Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

AΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Επιστροφή ΦΠΑ στην Εταιρεία Γήπεδο Λάρισα Α.Ε.»


Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Επιστροφή ΦΠΑ στην Εταιρεία Γήπεδο Λάρισα Α.Ε.»
Το 2008 η εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» απέκτησε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω του σωματείου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, το δικαίωμα να αναγείρει συγκρότημα αθλητικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών χρήσεων, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στη Λάρισα.
Το έτος 2010 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σύγχρονου γηπέδου, την εκμετάλλευση του οποίου έχει για 49 χρόνια η εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.», ενώ μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος, η εκμετάλλευση επιστρέφει στο δημόσιο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι, για την επένδυση αυτή η εν λόγω εταιρεία δεν έλαβε καμία χρηματοδότηση από το Ελληνικό δημόσιο ή οποιαδήποτε άλλου είδους κρατική συνδρομή, αλλά στηρίχτηκε σε ίδια κεφάλαια και σε ιδιωτικά τραπεζικά κεφάλαια συνολικού ύψους 42 εκ. ευρώ.
Παρόλο αυτά, η εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» δεν έχει λάβει από το Ελληνικό δημόσιο την επιστροφή του ΦΠΑ του έργου, ύψους περίπου 7,5 εκ ευρώ, μολονότι εκ του νόμου το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει το παραπάνω ποσό του ΦΠΑ, όπως άλλωστε έπραξε στην πανομοιότυπη περίπτωση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως είναι προφανές, η άσχημη αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νέου γηπέδου, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία του, να κινδυνεύουν με απόλυση δεκάδες εργαζόμενοι και αρκετές επιχειρήσεις και προμηθευτές να μην μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους, πράγματα που συνθέτουν ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα για την πόλη και τον νομό της Λάρισας.
Επειδή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων της επιστροφής του ΦΠΑ πλήττει κατά κύριο λόγο την φερεγγυότητα του Κράτους, και έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Πότε θα δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα της επιστροφής ΦΠΑ, από το Ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.»;
2.      Εναλλακτικά, έχοντας υπόψη την οικονομική δυσχέρεια της χώρας, προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών τουλάχιστον να πράξει το ελάχιστο, δηλαδή να προχωρήσει στην έκδοση βεβαίωσης επιστροφής ΦΠΑ χωρίς να εκταμιευτεί το ποσό, διευκολύνοντας έτσι την εταιρεία να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις;
3.      Γιατί στην πανομοιότυπη περίπτωση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», η Πολιτεία ανταποκρίθηκε τάχιστα στις υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας το ποσό του ΦΠΑ του έργου, ενώ στην περίπτωση του γηπέδου στη Λάρισα δεν πράττει το αντίστοιχο αυτονόητο;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive