Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: «Η Θράκη παραχωρείται στην Τουρκία!»


Επίκαιρη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για τις αντισυνταγματικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.
Αφορμή για την ερώτηση του Αχαιού πολιτικού, στάθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Δημαριό της Θράκης, κατά την διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης θα γίνονται για όσους το επιθυμούν στην τουρκική γλώσσα..
και επίσης ότι θα προσληφθούν τουρκόφωνοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, προκειμένου να γίνονται στην Τουρκική γλώσσα, οι συναλλαγές από την υπηρεσία!
Κατά την ομιλία του ο κ. Χρυσανθακόπουλος επισήμανε ότι «το ατόπημα είναι πολλαπλό, πρώτον, γιατί άπτεται συνταγματικής ισχύος της επίσημης γλώσσας του κράτους, δεύτερον, διότι εκεί υπάρχουν πάρα πολλοί Πομάκοι, οι οποίοι σαφέστατα βιάζονται καθημερινά, εκβιάζονται και οδηγούνται παρά τη θέλησή τους –και υπάρχουν κα πάρα πολλές διαμαρτυρίες- στην εκμάθηση της τουρκικής και όχι της πομακικής γλώσσας, που είναι η μητρική τους, εξ ου και η Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία προσδιόριζε μουσουλμανικές μειονότητες».
Και ο βουλευτής Αχαίας του ΛΑΟΣ, υπογράμμισε:
«Είδαμε, επίσης, χθες να επισκέπτεται την περιοχή ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος με θράσος είπε: «Θέλω να μιλάτε τη γλώσσα μας, να την υπερασπιστείτε και να την προάγετε». Και βέβαια το έλεγε σε ανθρώπους τους οποίους δυστυχώς η ελληνική πολιτεία με τη συμπεριφορά της εκτουρκίζει καθημερινά!
Αυτή η προκλητική στάση του κ. Νταβούτογλου νομίζω ότι έρχεται να επισφραγίσει την υποχωρητικότητα την οποία εξέφρασε ο κύριος Πρωθυπουργός».

Για να αναρωτηθεί ο κ. Χρυσανθακόπουλος:
«Οι νόμοι και το Σύνταγμα είναι υπεράνω των εκφραστών των αρχών του κράτους μας ή αυτοί έχουν δικαίωμα να τους παραβιάζουν και να αυτοθεσπίζουν, να αυτονομοθετούν και να αυτοπροσδιορίζονται καθ’ υπέρβασιν κάθε έννοιας κρατικής οντότητας;»
-------------------------------------
Διαβάστε παρακάτω, ολόκληρη την απομαγνητοφωνημένη ομιλία του βουλευτή Αχαίας του ΛΑΟΣ Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου και την θυελλώδη αντιπαράθεσή του με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, είδαμε στην πρόσφατη επίσκεψη του κυρίου Πρωθυπουργού στη Θράκη, στο Δημάριο, να υπόσχεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης θα γίνονται στην τουρκική γλώσσα για όσους το επιθυμούν και επίσης ότι θα προσληφθούν τουρκόφωνοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για να γίνονται οι συναλλαγές από την υπηρεσία αυτή στην τουρκική γλώσσα.

Δηλαδή στην ελληνική επικράτεια με την επίσημη ελληνική γλώσσα να είναι η μοναδική, η οποία χρησιμοποιείται στη διοίκηση, η μοναδική η οποία χρησιμοποιείται στη δικαιοσύνη, η μοναδική η οποία χρησιμοποιείται στη νομοθεσία, η μοναδική γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται στα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, η μοναδική γλώσσα που χρησιμοποιείται στους διεθνείς οργανισμούς εκ μέρους της χώρας μας, να προστίθεται χρήση της τουρκικής γλώσσας και μάλιστα στο Δημάριο.
Το ατόπημα κατ’ εμάς είναι πολλαπλό, πρώτον, γιατί άπτεται συνταγματικής ισχύος της επίσημης γλώσσας του κράτους, δεύτερον, διότι εκεί υπάρχουν πάρα πολλοί Πομάκοι, οι οποίοι σαφέστατα βιάζονται καθημερινά, εκβιάζονται και οδηγούνται παρά τη θέλησή τους –και υπάρχουν κα πάρα πολλές διαμαρτυρίες- στην εκμάθηση τους τουρκικής και όχι της πομακικής γλώσσας, που είναι η μητρική τους, εξ ου και η Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία προσδιόριζε μουσουλμανικές μειονότητες.

Είδαμε, επίσης, χθες να επισκέπτεται την περιοχή ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος με θράσος είπε: «Θέλω να μιλάτε τη γλώσσα μας, να την υπερασπιστείτε και να την προάγετε». Και βέβαια το έλεγε σε ανθρώπους τους οποίους δυστυχώς η ελληνική πολιτεία με τη συμπεριφορά της εκτουρκίζει καθημερινά. Αυτή η προκλητική στάση του κ. Νταβούτογλου νομίζω ότι έρχεται να επισφραγίσει την υποχωρητικότητα την οποία εξέφρασε ο κύριος Πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα να επισημάνω ότι αφού είναι αντισυνταγματική η ρήση του κυρίου Πρωθυπουργού που έγινε ως μια νέα ακόμα παραχώρηση, έχει τεθεί ένα μεγάλο ζήτημα: Εάν οι νόμοι και το Σύνταγμα είναι υπεράνω των εκφραστών των αρχών του κράτους μας ή αυτοί έχουν δικαίωμα να τους παραβιάζουν και να αυτοθεσπίζουν, να αυτονομοθετούν και να αυτοπροσδιορίζονται καθ’ υπέρβασιν κάθε έννοιας κρατικής οντότητας.

Είναι πάρα πολύ σοβαρό για εμάς, γιατί ξέρετε ότι όλοι οι λαοί υπερασπίζονται την επίσημη γλώσσα τους. Και η επίσημη γλώσσα εκεί που δεν είναι προσδιορισμένες μειονοτικές γλώσσες, είναι η μοναδική γλώσσα, η οποία χρησιμοποιείται.
Θα θέλαμε να μας ξεκαθαρίσει ο κύριος Υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα αν στην πράξη θα ακυρωθούν οι αντισυνταγματικές και παράνομες υποσχέσεις του κυρίου Πρωθυπουργού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Επιτρέψτε μου, κύριε συνάδελφε, να μιλήσω και ως Υπουργός Εσωτερικών, αλλά και ως Θρακιώτης, ξεκινώντας από το εξής: Οι όποιες αναφορές από συναδέλφους και όχι μόνο στη Θράκη, είναι χρήσιμες, είναι πολύτιμες, αρκεί να διακατέχονται από ένα ψύχραιμο πνεύμα, να εκφράζονται με έναν ψύχραιμο λόγο και να μη δημιουργούν θέματα εκεί όπου δεν υφίστανται.

Στα ΚΕΠ της Θράκης εδώ και πολλά χρόνια απασχολούνται μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες. Ο τρόπος που προσλήφθηκαν εκείνη την εποχή, ήταν με επιπλέον προσόντα τα οποία απαιτήθηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν και η γνώση της τουρκικής γλώσσας. Υπάρχουν κάποια ελάχιστα ΚΕΠ στους τρεις νομούς της Θράκης στα οποία δεν απασχολούνται μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, τουρκόφωνοι Έλληνες πολίτες.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πομακόφωνοι υπάρχουν, κύριε Υπουργέ;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Υπάρχουν μάλιστα και περιοχές αμιγώς μειονοτικές, στις οποίες δεν απασχολείται κανείς Έλληνας πολίτης τουρκόφωνος.
Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, της χώρας έκανε το αυτονόητο. Αυτό το οποίο είπε είναι ότι στα ΚΕΠ αυτά, τα οποία λειτουργούν σε περιοχές που υπάρχει μειονότητα, είναι χρήσιμο, είναι σκόπιμο και θα πρέπει να το φροντίζουμε να προσλαμβάνονται Έλληνες πολίτες τουρκόφωνοι.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μέσα από το υπάρχον νομικό πλαίσιο, μέσω προκήρυξης η οποία θα εγκριθεί από το ΑΣΕΠ και η οποία μέσα στα τυπικά προσόντα θα περιλαμβάνει και επιπλέον προσόντα. Για να προσληφθεί ένας ΔΕ, για παράδειγμα, Έλληνας πολίτης, θα πρέπει να έχει τελειώσει ελληνικό λύκειο, ή για να προσληφθεί ένας ΠΕ ή ΤΕ θα πρέπει να έχει τελειώσει το ανάλογο πανεπιστήμιο.
Η προκήρυξη μπορεί να ζητάει και ως πρόσθετο προσόν τη γνώση της τουρκικής γλώσσας.
Η διαδικασία θα γίνει αφού πάρει την έγκριση από το ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια η πρόσληψη θα γίνει μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ και θα επαναληφθεί με καινούργιο τρόπο πρόσληψης πλέον αυτό το οποίο έγινε στη συντριπτική πλειοψηφία των ΚΕΠ της Θράκης. Είναι πολύτιμο, είναι χρήσιμο και από άποψη καλύτερης δυνατότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών και από πολιτική άποψη.

Επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι σε αυτήν τη χώρα ότι η επικοινωνία με τη μειονότητα δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο του τουρκικού προξενείου. Η επικοινωνία με τη μειονότητα εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποκατασταθεί από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας και τις πολύτιμες επιπτώσεις αυτής της αποκατάστασης τις εισπράττουμε καθημερινά όσοι παρακολουθούμε τα πράγματα.

Για παράδειγμα, για να δώσω κάποια δείγματα γραφής, θα έχετε διαπιστώσει, πιστεύω, ότι η μεγάλη πλειοψηφία πλέον των μουσουλμάνων της Θράκης επιδιώκει τα δημόσια σχολεία και όχι τα μειονοτικά σχολεία.

Δεν συνέβαινε αυτό στο παρελθόν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής η οποία με ευλάβεια επιχειρήθηκε, η οποία με ευλάβεια τηρήθηκε και η οποία έχει συγκεκριμένους στόχους.
Τώρα για το δεύτερο ζήτημα το οποίο θέτετε, για την καθιέρωση της τουρκικής στις προφορικές εξετάσεις για την έκδοση των διπλωμάτων, θα γνωρίζετε, πιστεύω, ότι το 2009 καθιερώθηκε η αγγλική, καθιερώθηκε η αλβανική και η ρωσική γλώσσα εκτός από την ελληνική στο οπτικοακουστικό υλικό, μέσω του οποίου εξετάζονται οι υποψήφιοι οδηγοί.

Είναι χρήσιμο να καθιερώσουμε και την τουρκική. Θέλω να σας πω ότι αυτό το ζήτημα εμείς –και εγώ προσωπικά με μια άλλη ιδιότητα που είχα- το θέταμε, γιατί υπάρχουν γενιές ακόμη μουσουλμάνων, οι οποίοι τέλειωσαν μειονοτικά σχολεία, οι οποίοι δυστυχώς δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά, ξέρουν να οδηγούν πάρα πολύ καλά και δεν παίρνουν δίπλωμα και τους οδηγούμε στην παρανομία γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ερωτήσεις που γίνονται μέσω του οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Υποδομών και το οποίο είναι σε τέσσερις προς το παρόν γλώσσες. Επαναλαμβάνω: ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και αλβανικά.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υφυπουργού)

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει λογική στην επιδίωξη της απαγόρευσης, της καθιέρωσης και της τουρκικής γλώσσας σε αυτό το οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Το λόγο έχει ο ερωτών Βουλευτής, κ. Χρυσανθακόπουλος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως είδατε, κύριε Υπουργέ, με απόλυτη γαλήνη, νηφαλιότητα και ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Ο κ. Σεμπαϊδήν Καραχότζα όμως –όπως και οι άλλοι Πομάκοι που μου απευθύνθηκαν- μου έστειλε επιστολή και μου είπε: «Είμαι Πομάκος, κύριε. Είμαι Έλληνας Πομάκος. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Γιατί να με βάζετε να μιλάω τουρκικά;». Σε αυτά δεν απαντάτε. Δεν κάνετε τίποτα.
Στην ουσία υποκύπτετε στους εκβιασμούς της Άγκυρας και κάνετε δωράκια-δωράκια στο προξενείο. Είπατε και σαν Υπουργός ότι δεν θα αφήσουμε το προξενείο να κάνει μόνο του πολιτική. Ομολογήσατε, όμως την εθνική υποχώρηση στην περιοχή. Πήγε και ο Πρωθυπουργός και κάνατε δωράκια, δωράκια. Αυτά, όμως, είναι ψηφουλάκια δεν είναι εθνική πολιτική κυριαρχίας.

Τονίζουμε επ’ αυτού κατηγορηματικά: Έχουμε επίσημη ελληνική γλώσσα, την οποία το προξενείο απαγορεύει να μάθουν τα παιδιά, τα οποία θέλει να εκτουρκίσει –τα Πομακόπουλα κυρίως- για να ακολουθηθεί η δική τους πολιτική. Σε λίγο θα υποκύψετε στην ίδρυση ισλαμικού πανεπιστημίου εκεί. Ο κ. Πεταλωτής είπε: «Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να εκλέγετε και τον μουφτή». «Και το μουφτή θα εκλέγετε». Έτσι είπε ο κ. Πεταλωτής προχθές. Τα δωράκια συνεχίζονται.

Ο κ. Μάτατζη έλεγε «Είμαι Τούρκος. Δεν αναγνωρίζω τη Συνθήκη της Λοζάνης» και τον ξανακάνατε Βουλευτή. Ο κ. Χατζή Οσμάν –και δεν τον διαγράφετε σήμερα- γίνεται πρόεδρος της παράνομης τουρκικής ένωσης Θράκης που τα ελληνικά δικαστήρια την έχουν καταδικάσει -τα ευρωπαϊκά δεν έχουν ισχύ πάνω μας και το γνωρίζετε αυτό- και πάλι υποχωρείτε. Συνολικά προχωράτε σε μία απεθνοποίηση ελληνική στην περιοχή. Γιατί κλείνετε τις βιβλιοθήκες;

Θα καταθέσω στα Πρακτικά –και θέλω σε αυτό την απάντησή σας, ας μην ήταν γραμμένο στην ερώτηση- το εξής: Έρχεται ο κ. Εμφιετζόγλου και λέει: «Αφού το ελληνικό κράτος αδυνατεί να πληρώσει δύο υπαλλήλους για τη βιβλιοθήκη την ελληνική στο χωριό Μύκη, εγώ λοιπόν για δέκα χρόνια πληρώνω από την τσέπη μου σαν Έλληνας πολίτης φορολογούμενος». Παρακαλώ, το καταθέτω στα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Χρυσανακόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Να μην την κλείσετε τη βιβλιοθήκη. Εάν κλείσετε τη βιβλιοθήκη που πληρώνει με λεφτά από την τσέπη του Έλληνας, πάει να πει ότι έχετε υποκύψει πλήρως στις αιτιάσεις της Άγκυρας.

Είμαστε μπροστά σε ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο έχει να κάνει με την άτακτη υποχώρησή σας απέναντι στην αιτίαση της Τουρκίας να μετατραπεί η περιοχή αυτή σε συνομόσπονδη ζώνη.
Ιδρύσατε κάκιστα τρεις ισλαμικούς δήμους, στους οποίους θέλω να ασκείτε καθημερινά έλεγχο για τις εγγραφές ανιθαγενών από την Τουρκία, που έχουν φύγει με τη θέλησή τους από την Ελλάδα και δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα και αριθμούν περί σαράντα χιλιάδες, οι οποίοι μπορούν να σου προκύψουν την άλλη μέρα σταλμένοι από την Άγκυρα ως νεοελληνοποιηθέντες για την εκ των έσω κατάληψη της Θράκης.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Ολοκληρώνω, κυρία Πρόεδρε, γιατί αφήσατε και τον κύριο Υπουργό να πει αρκετά νομίζω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Δεν σας διέκοψε κανείς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ολοκληρώνω, επισημαίνοντας το εξής: Η κυριαρχία ενός κράτους ξεκινάει από τη διοίκηση. Επισημάναμε τη γλώσσα. Η γλώσσα είναι υποχρεωτική για όλους μας. Είναι η ελληνική γλώσσα. Θα πρέπει να σταματήσετε να εκχωρείτε εξουσίες. Δεν είναι χαμηλής φύσης, απλής πολιτισμικής ανταλλαγής αυτά που κάνετε. Είναι μεγίστη υποχώρηση με τη δημιουργία τετελεσμένων.
Εάν την άνοιξη αυτή, ή το καλοκαίρι, ή το φθινόπωρο, ή του χρόνου δούμε Βουλευτή από εδώ να πηγαίνει σε διεθνείς οργανισμούς και ταυτόχρονα να δημιουργούνται εκεί ζητήματα του τύπου υποδοχής του Πρωθυπουργού φορώντας σημαίες αυτονομίας της Θράκης –για τους πέριξ μιλάω, δεν μιλάω γι’ αυτούς που κάθισαν στην πρώτη σειρά- καταλαβαίνετε ότι έχετε πραγματοποιήσει μέγιστη εθνική υποχώρηση με τραγικές συνέπειες.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ)

Και αν δεν μου απαντήσετε σε όλα αυτά –πράγμα που το πιστεύω- θα μου απαντήσετε σε αυτό που έθεσα ξανά: Τους Πομάκους θα συνεχίζετε να τους εκτουρκίζετε; Απαντήστε σε αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Το λόγο έχει ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε συνάδελφε, ο λόγος σας όχι απλώς δεν είναι ψύχραιμος αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πέρα από ακραίος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνος…
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Χατζή Οσμάν τι είναι αν εγώ είμαι ακραίος;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κύριε Χρυσανθακόπουλε, σας παρακαλώ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Στον κύριο Υφυπουργό να το πείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κύριε Χρυσανθακόπουλε, σας παρακαλώ!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπήρξα άψογος απέναντί σας. Σας παρακαλώ πολύ! Μη με προσβάλλετε, κύριε Υφυπουργέ!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κύριε Χρυσανθακόπουλε, σας παρακαλώ. Δεν έχετε το λόγο.
Κύριε Υφυπουργέ, γενικώς οι ακραίες εκφράσεις, παρακαλώ, να αποφεύγονται και οι χαρακτηρισμοί και από τους ομιλητές.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Στον κύριο Υπουργό να το πείτε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Ναι, αλλά μην πετάγεστε πάνω!
Μια απλή διατύπωση ξεκίνησε να κάνει ο Υφυπουργός και εσείς πεταχτήκατε.
Ορίστε, κύριε Υφυπουργέ, συνεχίστε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Κύριε συνάδελφε, ο λόγος σας και τα επιχειρήματά σας δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα. Κατ’ αρχάς, είναι αντιφατικός. Λέτε ότι είναι αντισυνταγματική η καθιέρωση άλλων γλωσσών και στα ΚΕΠ και στην έκδοση των διπλωμάτων. Την ίδια στιγμή λέτε, γιατί δεν μπαίνει και η πομακική γλώσσα. Ή θα ισχύει το ένα…
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα αυτό. Μην παραποιείτε τα λόγια μου. Είπα γιατί δεν διδάσκεται η πομακική γλώσσα από τη στιγμή που υπάρχει…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Κύριε Χρυσανθακόπουλε, πάλι δεν έχετε το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Ή θα ισχύει το ένα ή θα ισχύει το άλλο. Και τα δύο μαζί δεν είναι δυνατόν να ισχύουν.
Θέσατε μια σειρά ζητημάτων. Θα επαναλάβω ότι στην έκδοση των διπλωμάτων το οπτικοακουστικό υλικό ήδη εκδίδεται σε τέσσερις γλώσσες. Στα ΚΕΠ για να γίνει κανείς υπάλληλος, είτε μόνιμος είτε συμβασιούχος ορισμένου χρόνου, είτε συμβασιούχος έργου, θα πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης και να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Η πρόσληψη θα γίνει μέσω των ΚΕΠ. Η διαδικασία για πιθανή πρόσληψη τουρκόφωνων εκεί όπου υπάρχουν μειονοτικοί πληθυσμοί θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ και με τη διαδικασία των επιπλέον προσόντων. Είναι κάτι, το οποίο γίνεται εδώ και χρόνια.
Θα έλεγα ότι θα πρέπει να ανησυχήσουμε όλοι μαζί σε αυτήν την Αίθουσα εάν διαπιστώσουμε ποιο είναι το ποσοστό μουσουλμάνων της Θράκης, το οποίο απασχολείται στις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής και πολύ περισσότερο στις δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε και να το συναποφασίσουμε. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι δυνατόν να νιώθουμε όμορφα, όταν σε μία αμιγώς μειονοτική περιοχή υπάρχει ΚΕΠ το οποίο έχει μόνο χριστιανούς υπάλληλους.
Ευχαριστώ πολύ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αποκτήσαμε ζώνες μειονότητας, κύριε Υπουργέ;
Στην Αλβανία οι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Σας παρακαλώ, κύριε Χρυσανθακόπουλε.
Ο κύριος Υπουργός απάντησε με τον τρόπο που ο ίδιος κρίνει και χρησιμοποίησε συγκεκριμένα επιχειρήματα. Σας παρακαλώ.ΠΑΤΡΑ: Ρήγα Φεραίου 124, τ.κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610 240.037, φαξ: 2610-273.566
ΑΘΗΝΑ: Μητροπόλεως 1, τ.κ. 105 57 Αθήνα, τηλ. 210 370 9235, φαξ: 210 370 9239
web site: www.metharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive