

Οπότε τα πραγματικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής είναι ότι η χώρα μπαίνει σε βαθύ τούνελ δανεισμού πάνω από 30 χρόνια, με αβέβαιο μέλλον για την έξοδο της χώρας από το διεθνή οικονομικό έλεγχο και με εμφανή τον κίνδυνο χαρακτηρισμού της ελληνικής οικονομίας «selective default» από τους οίκους αξιολόγησης, κάτι που προανήγγειλε ήδη η Fitch.
Στην ουσία «πτωχεύσαμε», δηλαδή πεθάναμε, χωρίς όμως να μπορέσει να ησυχάσει η ψυχή μας…
Τα μειονεκτήματα, της λύσης που προκρίθηκε και τελικά αποφασίστηκε είναι ότι το πρόβλημα του χρέους δεν επιλύεται ουσιαστικά, αλλά μετακυλίεται και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι οίκοι αξιολόγησης να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στο προτελευταίο σκαλοπάτι του «selective default» ή κατά τα ελληνικά της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» ή της «επιλεκτικής απόρριψης» σύμφωνα με το νέο όρο που εισήγαγε ο υπουργός Οικονομικών.
Η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Κοντά 35 δισ. ευρώ θα τις περιμένουν, ώστε σε δύσκολη περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες τους. Θα είναι οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις. Συνολικά οι ελληνικές τράπεζες μέχρι σήμερα έχουν λάβει ρευστό και εγγυήσεις 100 δισ. ευρώ.
Άρα οι κερδισμένοι είναι οι Ελληνικές και οι Ξένες τράπεζες, η «σωτηρία» των οποίων γίνεται με αντίτιμο το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του εθνικού μας πλούτου. Όταν ολοκληρωθούν όλ’ αυτά, θα έρθει και η «κανονική χρεοκοπία», ώστε τράπεζες και επενδυτές, να επενδύσουν με μικρό κόστος και τεράστια περιθώρια κέρδους, ώστε να ξεκινήσουν την αναστύλωση μιας κατεστραμμένης χώρας και οικονομίας, που δεν άντεξε και έχασε τον οικονομικό πόλεμο, από το παγκόσμιο κεφάλαιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.