Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΙΝΟΣ ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ: ΕΝΑΣ "ΦΥΓΑΣ" ΠΟΥ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ.


Οι διαστρεβλωμένες κατηγορίες κατά του Ντίνου Βοϊδονικόλα πλήττουν τον Απόδημο Ελληνισμό
Φωτογραφία:
Στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου: Ο Πρόεδρος του Greek Town  του Τορόντο κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας (Δεύτερος απο αριστερά) και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποτίουν φόρο τιμής για το θάνατο του Φιλέλληνα Jack layton,  αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπροσώπου της ελληνικής εκλογικής περιφέρειας στο Καναδικό Κοινοβούλιο  (Αύγουστος 2011).
Επειδή ο Ντίνος Βοϊδονικόλας είναι πασίγνωστος στην ελληνική παροικία του Τορόντο, από την πρώτη φορά που βρέθηκε στον Καναδά το 1965, που εδώ και δυο χρόνια είναι πρόεδρος του Greek Town που οργανώνει το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ εντός ή εκτός Ελλάδας, (το Taste of the Danforth με 1,700,000 επισκέπτες το περσινό καλοκαίρι, σχεδόν δύο εκατομμύρια φέτος) μας προβλημάτισε μια σειρά συντονισμένων δυσφημιστικών και παραπλανητικών άρθρων εναντίον του...

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από μισό περίπου χρόνο από το «Βήμα», όταν ήδη ο κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας, πέρα από επιτυχημένος επιχειρηματίας, είχε αποφασίσει να μπει ενεργά στην παροικιακή ζωή εκλεγόμενος πρόεδρος του  Greek TownΑμέσως μετά τη λήξη του φετινού «Ελληνικού Φεστιβάλ» και την τεράστια επιτυχία του, η καναδική εφημερίδα Globe and Mail δημοσίευσε ένα άρθρο που κατά 80% επαναλαμβάνει όσα είχε γράψει το «Βήμα»  πριν ενάμιση χρόνο. Σατανική σύμπτωση ασφαλώς μια καναδική εφημερίδα να γνωρίζει τι είχε γραφεί στα ελληνικά ΜΜΕ,στην Ελλάδα! Και μετά από λίγες μέρες η  Real News  αναμάσησε αυτά που είχε γράψει η καναδική εφημερίδα για πριν 12 χρόνια– πάλι σατανική σύμπτωση να γνωρίζει τι είχε γραφεί στα αγγλικά στον Καναδά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από τη υπόθεση βρίσκεται μια οργανωμένη ομάδα που θέλει να πλήξει τον κ. Βοϊδονικόλα. Το ποια είναι η ομάδα αυτή και κυρίως γιατί κρύβεται είναι αναπόφευκτο ότι θα το δούμε κάποια στιγμή.
Ασφαλώς κάθε αναγνώστης αναρωτιέται:
1.     Ο κ. Βοϊδονικόλας έχει περάσει τη μισή ζωή του στον Καναδά. Γιατί κανένας δεν τον κατηγόρησε ποτέ για τίποτα, παρά από τη στιγμή που ανέλαβε το  Greek Town και ουσιαστικά το ανέβασε στα ύψη;  Πώς ο καλός έγινε κακός σε λίγο χρόνο; Μήπως υπήρχαν συμφέροντα που επλήγησαν γιατί ο Βοϊδονικόλας είναι σκληρός με την διαχείριση και την αξιοποίηση χρημάτων της οργάνωσης αυτής, αποφεύγοντας την διασπάθιση των χρημάτων της;
2.     Γιατί η ομάδα αυτή κρύβεται ή έτσι νομίζει και δε βγαίνει να τον κατηγορήσει επώνυμα; Μήπως είναι πολιτική ομάδα με διασυνδέσεις στην Ελλάδα;, -- γιατί δε φανταζόμαστε ότι μια έγκριτη εφημερίδα όπως το «ΒΗΜΑ» θα θυμόταν τι έγινε πριν 12 χρόνια και θα τα μεγαλοποιούσε τα μέγιστα αν δεν την συνδαύλιζαν κάποιοι με σημαντικές πολιτικές ή άλλες διασυνδέσεις από το Τορόντο.
3.     Μήπως υπάρχουν διασυνδέσεις όπου το ιατροδικαστικό ξύσμα το έκαναν απόπειρα κατά ζωής; Πολλά έχουμε ακούσει για την ελληνική δικαιοσύνη που επί χρόνια ανεχόταν παραδικαστικά κυκλώματα και έχουμε δικαίωμα να διατηρούμε επιφυλάξεις, όπως και κάθε Έλληνας που τα μαθαίνει από τα ΜΜΕ.
4.     Το Ελληνικό Προξενείο σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε σε ελληνοκαναδική εφημερίδα γράφει ότι: «εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω και στην Πρεσβεία μας στην Οττάβα δεν υπάρχει οιαδήποτε αρνητική καταχώρηση για κ. Κωνσταντίνο Βοιδονικόλα, προερχόμενη είτε από τις καναδικές είτε από τις ελληνικές αρχές, είτε και από οιαδήποτε άλλη πλευρά... Επί πλέον, όπως είναι επίσης ευρύτατα γνωστό, από τη θέση του εκλεγμένου Προέδρου συνέβαλε αποφασιστικά στη διοργάνωση το 2009 του  πιο πετυχημένου Ελληνικού φεστιβάλ παγκοσμίως με ευνόητο επακόλουθο την θετικότατη προβολή της πατρίδας μας, ιδιαίτερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη για αυτή συγκυρία”
5.     Ο Βοϊδονικόλας συνεργάζεται στενά με την αστυνομία όπως και με τις άλλες κρατικές αρχές για την προστασία σχεδόν 2,000,000 επισκεπτών στο «Ελληνικό Πανηγύρι». Λέτε σε μια ευνομούμενη χώρα όπως ο Καναδάς να  διέφευγε της προσοχής της αστυνομίας και η παραμικρή παράνομη πράξη; Στην πράξη οι καναδικές κρατικές υπηρεσίες έχουν εκτιμήσει τα μέγιστα το ήθος του και την αφιλοκερδή προσφορά στην καναδική κοινωνία. 
6.     Ο Βοϊδονικόλας χαίρει απεριόριστης εκτίμησης στην Ελληνική παροικία του Τορόντο. Μήπως αυτοί οι 4-5, ή όσοι είναι, που τον κατηγορούν ανώνυμα δεν έχουν το θάρρος να πουν το όνομά τους γιατί αμέσως θα αποκαλυφθούν τα κίνητρά τους;
7.      Φέτος η Οργάνωση της οποίας προεδρεύει ο κ. Βοϊδονικόλας έδωσε ένα σημαντικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που έχει προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μήπως τους πειράζει που έφυγαν χρήματα για την Ελλάδα και δεν δόθηκαν κάπου «αλλού»;
8.     Γιατί όλοι οι πληροφοριοδότες κρύβονται; Σιγά μήπως ήξερε η  Globe and Mail  τι είχε γράψει το «Βήμα» ή το «Real News”  τι έγραψε η  Globe and Mail. Εκ του πονηρού δεν είναι όλα αυτά;
Ουσιαστικά γνωρίζω ή υποπτεύομαι σε μεγάλο βαθμό τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Απλά θέλω να βρει αντικειμενικά τις απαντήσεις ο αναγνώστης μου.
Για μένα το θέμα είναι ότι Ελληνικές ! εφημερίδες βάλθηκαν, έμμεσα πλην σαφώς, να πλήξουν έναν Έλληνα που αγωνίζεται όσο κανένας άλλος για την ΔΙΑΜΗΜΙΣΗ της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Είναι εύκολο να κατηγορούμε κάποιον ανώνυμα. Αν βγούμε με το όνομά μας και με στοιχεία μπράβο μας και τιμή μας. Το δύσκολο είναι να τον ξεπεράσουμε, ή έστω να τον πλησιάσουμε. Μακάρι να είχαμε σε κάθε παροικία άτομα με την προσφορά του Ντίνου Βοϊδονικόλα στην Ελληνική παροικία. Μακάρι να είχαμε ένα Greek Town σαν αυτό στο Τορόντο σε κάθε μεγάλη πόλη όπου υπάρχουν απόδημοι Έλληνες. Μακάρι σε μια άλλη πόλη της γης ένα ελληνικό φεστιβάλ να συγκεντρώνει 3.000.000 εκατομμύρια επισκέπτες, τιμή μας θα το θεωρούσαμε, όχι ζήλια. Η ομογένεια θα είχε μεγαλουργήσει. Δυστυχώς έχουμε άτομα που ντρέπονται που δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που πέτυχε κάποιος άλλος. Είναι εθνική κατάρα σε μας τους Έλληνες να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου. Ακόμα και τη μεγαλύτερη ελληνική εκδήλωση στον κόσμο θα μπορούσαμε να τη διαλύσουμε για προσωπικές αντιπάθειες ή αντιδικίες ή συμφέροντα.
Όπως είπα και πιο πάνω οι απαντήσεις στο μεγαλύτερο βαθμό υπάρχουν. Αλλά καλύτερα να βγουν αυθόρμητα στην ώρα τους και από άλλες απόλυτα αντικειμενικές πηγές. Κι αυτό είναι αναπόφευκτο.
Σημ.Γιατί το άρθρο αυτό; Α) Γιατί είμαστε ΜΑΖΙ με όποιον στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό ΑΝΕΒΑΖΕΙ στα Ουράνια την Πατρίδα και 
Β) Γιατί δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ Ελληνικό κράτος που μάχεται για την εδραίωση της διαπλοκής σε ΚΑΘΕ τομέα και ΜΙΣΕΙ όσους ΑΓΑΠΟΥΝ την Ελλάδα, αφού μπαίνουν ΕΜΠΟΔΙΟ στο ξεπούλημά της και στον ανθελληνικό διασυρμό της.Είμαστε ΕΔΩ, ζούμε ΕΔΩ , γνωρίζουμε τους πάντες και τα πάντα και δύσκολα θα μας πεί κάποιος ότι δεν είναι έτσι.  Άλλωστε η ΣΑΠΙΛΑ βρωμάει τόσο πολύ, που όσο κι αν κλείνεις τη μύτη, η βρώμα αιωρείται ΠΑΝΤΟΥ και καλύπτει τα ΠΑΝΤΑ.
ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive