Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις από Κύπρο-Ελλάδα για τις δηλώσεις Μπαγίς


Επισήμως πλέον η Κύπρος αλλά και η Ελλάδα απάντησαν στις δηλώσεις Μπαγίς.
Διαβάστε παρακάτω
Οι πρώτες αντιδράσεις από τα ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου στις δηλώσεις Μπάγις περί εισβολής στην Κύπρο είδαν το φώς... 
Ενώ η Κύπρος αντέδρασε,η Ελλάδα κράτησε για ακόμη μια φορά χλιαρή κριτική στις προκλητικές αυτές δηλώσεις.
ΥΠΕΞ Κύπρου
Συγκεκριμένα ο κ.Χριστοφίδης δήλωσε πώς ''Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίζει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις την ώρα που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο''
ΥΠΕΞ Ελλάδας
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα απάντησε στις προκλήσεις Τουρκία,αν και όχι με τον κατάλληλο τόνο που θα άρμοζε σε μια τέτοια δήλωση-πρόκληση.
Συγκεκριμένα δηλώθηκε  
''Οι απειλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς και άλλες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εγείρουν σοβαρότατο προβληματισμό για τις συνέπειες της τουρκικής συμπεριφοράς στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια κρίσιμη και εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο, λόγω των γεγονότων στη Συρία και τη Λιβύη και των προσπαθειών επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Παλαιστινιακό.
Η συμπεριφορά αυτή είναι αντίθετη με τη διακηρυγμένη τουρκική πολιτική «μηδενικών προβλημάτων». Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο συχνά τελευταία επικαλείται.
 
Για το θέμα του αυτονόητου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευθεί τον φυσικό της πλούτο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετηθεί. Άλλος σχολιασμός, ειδικά για τα λεγόμενα του κ. Μπαγίς δεν αξίζει''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive