Παρακολουθήσαμε λοιπόν την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ να δηλώνει πως η κρίση χρέους δεν θα επηρεάσει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και πως δεν θα μείνουν οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες, όπως είπε, στον προθάλαμο επειδή η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες. Σ’ αυτή την ενότητα των δηλώσεων η κ. Μέρκελ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» προβαίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο σε μια ευθεία προσβολή της χώρας μας και στην ουσιαστική αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας ως προς την Ελεύθερη Μακεδονία Μας. Φυσικά το ελληνόφωνο καθεστώς της Πατρίδος μας δεν αντέδρασε διόλου δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις για τη σύνθετη μακεδονοποίηση των Σκοπίων και η προπαγάνδα των Σκοπιανών εντός των συνόρων μας δείχνουν την ανυπαρξία εθνικής πολιτικής.

Η Τουρκία φυσικά δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία για να πλήξει την εθνική μας κυριαρχία, δεδομένης της στρατηγικής συμμαχίας που διαθέτει σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο με τα Σκόπια και με κάθε εχθρό μας. Χάρισε λοιπόν ένα νέο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια για το νέο κτήριο σκοπιανού αεροδρομίου διά της τουρκικής διαχειριστικής εταιρίας TAV. Ένα ακόμα δείγμα του επικίνδυνου αδιεξόδου της καταφυγής της χώρας μας στις γνωστές διακρατικές συνευρέσεις και λυκοφιλίες.

Στον Άραξο σημειώθηκε καθαρός εμπρησμός  με τη φωτιά να ξεσπάει σε τρία σημεία ταυτόχρονα. Οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα τις αποθήκες ναυτικών όπλων καθώς και τον αγωγό καυσίμου που εφοδιάζει το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αράξου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Γιανισκάρι Αχαΐας όπου βρίσκεται οικισμός και η ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού του τμήματος Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου όπου φιλοξενούνται αποθήκες οπλισμού και τμήμα του αγωγού καυσίμου που καταλήγει στην έδρα της 116 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση του Άραξου. Η φωτιά μπήκε μόλις το σκοτάδι κατέστησε την χρήση πτητικών μέσων αδύνατη.

Είναι σίγουρο πως η Αλβανία που επιθυμεί την χάραξη νέων ορίων στα χωρικά ύδατα δεν θα στενοχωρήθηκε ιδιαιτέρως. Όπως ακριβώς όταν οι πυρκαγιές σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ξεκίνησαν από την κατεχόμενη Β. Ήπειρο και εισέρρευσαν στην Ελεύθερη Ήπειρο που ορέγονται οι συνεργάτες της παγκόσμιας νεοταξικής εξουσίας.

Αλλά και στην περιοχή Λευκίμη του Έβρου, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξανδρούπολης, η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε ανάγκασε την Πολεμική μας Αεροπορία να εκκενώσει τοπική μονάδα. Πρόκειται για Σταθμό Αναφοράς που έχει ραντάρ τύπου MBDR-90 με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων. Μιλάμε για Σταθμούς που εκτείνονται από την Κάρπαθο έως τον Έβρο για την κάλυψη των κενών στο δίκτυο αεράμυνας. Βρε κάτι…συμπτώσεις! Να σημειωθεί ότι τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη Θράκη μας οι πράκτορες της Άγκυρας και πολιτικοί παράγοντες της Τουρκίας συνεχίζουν να αλωνίζουν ευνοημένοι από το βολικό για τα συμφέροντά τους χάλι της Πατρίδος μας. Τώρα ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος του Ερντογάν στην Ανδριανούπολη Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε γεύμα με αφορμή το ραμαζάνι προς δυτικοθρακιώτες, αφού τους αποκάλεσε Τούρκους ομογενείς του τάχα της Δ. Θράκης, υποσχέθηκε να τους βοηθήσει μέσω και της κατάθεσης ενός χρηματικού ποσού στην τουρκική τράπεζα Ζιράατ της Κομοτηνής να απολαύσουν τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων!

Στη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση του μειοδοτικού μνημονίου αποφάσισε την μετεγκατάσταση της 383 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών από τη Μίκρα στην Ελευσίνα και τη σταδιακή κατάργηση της ιστορικής 113 Πτέρυγας Μάχης. Η Μοίρα εκτός από τη δασοπυρόσβεση εκτελεί επιπλέον αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. Σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη, Θεσσαλία και Β. Αιγαίο. Το πλήγμα είναι τεράστιο, αφού και απροστάτευτη στις πυρκαγιές αφήνεται η περιοχή και μειώνεται η παρουσία μας όταν γίνονται κρυφές συνομιλίες όπου οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν ζώνες έρευνες και διάσωσης από τους ελληνόφωνους πολιτικάντηδες.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ πλησιάζει ο χρόνος ενάρξεως της εξερεύνησης και της εξόρυξης του κυπριακού ορυκτού πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Μεγαλονήσου με τους Ρώσους να εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Στήριξη την οποία εγγυώνται ακόμη και με την παρέμβαση αν αυτή χρειαστεί.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θωρακίσει τα τείχη της και να δηλώσει έντονη παρουσία στα τεκταινόμενα, θεμελιώνοντας το δικαίωμα του Ελληνικού Έθνους για μεγαλύτερη γεωπολιτική παρουσία και ρόλο. Τακτική που μπορεί να εφαρμόσει μόνον ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ