Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Yπογράφει για την προμήθεια των πυραύλων αέρος-αέρος τύπου 'Spice'' Ο Μπεγλίτης


Θα δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα στα Ελληνικά F-16 η προμήθεια των  Ισραηλινών πυραύλων ''Spice''

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας θα υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας και θα συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προμήθεια ισραηλινών πυραύλων «Spice».
 Τi ειναι όμως τα Spice ; δειτε ποιο κάτω 



Έπειτα από διακομματική απόφαση της ελληνικής Βουλής θα διατεθούν περίπου 200 εκατ.ευρώ για τον εξοπλισμό των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας με τα κατευθυνόμενα βλήματα που κατασκευάζονται στο Ισραήλ.
Οι κύριοι Μπεγλίτης και Μπαράκ θα οριστικοποιήσουν και το πρόγραμμα ασκήσεων της ελληνικής και της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας για τους επόμενους μήνες.

Στην Τουρκία  πάντως, το γεγονός ότι Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική τους συνεργασία, έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό...


Tι ειναι τι ειναι όμως τα Spice ;

Το σύστημα, όπως προαναφέραμε, βάζει την Αεροπορία σε άλλη εποχή σε ότι αφορά την εναέρια κρούση: Μετατρέπει τις απλές βόμβες 1000 και 2000 λιβρών των F-16 και των F-4, σε όπλα stant-off που προσπίπτουν σε στόχους σε απόσταση 60+ χιλιομέτρων με ακρίβεια … 3 μέτρων για το 2000! Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ακτίνα δράσης στις συλλογές 1000.

Πρόκειται για σύνολο καθοδήγησης και πτερύγων ανεμοπορίας, το οποίο τοποθετείται σε βόμβα γενικής χρήσης Mk83 βάρους 1.000lb (454kg) ή Mk84 των 2.000lb (907kg). Το σύνολο SPICE 2000 βάρους 150kg προκαλεί θεαματική μεταβολή στο σχήμα και στο μέγεθος της βόμβας Mk84, κατά προσέγγιση διπλασιάζοντας το μήκος της σε 4,2m. Το μακρύ ρύγχος περιλαμβάνει 4 στατικά πτερύγια σταθεροποίησης, σταθερής χορδής και εκπετάσματος 60cm.

Στο ουραίο συγκρότημα βρίσκονται 4 τραπεζοειδείς πτέρυγες εκπετάσματος 1,2m με τις ρίζες τους να επικαλύπτουν τον κορμό της βόμβας Mk84. Στο ουραίο άκρο του τμήματος αυτού βρίσκονται επίσης 4 κινούμενα πτερύγια ελέγχου με έντονη οπισθόκλιση, σταθερή χορδή και εκπέτασμα 70cm. Για τον περιορισμό του κόστους, οι μηχανισμοί ενεργοποίησης προέρχονται από το ναυτικό βλήμα αντιαεροπορικής άμυνας σημείου Barak της Rafael.

Το SPICE 2000 είναι βελτιστοποιημένο για άφεση από μεγάλο ύψος, οπότε επιτυγχάνεται η μέγιστη ακτίνα του. Για άφεση από 42.000ft (12.802m) με υψηλή υποηχητική ταχύτητα, η ακτίνα ανεμοπορίας υπερβαίνει τα 60km. Το σύστημα δεν εκτελεί άνοδο προ της τερματικής βύθισης, οπότε δεν είναι κατάλληλο για άφεση από περιορισμένο ύψος.

Η επιλεγόμενη τακτική περιλαμβάνει διείσδυση σε περιορισμένο ύψος στην περιοχή του στόχου, ακολουθούμενη από άνοδο του αεροσκάφους προ της άφεσης. Στο SPICE 1000, τα πτερύγια ρύγχους και οι 4 τραπεζοειδείς πτέρυγες αντικαταστάθηκαν από δύο πτυσσόμενες πτέρυγες στην κοιλιακή επιφάνεια του όπλου, οι οποίες αναπτύσσονται μετά την άφεση στην κατάλληλη γωνία οπισθόκλισης για την απαιτούμενη ταχύτητα και γωνία ανεμοπορίας, παρέχοντας πολύ μεγαλύτερη ακτίνα από εκείνη του SPICE 2000.

Το συγκρότημα ρύγχους του SPICE περιέχει μονάδα καθοδήγησης GPS/INS και τον τερματικό ηλεκτροπτικό ερευνητή. Στην έκδοση SPICE 2000 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ο ερευνητής αυτός είναι τηλεοπτικός ημέρας τύπου Εξαρτήματος Σύζευξης Φορτίου (CCD). Ωστόσο η Rafael ανέπτυξε επίσης ερευνητή διπλής διαμόρφωσης, CCD και υπέρυθρης απεικόνισης, παρέχοντας στο σύστημα ικανότητα νυχτερινής προσβολής.

Το SPICE χρησιμοποιεί καθοδήγηση αντιπαραβολής σκηνής (scene-matching guidance) με Αυτόματη Πρόσκτηση Στόχου (ΑΤΑ) και περιλαμβάνει υποδοχή για εμπορικής προέλευσης κάρτα μνήμης flash χωρητικότητας 64ΜΒ, πανομοιότυπη με τις χρησιμοποιούμενες στην ψηφιακή φωτογράφηση. Το ουραίο συγκρότημα περιέχει τα ηλεκτρονικά καθοδήγησης, ελέγχου πτήσης και διασύνδεσης με το αεροσκάφος, την παροχή ισχύος, τους μηχανισμούς ενεργοποίησης πτερυγίων και την προαιρετική ζεύξη δεδομένων.

Μετά την άφεση από το αεροσκάφος, το SPICE χρησιμοποιεί καθοδήγηση GPS/INS. Περί τα 17km από τον στόχο αρχίζει η λειτουργία του ηλεκτροπτικού ερευνητή, ο οποίος αναζητά τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά της απεικόνισης αναφοράς. Εφόσον τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι ορατά, το σύστημα διευρύνει κατά 3km την αρχική περιοχή έρευνας για να αντισταθμίσει τυχόν Σφάλμα Τοποθεσίας Στόχου (Target Location Error: TLE) της μονάδας GPS/INS. Κατά τον κατασκευαστή, το σύστημα ΑΤΑ εκτελεί πρόσκτηση στόχου εντός δύο δευτερολέπτων, στο 95% των περιπτώσεων.

Στην τερματική φάση, το όπλο ελίσσεται για να επιτύχει την ιδανική γωνία προσβολής στην τελική του βύθιση προς τον στόχο και να δυσκολέψει τα Α/Α συστήματα. Η γωνία πρόσκρουσης είναι επιλεγόμενη, με μέγιστο όριο τις 75°. Από την άποψη της ακρίβειας, η Rafael υπόσχεται 3m CEP και ισχυρίζεται πως επιτυγχάνει 2m! Σε πτήσεις επίδειξης με το όπλο αναρτημένο, το σύστημα εκτέλεσε πρόσκτηση στόχων με παρουσία χαμηλής νέφωσης και TLE ακόμη και 500m
Tα τεχνικά στοιχεία ειναι απο το defencenet. 


Διαβάστε περισσότερα:http://trikalagr.blogspot.com/2011/09/y-spice-o.html#ixzz1X0r8GdFQ

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive