Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗΣΤΕ ΚΑΡΤΕΛ-ΦΕΡΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΕΙΣΤΕ ΑΘΩΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ




Η παρακάτω ενημέρωση δεν αποτελεί ανέκδοτο για να διασκεδάσετε. Αν και θα κάνει πολλούς να ανατριχιάσουν δεν είναι ούτε κακόγουστο αστείο.
ΤΟ ΘΕΜΑ
Η επίσημη θέση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την διαδικασία σύλληψης ενός καρτέλ είναι:..

1.      Μετά από έρευνα ετών εντοπίζουμε ότι 2 ή περισσότερες εταιρείες έχουν στήσει καρτέλ
2.      Εκδίδουμε σχετική Εισήγηση-κατηγορητήριο και τις παραπέμπουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να δικαστούν
3.      οι κατηγορούμενες εταιρείες, μετά την έκδοση του κατηγορητηρίου, μας προσκομίζουν απλές επιστολές ανάμεσα τους. Ισχυρίζονται ότι είναι γνήσιες από το παρελθόν και ότι «τις βρήκαν στα αρχεία τους»
4.      Με τις επιστολές βρίζει η μια εταιρεία την άλλη, «άρα είναι εχθροί»
5.      αμέσως δεχόμαστε τις επιστολές αυτές ως γνήσιες και αξιόπιστες και αποσύρουμε τις κατηγορίες εναντίον τους για καρτέλ, αφού δεν είναι δυνατόν να στήσουν καρτέλ και να ανταλλάσσουν ταυτόχρονα επιστολές που να βρίζει η μια εταιρεία την άλλη!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ.....................

Διαβάστε την πλήρη αναφορά μας όπως κατατέθηκε στην αρμόδιο Υπουργό σήμερα 23/9/2011 από την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρύσα Αράπογλου. Δείτε τα αποδεικτικά στοιχεία από την κατάθεση στον Εισαγγελέα.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Η επίσημη θέση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως εκφράστηκε ενόρκως στον κ. Εισαγγελέα προ 4 μηνών, σχετικά με το τι έγινε στην υπόθεση ξενόγλωσσα βιβλία και σχετικά με την ακολουθούμενη πρακτική της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ανάλογες περιπτώσεις είναι:

  1. η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού ΓΔΑ μετά από πολυετή έρευνα βρίσκει στοιχεία ότι δυο χονδρεμπορικές εταιρείες ξενόγλωσσου βιβλίου έχουν στήσει καρτέλ κάνοντας εναρμονισμένη πρακτική (όπως έκανε ανάλογα στην έρευνα για τους δυο χονδρέμπορους ξενόγλωσσου βιβλίου τα έτη 2003-2006)
  2. η ΓΔΑ εκδίδει σχετική εισήγηση (κατηγορητήριο) και κατηγορεί τις δυο εταιρείες για εναρμονισμένη πρακτική (όπως έγινε για τους δυο χονδρέμπορους ξενόγλωσσου βιβλίου τον Ιούλιο του 2006)
  3. οι κατηγορούμενες εταιρείες, 5 μήνες μετά την έκδοση του κατηγορητηρίου, προσκομίζουν εκ των υστερών επιστολές που, όπως αυτές ισχυρίζονται, έχει στείλει η μια στην άλλη σε παρελθόντα χρόνο. Από τις επιστολές αυτές τα στελέχη της ΓΔΑ διαπιστώνουν ότι οι σχέσεις των δυο χονδρεμπόρων δεν είναι φιλικές (όπως λεει η ΓΔΑ ότι έγινε στα τέλη του 2006 από τους δυο χονδρέμπορους ξενόγλωσσου βιβλίου)
  4. η ΓΔΑ θεωρεί ότι οι επιστολές αυτές, άνευ βεβαίας ημερομηνίας αποστολής, είναι γνήσιες και τις αποδέχεται ως ελαφρυντικό στοιχείο και ως αντένδειξη της εναρμονισμένης πρακτικής και καταρτίζει νέα εισήγηση (κατηγορητήριο) στο οποίο αφαιρεί την βαρύτατη κατηγορία της εναρμονισμένης πρακτικής(όπως έγινε και στο ξενόγλωσσο βιβλίο με την νέα εισήγηση της ΓΔΑ που υπέγραφε η νυν Γενική Διευθύντρια της ΓΔΑ τον Απρίλιο του 2008)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Όποιο καρτέλ συλληφθεί από την ΓΔΑ μπορεί εύκολα να αθωωθεί πάλι από την ΓΔΑ (πριν φτάσει η υπόθεση στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να δικαστεί) αν το καρτέλ προσκομίσει αυτοβούλως επιστολές, χωρίς βεβαία ημερομηνία αποστολής, με τις οποίες να δείχνει ότι η μια εταιρεία «βρίζει» την άλλη. Η ΓΔΑ θα δεχτεί αυτές τις επιστολές ως αξιόπιστες (όπως έκανε με το ξενόγλωσσο) και θα εκδώσει νέα εισήγηση (κατηγορητήριο) που θα έχει αφαιρέσει την κατηγορία της εναρμονισμένης πρακτικής.
Αφού δεν υπάρχει η σχετική κατηγορία στην Εισήγηση-κατηγορητήριο της ΓΔΑ, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν μπορεί να δικάσει το καρτέλ για εναρμονισμένη πρακτική άρα το καρτέλ την γλιτώνει για το σοβαρό αυτό αδίκημα (όπως έγινε με το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου).

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  1. Πως είναι δυνατόν η ΓΔΑ να θεωρεί ως αξιόπιστες επιστολές ανάμεσα σε δυο κατηγορούμενες για εναρμονισμένη πρακτική εταιρείες, που τις προσκομίζουν μόνες τους, 5 μήνες μετά την κατάρτιση του κατηγορητηρίου;
  2. Πως είναι σίγουρη η ΓΔΑ ότι αυτές οι επιστολές (σύμφωνα με την δική της λογική) δεν «φτιάχτηκαν» από τις ήδη κατηγορούμενες εταιρείες μετά την έκδοση του κατηγορητηρίου ώστε να δείξουν ότι είχαν εχθρικές σχέσεις;
  3. Τι θα κάνει η ΓΔΑ σε κάθε επόμενο καρτέλ που θα συλλάβει με βάση στοιχεία και το οποίο καρτέλ, γνωρίζοντας ότι είναι πρακτική της ΓΔΑ να αθωώνει όποιους φέρουν εκ των υστέρων επιστολές «έχθρας», φέρει ανάλογες επιστολές; Θα το αθωώσει και αυτό; Τότε πως είναι δυνατόν να καταδικαστεί ποτέ ένα καρτέλ από την ΓΔΑ και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού;
  4. Σε πόσες άλλες περιπτώσεις έγινε αυτό εκτός από το ξενόγλωσσο βιβλίο;


ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ πρακτικά Βουλής 22-9-2011
...... κατά το παρελθόν έκανα ένα λάθος και πρέπει να ανακαλέσω. Είπα ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ. Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας
Με εκτίμηση προς όλους και καμία εκτίμηση προς τους προστάτες των καρτέλ

Φλωράς Γιώργος
Βιβλιοπωλεία Φλωράς
Δεληγιώργη 55 Αθήνα
Τηλ. 2105232621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive