Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Για τη στασιμότητα των έργων υποδομής φταίνε οι Τράπεζες, λέει ο Υπουργός!


 Το αδιέξοδο και την στασιμότητα των μεγάλων έργων υποδομής παραδέχτηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, φορτώνοντάς μάλιστα τις ευθύνες γι αυτή την κατάσταση, στις Τράπεζες!
Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου,ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί τι πρόκειται να συμβεί με τα βαλτωμένα έργα της …μακαρίας (Ολυμπίας) και …αιωνίας (Ιονίας) οδού, καθώς και με τα έργα υποδομών στο νομό Αχαΐας.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος προκάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει, εάν θα τηρήσει επιτέλους τις δημόσιες δεσμεύσεις της και εάν   υπάρχει τελικό εφαρμόσιμο χρονοδιάγραμμα για τα έργα, όπως ο Διακονιάρης, το φράγμα Πείρου – Παραπείρου και οι αυτοκινητόδρομοι.
Επιπλέον, κάλεσε τον Υπουργό να ανακοινώσει πότε θα γίνουν οι απαλλοτριώσεις των παραγλαύκιων οδών, να  ξεκαθαρίσει εάν θα πωληθεί το λιμάνι της Πάτρας και αν τελικά θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων, με παράλληλη ισχύ της χιλιομετρικής αποζημίωσης.
Μάλιστα ο βουλευτής Αχαίας έκανε δραματική αναφορά σε 20 συμμαθητές του που έχουν σκοτωθεί σε τροχαία στον δρόμο Πάτρα -Κόρινθος και άσκησε πίεση στον Υπουργό για συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τόσων ημιτελών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Υπογράμμισε ότι τα εργοτάξια έχουν σιγήσει και παρότρυνε να μην δοθούν άλλες εγγυήσεις σε τράπεζες που δεν εκταμιεύουν ποσά για έργα.


Από την πλευρά του ο Υπουργός, απάντησε στον κ. Χρυσανθακόπουλο:
α) Δήλωσε ότι θα μειωθούν τα διόδια 50% από το χειμώνα
β) Ότι θα ξαναδώσουν σταδιακά τα  χρήματα για τους σεισμόπληκτους στο ΤΑΣ
γ) Παραδέχτηκε ότι φταίνε και οι λαθεμένες μελέτες για τα ημιτελή έργα
δ) Ομολόγησε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις στους παραγλαύκιους
ε) Είπε ότι μετά από παλινωδίες, επιτέλους ολοκληρώνεται το έργο Πείρου- Παραπείρου
στ) Υποστήριξε ότι θα δημοπρατηθούν άμεσα και ενιαία, Διακονιάρης και συνδετήριοι δρόμοι με το νέο λιμάνι
η) Υποστήριξε ότι οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις και ότι η Ευρώπη ακόμη δεν έχει εκδώσει ομόλογα έργων.
θ) Ενώ τέλος, υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει η δημοπράτηση της τρίτης φάσης των έργων του νέου λιμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive