Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Νόμιμοι (και ωραίοι) οι λαθρομετανάστες ύστερα από 10 χρόνια


Από την πίσω πόρτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο προωθεί τη νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση, με ρύθμιση μιας παραγράφου η οποία έχει χωθεί μεταξύ πολλών άλλων διατάξεων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους μετανάστες.
Το θέμα ήγειρε χθες στη Βουλή ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος, καταγγέλλοντας ως αιτία πολέμου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διάταξη με την οποία μειώνονται από 12 σε 10 τα χρόνια που μπορεί να βρίσκεται κάποιος λαθρομετανάστης στη χώρα, προκειμένου να λάβει άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους. «Η διάταξη αποτελεί μια διαρκή μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών» είπε ο κ. Νάκος, συνδέοντας αυτή τη ρύθμιση με την άκρατη επιθυμία της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες της Υπατίας.

Το ακόμα χειρότερο για την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται έκθετη από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι ότι, ενώ στο νομοσχέδιο για το άσυλο τον περασμένο Γενάρη οριζόταν ότι υπουργική απόφαση θα καθορίζει με ποια έγγραφα θα αποδεικνύει ο μετανάστης τα συνεχόμενα χρόνια διαμονής, επτά μήνες μετά η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα. «Κανένας δεν μας λέει τίποτα. Η κυβέρνηση κάνει τα 12 χρόνια 10, αλλά δεν λέει ποια θα είναι τα αποδεικτικά έγγραφα. Αυτό δίνει πάτημα στον υπουργό να προχωρήσει από μόνος του σε χιλιάδες μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών. Ηδη με τη μείωση των δύο ετών νομιμοποιούνται τα μεγάλα κύματα λαθρομεταναστών του 2001, ενώ του χρόνου θα νομιμοποιηθούν και αυτά του 2002. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένας παράνομος δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί» είπε στη «δ» ο Θανάσης Νάκος, ενώ εντός της αιθούσης της Επιτροπής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον κ. Καστανίδη και ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης, ειδάλλως η Ν.Δ. θα αναγκαστεί να καταψηφίσει μόνο και μόνο γι’ αυτό ένα κατά τα άλλα καλό νομοσχέδιο.
Καταπέλτης κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης και ο Μ. Βορίδης του ΛΑΟΣ, ο οποίος μιλώντας στη «δ» είπε:
«Το ΠΑΣΟΚ αμετανόητο μετά τον απαράδεκτο νόμο για την ιθαγένεια του κ. Ραγκούση, μετά τις παρανομίες που ουσιαστικά οδήγησαν σε μαζική παροχή δικαιολογητικών εγγράφων παραμονής στους ταραξίες της Υπατίας, όχι μόνο δεν συνειδητοποιεί τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει περαιτέρω την παραμονή και τη νομιμοποίησή τους».
Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η απάντηση του κ. Καστανίδη, ο οποίος φάνηκε να μετακυλίει την ευθύνη στον Γιώργο Παπανδρέου και τον προκάτοχό του Γιάννη Ραγκούση, διευκρινίζοντας ότι η ρύθμιση υπήρξε δέσμευση της κυβέρνησης με τα γεγονότα της Υπατίας, προτού δηλαδή εκείνος αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να συζητήσει προτάσεις για τις ασφαλιστικές δικλίδες που πρέπει να μπουν, αρνήθηκε όμως ότι πρόκειται να γίνουν μαζικές νομιμοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive