Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοκρατία Βορείου Αιγαίου ''βλέπουν''ξένοι διπλωμάτες


Έμπειροι ξένοι διπλωμάτες ''βλέπουν''ώς σημαντική πιθανότητα την ίδρυση της ''Δημοκρατίας Βορείου Αιγαίου''και ανάλυση του θέματος.
Διαβάστε παρακάτω

Πλέον πολλοί ξένοι διπλωμάτες μιλάνε για το ενδεχόμενο ίδρυσης της ''Δημοκρατίας Βορείου Αιγαίου'',μια ανεξάρτητη χώρα που θα αποτελείται από τα νησία Λέσβος,Λίμνος,Χίος,Σάμος  και Ικαρία.
Παρουσιάζεται ώς μια λύση για εκτόνωση της κατάστασης στο Αιγαίο και λύσης χρόνιων προβλημάτων όπως ΑΟΖ.΄
Όμως γιατί αυτά τα νησία;
Δεν επιλέχθηκαν τυχαία τα νησία του Βορείου Αιγαίου ως περιοχές της Δημοκρατίας του Βορείου Αιγαίου.
Έκτος από το γεγονός ότι διεκδικούνται από την Τουρκία,το μέρος το οποίο βρίσκονται είναι πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό άεριο,το οποίο άμα το εκμεταλλευόμασταν θα μπορούσε να μας δώσει λεφτά ώστε να μπορούμε να πληρώσουμε το 40% του χρέους μας,όπως λένε διάφοροι ξένοι αναλυτές.Προσέξτε,μόνο από το Βόρειο Αιγαίο μπορούμε να πληρώσουμε το 40% του χρέους,φανταστείτε να προχωρήσουμε σε γεωτρύσεις στην Κρήτη καί το Ιόνιο.
Είναι πιθανό να γίνουν ανεξάρτητα;
Είναι αρκετά πιθανό ένα τέτοιο σενάριο,διότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω του οικονομικού προβλήματος που έχει και η αντιπαλότητα με την Τουρκία μας φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη γεωπολιτική θέση.
Έτσι λοιπόν μπορεί να υιοθετηθεί αυτό το σενάριο από τις ξένες δυνάμεις που θα το χρησιμοποιήσουν για να εκτονώσουν την ένταση στο Αιγαίο και να οριστούν ΑΟΖ από Ελλάδα και Τουρκία.
Θα όφειλε τις ξένες δυνάμεις ένα τέτοιο σενάριο;
Ναι,και ειδικά τις ΗΠΑ που θέλουν οπωσδήποτε να ηρεμήσει η κατάσταση στο Αιγαίο,ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο που βρίσκεται εκεί.
Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ύπαρξη γκρίζας ζώνης στο Αιγαίο και σίγουρα θα υποστήριζε την ύπαρξη της Δημοκρατίας του Βορείου Αιγαίου,ώστε να μην υπάρχει αντιπαλότητα και εκρεμμότητες ανάμεσα σε 2 μέλη της συμμαχίας.
Τουρκία και Δημοκρατία Βορείου Αιγαίου
Η Τουρκία είναι σίγουρο πώς θα αναγνώριζε άμεσα την Δημοκρατία Βορείου Αιγαίου και θα προσπαθούσε να έχει μεγάλη επιρροή για να προσπαθήσει να εκτουρκίσει την περιοχή και να υπογράψει συμβάσεις τύπου στρατιωτικής συνεργασίας καθώς και παροχής προστασίας με αντάλλαγμα θαλάσσια οικόπεδα στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας Βορείου Αιγαίου,έχοντας πετύχει έμμεσα τις βλέψεις τις στο Αιγαίο και ειδικότερα στον υπόγειο πλούτο της περιοχής.
Ελλάδα και Δημοκρατία Βορείου Αιγαίου
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να δεχθεί την ύπαρξη της Δημοκρατίας Βορείου Αιγαίου και όπως έγινε και στην Κύπρο,θα γίνει εγγυήτρια δύναμη μαζί με την Τουρκία,κάτι πολύ επικίνδυνο που θα μπορούσε υπό τις κατάλληλες συνθήκες να οδηγήσει σε παρόμοια περίπτωση με αυτής της Κύπρου το 1974 και η Τουρκία να ενσωματώσει εάν όχι όλα τα νησία του Βορείου Αιγαίου,έστω τα περισσότερα.
Και έτσι μετά το Κυπριακό,η Ελλάδα θα είχε να αντιμετωπίσει και νέο πρόβλημα το ''Βορειοαιγαιοτικό'',ένα ακόμα αγκάθι στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive