' όποιον κι αν υπογράφηκε!
ΣΦΕΒΑ, 1/10/2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.