Για εφαρμογή του νόμου υπό προϋποθέσεις έκανε λόγο την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης."Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, και δεν υπάρξουν δυναμικές ενέργειες των φοιτητών, σαφώς και θα εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ" δήλωσε.
Ωστόσο, τόνισε ότι ο νόμος θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινότητα, ενώ διερωτήθηκε «τι σημαίνει ψήφισε όλη η Βουλή, η Βουλή που έχει συναλλαγές από 'δω και από 'κει;» Ο κ. Πελεγρίνης πρόσθεσε ότι ούτε ο νόμος Γιαννάκου ούτε ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε.
«Δεν αρκεί να φέρεις ένα νόμο, πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινότητα» σημείωσε. «Όποιος λεει να καταργηθεί το άσυλο δεν ξέρει το θέμα, το άσυλο είναι σύνθετο θέμα» υποστήριξε.
Στο μεταξύ, διάσπαση στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σημειώθηκε την Τετάρτη, καθώς ορισμένοι καθηγητές διαφωνούν με την απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για μεταφορά της εξεταστικής περιόδου, ζητώντας να μείνει ανοιχτό το πανεπιστήμιο.
Για δυναμικές κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να κλείσουν τα Ιδρύματα, κάνουν λόγο στο μεταξύ οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συνεδρίασαν εκτάκτως την Τετάρτη.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφάσισε να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η εξεταστική περίοδος για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ υπό κατάληψη τελούν 47 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα σε όλη τη χώρα.
παρτε και μια ειδησουλα(που δεν τολματε να γραψετε στο "αμεροληπτο" μπλογκ σας:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ… κατάργηση του ασύλου, από την θεωρία στην πράξη!
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: 40 άτομα βγήκαν από το χώρο της κατάληψης στα Προπύλαια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών.
Όπως γράψαμε από την πρώτη στιγμή της ψήφισης του… συναινετικού νομοσχεδίου για το άσυλο, ήταν βέβαιο ότι θα παραμείνει στα χαρτιά. Ένας ακόμη νόμος από τους εκατοντάδες που δεν εφαρμόζονται στην χώρα μας, όχι γιατί δεν επαρκεί το νομοθετικό σύστημα αλλά γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση εφαρμογής του. Λίγο μετά την 13:30 το μεσημέρι, περίπου 40 άτομα του αναρχικού χώρου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα Προπύλαια. Έσπασαν τζάμι από όχημα της αστυνομίας ενώ κυνήγησαν και δύο ειδικούς φρουρούς.
Σημειώστε ότι περισσότερες από 80 σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη αυτή την στιγμή. Ας μην παρουσιάζει λοιπόν το πολιτικό κατεστημένο σαν “νίκη” την δήθεν κατάργηση του ασύλου γιατί όπως όλα δείχνουν έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την εφαρμογή του στην πράξη.
Δλδ ή εγω δεν πάω καλά ή εσείς τα παίξατε; ΔΕΝ έπρεπε να υπάρχει νόμος για το άσυλο; Επρεπε - κατ εσάς- να υπάρχει η ΑΝΑΡΧΗ κατάσταση; Επρεπε το ΛΑΟΣ να ΜΗΝ ψηφίσει ΥΠΕΡ της άρσης του ασύλου; Και μετά; ΤΙ θα λέγατε ΕΣΕΙΣ; Τα ΙΔΙΑ που λέτε και ΤΩΡΑ αλλά... αντιστρόφως.Η θέση του ΛΑΟΣ ήταν ΠΑΝΤΑ η ΚΑΡΑΡΓΗΣΗ του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ Ψευδοασύλου. Θα έρθει η ώρα της ΠΛΗΡΟΥΣ εφαρμογής του ΝΟΜΟΥ αλλά πρέπει να ΥΠΑΡΧΕΙ νόμος για να εφαρμοστεί. Ακόμα ΔΕΝ έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, άρα,,,, ΥΠΟΜΟΝΗ!! (Για λίγο) !! Α; και ΕΣΕΙΣ θα είσαστε οι ΠΡΩΤΟΙ που κατηγορείτε ΟΤΑΝ εφαρμοσθεί ο νόμος κι αν ανοίξει μυτούλα... απλύτου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, τι σου πω τώρα. ΔΕΝ θέλεις να καταλάβεις. ΤΕΛΟΣ ΓΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε κάνα κρύο ντουζ να συνέλθεις άνθρωπέ μου, Δεν πας καλά. άντε γειά.
ΑπάντησηΔιαγραφή