Το ότι η χώρα μας δεν έχει πάγια, ενιαία, ισχυρή και σοβαρή εξωτερική πολιτική είναι ξεκάθαρο πλέον και θα πρέπει να το επανεξετάσουμε σοβαρά αυτή τη φορά.
Εννοούμε επανεξέταση από μία άλλη δημοκρατική κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή βάση και εθνικό προσανατολισμό και κύρος στην εξωτερική μας πολιτική.
Ακολουθούμε από την δεκαετία του '50..
(εάν εξαιρεθεί η πρώτη περίοδος του Ανδρέα Παπανδρέου με το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"), αρχικά με τους δήθεν συμμάχους μας εγγλέζους σε έναν πόλεμο που κατέληξε σε εμφύλιο και στην συνέχεια παραδοθήκαμε για την δήθεν ανασυγκρότηση αμαχητί ως προτεκτοράτο, δεμένοι πίσω στο αμερικάνικο άρμα με ηνίοχο το Ισραήλ.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια που μας έφερε στην δικτατορία των συνταγματαρχών και στην συνέχεια μας "μετ επιβίβασαν" οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σε μια σχετικά εύθραυστη αντιπροσωπευτική δημοκρατία με πλήρως εξαρτημένους από την Ουάσιγκτον πολιτικούς, η οποία διατήρησε την ίδια εξαρτημένη πολιτική της ελεγχόμενης "αχίλλειας πτέρνας" που την θεωρητικά την ονομάσαμε ως μία νέα περίοδο μεταπολίτευσης, με τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να άγονται και φέρονται μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης για να καταλήξουμε σε ένα σημερινό σύνθετο και πιο εξαρτημένο πολιτικό συνονθύλευμα, δήθεν εκσυγχρονιστικό, με την τρόικα να κυβερνά και την κυβέρνηση να εκτελεί.
Ποτέ όμως δεν τόλμησαν έλληνες πολιτικοί (να το δηλώσουν επίσημα εκτός από τον GAP και τον απεσταλμένο του υπουργό άμυνας, ότι:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.