Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

NEA ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑΣ. Του Λάμπρου Χουλιαρά Στρατηγικού Αναλυτή.


Μέσα στα κρίσιμα και αποφασιστικά χρόνια που έρχονται, είναι ανάγκη, είναι χρέος να προετοιμασθούμε ψυχικά, ηθικά και Στρατηγικά
    Η αβεβαιότητα της διεθνούς  κατάστασης μπορεί να προκαλεί σύγχυση στη σκέψη,  όχι όμως σαυτούς  που θεωρούν ότι η καλύτερη επίθεση, παραμένει η αντεπίθεση, προπαντός όταν τα γεωστρατηγικά  δεδομένα είναι κρίσιμα.

 Η στρατηγική  δεν είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένη  με το πόλεμο, είναι έννοια  στοχαστική. Η στρατηγική, στα σύγχρονα χρόνια, έχει ως κυριότερο στόχο την αποφυγή του πολέμου διότι αν και είναι μια πολεμολογική έννοια αυτό δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά υπάρχει πολεμική εξάρτηση.
                                                           
  Στα πλαίσια αυτά, πέραν της επιβαλλόμενης άμεσης αύξησης της Στρατιωτικής θητείας σε, 12 μήνες για το Στρατό Ξηράς, 14 μήνες για την Αεροπορία και 16 μήνες για το πολεμικό Ναυτικό, είναι αναγκαία Στρατηγικά :
      Η μετεγκατάσταση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπιδων (Σ.Σ.Ε) στη Κομοτηνή.
      Η μετεγκατάσταση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς( Σ.Μ.Υ)  στη  Ξάνθη.    
   Η μετεγκατάσταση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων(Σ.Ν.Δ.) στον Άγιο Νικόλαο-Κρήτης.
   Η μετεγκατάσταση της Σχολής Υπαξιωματικών Ναυτικού(Σ.Υ.Ν.) στη Σύμη-Δωδεκανήσου. 
   Οι διάσπαρτες ανά τη χώρα, χωρίς σχέδιο Στρατηγικής, Σχολές Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας να εγκατασταθούν μόνο στο, Διδυμότειχο, Κομοτηνή(έδρα), Βέροια και Φλώρινα.
   Οι Σχολές του Λιμενικού Σώματος να μετεγκατασταθούν μόνο στο Νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου (Μεγίστη και Στρογγύλη), όπου θα φοιτούν και Ελληνοκύπριοι Λιμενικοί, κατά τα πρότυπα της (Σ.Σ.Ε), όπου θα σπουδάζουν και Ελληνοκύπριοι.
     Η μετεγκατάσταση των δύο(2) Στρατιωτικών αποβατικών μονάδων(Πεζοναυτών), στην Κύμη-Ευβοίας (στο κέντρο του Αιγαίου) της μίας  και στην Σητεία-Κρήτης (στο κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου)της άλλης, όπου εδώ θα υπηρετούν και Ελληνοκύπριοι Πεζοναύτες.
   Η μετεγκατάσταση των τριών (3) Στρατιωτικών Αερομεταφερομένων μονάδων(Αλεξιπτωτιστών) στη Λάρισα, στη Πάχη-Αττικής και Μάλεμε-Κρήτης (όπου  εδώ θα υπηρετούν και Ελληνοκύπριοι Αλεξιπτωτιστές).
    Εγκατάσταση, Κέντρου Στρατιωτικών πληροφοριών, Αεροπορικών και Ναυτικών Ραντάρ και του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 στην Σητεία-Κρήτης (στο κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου) όπου και εδώ θα υπηρετούν  Ελληνοκύπριοι Στρατιωτικοί.
    Ενεργοποίηση του Στρατιωτικού Αεροδρομίου ΄΄Ανδρέα Παπανδρέα΄΄ στη Πάφο- Κύπρου και της Ναυτικής βάσης(Ναυστάθμου) στα Βασιλικά - Λεμεσού και άμεση εγκατάσταση  Ελληνικών Αεροσκαφών (Δύο μοίρες) και Πολεμικών Πλοίων, αντίστοιχα, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, όπου μάλιστα κατασκευάστηκαν με Ελλαδικά Κονδύλια και  ο επανασχεδιασμός και εφαρμογή, Ενιαίου Εθνικού Αμυντικού Δόγματος Ελλάδος-Κύπρου(Ελληνισμού), βάση των  στόχων ενός Νέου Ελληνικού Οράματος. Στον ενδιάμεσο χώρο.

                                                 Λάμπρος  Χουλιαράς
                                                          Στρατηγικός Αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive