Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΑΥΤΙΑ ΣΤΟ ALTER. ΒΙΝΤΕΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ..



«Στο σημείο που έχουμε φτάσει έχουμε μόνον 2 επιλογές. Ή θα προχωρήσουμε σε εκλογές ή τα δύο μεγάλα κατεστημένα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συνεργαστούν ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις. Εμείς σαν ΛΑ.Ο.Σ μπαίνουμε μπροστάρηδες σε αυτή την εθνική προσπάθεια όπως ακριβώς κατορθώσαμε να το κάνουμε στην ψήφιση του Νόμου για τα Aνώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Κάνω δημόσια έκκληση. Πρέπει να καταλάβουν πως είναι πια η στιγμή να τραβήξουμε οριστικά μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε το αύριο. Σε αυτή την προσπάθεια εγώ θα μείνω εκτός κυβέρνησης αλλά θα στηρίξω. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει χωρίς να ζητήσει να μπει σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση, εγώ ο ίδιος ή στέλεχός του. Θυσιαζόμαστε και δίνουμε στην ύστατη στιγμή τα πάντα για την πατρίδα».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ενημερωτική εκπομπή του ALTER "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" με τον Γ. Αυτιά.

Η Ελλάδα έχει φθάσει στα όριά της.
Και τα δύο πολιτικά κόμματα είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, για το ζοφερό παρόν όπου τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Οι ίδιοι αυτοί υπεύθυνοι, αυτοί οι βάνδαλοι της Οικονομίας, αυτοί που μας έφτασαν στον γκρεμό ερίζουν ακόμη και σήμερα ζητώντας την ψήφο του Έλληνα, ενώ συγχρόνως συνεχίζουν να συγκαλύπτουν σκάνδαλα που δημιούργησαν οι ίδιοι.
Από την άλλη, η Ευρώπη μας βλέπει με μεγάλο σκεπτικισμό. Ξέρουν πολύ καλά πως ο Γ. Παπανδρέου θέλει αλλά δεν μπορεί. Ο κ. Βενιζέλος "ροκανίζει" το χρόνο γιατί δεν θέλει και ο κ. Σαμαράς δεν συζητιέται καθόλου σαν επιλογή.
Βλέπουν πως στην συγκεκριμένη στιγμή, κανείς δεν είναι τόσο σοβαρός όσο απαιτούν οι περιστάσεις.
Το χρέος έχει φτάσει στα 180 δισ και έχουμε μια συνεχώς κλιμακούμενη ύφεση. Είναι πια ολοφάνερο πως δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε.
Η τρόικα, εφόσον το έλλειμμα δεν έχει μειωθεί παρά τις συνεχείς μας δεσμεύσεις για αυτό, έχει βρει άλλοθι για να φωνάζει.
Έτσι πιέζουν συνεχώς και ζητούν αύξηση των εσόδων και μείωση των δαπανών του δημοσίου Τομέα. Το ΔΝΤ ακόμη δεν έχει αποφασίσει για να μας δώσει την δόση. Η Φινλανδία έχει τις δικές τις απαιτήσεις. Η Μέρκελ φοβάται πως θα μείνει εκτός κυβερνητικού συνασπισμού στην Γερμανία, είδατε τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως στην Ευρώπη δημιουργούνται νέες δυναμικές, ενώ παράλληλα πολλαπλασιάζεται το κόστος του χρήματος. Αυτά όλα στις παρούσες συνθήκες και με εξαντλημένες τις αντοχές του ελληνικού λαού μας οδηγούν μαθηματικά σε μαρασμό.

Η έξοδος από το Ευρώ θα είναι βουτιά στο κενό.
Πρέπει να σταματήσουμε αυτά τα ακραία σενάρια και τα εκβιαστικά διλλήματα. Ας το καταλάβουμε καλά. Έξοδος από το ευρώ είναι βουτιά στο κενό. Είναι κάτι ανάλογο με τις φοβερές εκείνες εικόνες των απελπισμένων ανθρώπων που πήδαγαν στο κενό από τους δίδυμους πύργους εκείνη την μαύρη ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μπούμε σε καταστάσεις που θα δημιουργήσουν εσωτερικό πόλεμο. Πρέπει να παλέψουμε για να σωθεί η πατρίδα και εν ανάγκη να αναζητήσουμε άλλους δρόμους. Ακούω πως εξετάζονται σενάρια για ευρώ δύο ταχυτήτων. Ένα "σκληρό" ευρώ της Γαλλίας Γερμανίας και με συμμετοχή της Αγγλίας και άλλων χωρών της Ε.Ε. (Ολλανδία, Αυστρία, Σκανδιναβικές χώρες) και ένα νόμισμα "χαλαρής σύνδεσης" με το ευρώ, ένα μεσογειακό ευρώ για τις αδύναμες χώρες. Είναι όλα σενάρια. Πάντως το λέω και το τονίζω. Η επιστροφή στην δραχμή πρέπει να είναι το έσχατο σενάριο.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. αξιολογεί τα στελέχη του ενόψει εκλογών.
Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για το Κόμμα μας προερχόμενοι και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Συζητάμε μαζί τους, αξιολογούμε και προχωρούμε βήμα - βήμα. Δίνουμε σημασία στην ποιότητα του ανθρώπου. Προσέχουμε να είναι απαλλαγμένος από κάθε εμπλοκή με σκάνδαλα και οτιδήποτε θα ήταν επιζήμιο και για τον ίδιο αλλά κυρίως και για εμάς σαν Κόμμα.
Καθημερινά σαν ΛΑ.Ο.Σ. διατρανώνουμε την πίστη μας στην πατρίδα και στις 14 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη, στις 19,30 τολμάμε να ανοίξουμε το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο σε μια ανοιχτή συγκέντρωση.
Καλούμε όλο τον κόσμο, όλη την Μακεδονία, να έρθει να μας ακούσει να βρεθεί κοντά μας σε μια νέα πορεία για την σωτηρία της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive