Η κρίση άρχισε να χτυπάει την Ιταλία. Οι Ιταλοί πριν πάρουν καν τα πρώτα μέτρα άρχισαν να πλακώνονται στη Βουλή. Οι Ιταλοί βρίσκονται στον κόσμο τους, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Οι Έλληνες με τη συμπεριφορά τους έδειξαν πως για πολλούς λόγους αξίζει να τους τρέφουνε στο Πρυτανείο.
Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα πως θα ονομαζόταν; Η Δημοκρατία, κι ένα πλήθος από σημαντικές έννοιες για τις ανθρώπινες πολιτιστικές αξίες, προέρχονται από αυτή τη χώρα. Από μια χώρα που πάντοτε έδινα τα φώτα του πολιτισμού και έχανε τις δάδες....
Η Ελλάδα είναι η παγκόσμια σπερματοαποθέτης του πολιτισμού. Μόνο και μόνο γι’ αυτό αξίζει να την τιμούν με μια θέση ιδιαίτερη. Αυτό θα μπορούσε κάποιος να πει στους Ευρωπαίους που δεν καταλαβαίνουνε, και στη θεία την Αγγέλα που τ’ όνομά της είναι Ελληνικό. Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρώπη επιταχύνθηκε απο μια σκοπιμότητα, σύμφωνοι, και η είσοδός της στο Ευρώ από κάποια στραβά μάτια και μικρο-μαγειρέματα, επίσης, από πολιτικούς που είχαν ένα διανοητικό επίπεδο, και κατέληξε να διασύρεται από ανθρώπους της πολιτικής χωρίς επίπεδο διανόησης. Η Ευρώπη που έσωσε εν μια νυκτί τη Ντέξια (με χρέος μεγαλύτερο της Ελλάδας), χρειάστηκε δυο χρόνια για να αποφασίσει το πώς και με ποιο αντίτιμο θα βοηθήσει τη χώρα που προηγείτο. Αν είχε σωθεί η Ελλάδα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στη Ντέξια. Εάν το χρέος της Ελλάδας που αντιπροσωπεύει κάτω του 2% του τζίρου της ΕΕ, τρίζει το οικοδόμημά της, τότε αυτό έχει βάση σαθρή. Και η σαθρότητα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία που είχε την πρωτοκαθεδρία του αρχιτεκτονήματος και βρίσκεται στα ηνία της νομισματικής πολιτικής.
Η ευθύνη της Γερμανίας για την οικονομική κρίση στην ΕΕ είναι μεγάλη. Δημιούργησε ένα νόμισμα μεγαλοϊδεατικό, κάνοντας κέρμα το 1 ευρώ για να το υποβαθμίσει πρακτικά αναβαθμίζοντας παράλληλα τα συμφέροντά της, αρχίζοντας το χαρτονόμισμα από τα 5 ευρώ, στηριζόμενη στο χάσιμο του μπούσουλα των φτωχών και στην ψυχολογία της απληστίας του ανασφαλούς επενδυτικού κοπαδιού. Εάν οι Γερμανοί δεν είχαν βλέψεις επεκτατικές έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης αλλά και της Αμερικής η οποία περίμενε να υπάρχει κάποια κοινοτυπία του Ευρώ με το Δολάριο ώστε να προχωρήσουν αργότερα προς μια νομισματική βάση για να αντιμετωπίσουν ως κόρη με μάνα την Ασία, ίσως δεν θα είχαν συμβεί αυτά στο βαθμό που έγιναν. Η Γερμανία υπέσκαψε το λάκκο της Αμερικής και τη μοίρα των αδύναμων κρατών της Ευρωζώνης. Το 1 ευρώ έπρεπε να είχε έχει γίνει χαρτονόμισμα όπως το δολάριο, αλλά ο αετός στη καγκελαρία κοιτάζει με στραβό μάτι τον αντίστοιχο αετό των ΗΠΑ. Διότι και οι δύο είναι αρσενικοί. Δυστυχώς.
Έτσι λοιπόν, ως αντιστάθμισμα, το ζόμπι της Αμερικάνικης φούσκας, ο πρώην ηγεμών της FED o Γερμανο-Εβραίος Γκρίνσπαν, είχε το θράσος να καταφερθεί κατά της Ελλάδος, σα να είναι η ΕΕ οικονομική ζώνη μόνο και όχι πολιτιστική πρωτίστως (την οποία το κοινό νόμισμα με μια εκτενέστερη ανοχή οφείλει να την ενισχύει), υποστηρίζοντας εμμέσως την απόρριψη της Ελλάδος και του φτωχού νότου από το σύστημα, ξεχνώντας ότι μεταξύ βορά και νότου στην Αμερική υπάρχουν πολιτιστικο-οικονομικά χάσματα εκκινώντας από τις διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Τα σφάλματα είναι της Γερμανίας, της οποίοι οι τραπεζίτες θεωρούνται οι πιο σκληροί, προέρχονται απο το ότι δεν ξεκόλλησαν το νου τους από το Ράιχ, όπου Allgemeine uber alles. Επιπλέον, σηκώνοντάς μας το δάχτυλο της Αφροδίτης που όταν τη σμιλεύαμε εκείνοι προσκύναγαν τις φλούδες, αγνόησαν πως, όταν ένας λαός που ηγείται 300 εκατομμυρίων «σοβαρών» ανθρώπων, δεν μπορεί να βοηθήσει 10 εκατομμύρια «χαοτικούς» Έλληνες των οποίων η αιρετικότητα δημιούργησε τη θέαση της πραγματικής ζωής, είναι λαός της ξεφτίλας.
Η συμπεριφορά των Ελλήνων στην κρίση, οι οποίοι μια ζωή βρίσκονται στα άκρα να παλεύουν μεταξύ αγνής καρδιάς και πονηρής αντινομίας, υπήρξε ανώτερη της προσδοκώμενης. Διαμαρτυρήθηκαν τόσο όσο έπρεπε, αυτοπροσδιορίστηκαν καταπίνοντας το στίγμα των διεφθαρμένων που προήλθε εξ οικείων, μη μιλώντας για διαφθορείς, ούτε διαμαρτυρήθηκαν για όσα τους έχουν πάρει οι Γερμανοί από τα χρόνια του πολέμου. Ο Ελληνικός λαός έδειξε μια αξιοθαύμαστη ωριμότητα στις διαμαρτυρίες του, έχοντας δυστυχώς έναν ηγέτη που το κεφάλι του δεν μύριζε οιστρογόνα και τα μπατζάκια του τεστοστερόνη, όπως του πατέρα του. Ένα ηγέτη που δεν στράφηκε ούτε καν με ένα λόγο στιβαρό προς τους υπεύθυνους της νομισματικής αστάθειας, τηρώντας μια συμπεριφορά που έφθασε στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Ο Ελληνικός λαός, όσο και να τον κατηγορήσουν, είναι ο πιο καλόψυχος και φιλότιμος της Ευρώπης. Η Γερμανία που ξεκίνησε δυο παγκόσμιους πολέμους, στον ψυχο-πολιτική υποδομή τι έχει να επιδείξει;
Εμάς τους Έλληνες αξίζει να μας τρέφετε στο πρυτανείο, διότι η εισφορά μας στο υπάρχειν και το γίγνεσθαι, στο είναι και στο σκέφτεσθαι, υπήρξε παραπάνω από ουσιαστική. Υπήρξε μέχρι και αποκρυφιστική. Όταν οι Ισπανοί λένε Buenos Dias, ποιο θεό χαιρετάνε; Όταν το Αγγλικό ημερολόγιο είναι Diary με τον ήλιο, τη σελήνη και την ομάδα των Σκανδιναβών θεών, σε ποιον είναι ενταγμένοι; Όταν οι Ευρωπαϊκοί λαοί μπήκανε στο διαφωτισμό και την αναγέννηση απο τι βιβλία πήραν φως και σε ποια πρότυπα αναστήθηκαν; Όταν οι Γερμανοί αυτοχρήστηκαν συνεχιστές του Ελληνικού πνεύματος, από ποιόν πήραν άδεια αν όχι από τον Διόνυσο και τον Απόλλωνα; Η αλήθεια είναι ότι μετά την ακμή της Βιέννης έχασαν τον Απόλλωνα. Να μη συνεχίσω, θα πω μόνο ετούτο στους επικριτές μας: Κανονικά θα έπρεπε να μας κάνετε κάθε μέρα πίπες και να μας τρέφετε στο πρυτανείο.
Κάτι τέτοια ίσως θα μπορούσε να πει ένας ηγέτης με Ελληνική καρδιά στους Γερμανούς σκληροπυρηνικούς, έχοντας ένα μυαλό να γεννάει σαν γυναίκα και στο παντελόνι του αρχή δια μέσω της οποίας προάγεται το όπλο του λεβέντη να σαλεύει κάτω απο το τραπέζι. Για να ξεχαρμανιάσει και να απεμπλακεί ο άνθρωπος από τον Οιδιπόδειο προσδιορισμό του. Και ας έλθουν 500 Γερμανοί και άλλοι 2.500. Με έναν τέτοιο ηγέτη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όμως δεν τον έχουμε, πρέπει να τον βρούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.